ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - SEKATOR OD - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - SEKATOR OD

στελλάρια: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

SEKATOR OD

Iodosulfuron-methyl-sodium methyl-sodium 2.5%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 64.85%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του SEKATOR OD για χρηση σε ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μεταφυτρωτικό διασυστηματικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο της οικογένειας των σουλφονυλουριών για την καταπολέμηση πλατυφύλλων ζιζανίων σε σκληρό και μαλακό σιτάρι. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και σε πολύ μικρό βαθμό από τις ρίζες και στη συνέχεια μεταφέρεται τόσο με τον ανιόντα όσο και με τον κατιόντα χυμό. Η ανάπτυξη των ζιζανίων σταματά αμέσως μετά τον ψεκασμό και τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται. Η πλήρης νέκρωσή τους επέρχεται σε διάστημα 4-6 εβδομάδων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός της επιφάνειας της καλλιέργειας και των ζιζανίων.
Να αποφεύγεται η εφαρμογή του σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε κατάσταση στρες από χαμηλές θερμοκρασίες (χαμηλότερες από 10°C) υπερβολική υγρασία ή ξηρασία, ή άλλους λόγους καθώς επίσης και όταν αναμένονται θερμοκρασίες υψηλότερες από 25-30°C, σε συνδυασμό με έντονη ηλιοφάνεια και έλλειψη επαρκούς εδαφικής υγρασίας.
Η δράση του Sekator OD δεν θα επηρεαστεί εάν ακολουθήσει βροχόπτωση ή πότισμα με καταιονισμό, μετά την πάροδο 2 ωρών μετά τον ψεκασμό.
Να αποφεύγεται ο ψεκασμός φυτών τα οποία είναι υγρά λόγω βροχής ή ατμοσφαιρικής υγρασίας
Το Sekator OD εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στο σιτάρι (μαλακό και σκληρό). Όλες οι άλλες καλλιέργειες είναι ευαίσθητες γι’ αυτό να αποφεύγεται η διασπορά ψεκαστικού υγρού σε παρακείμενες ευαίσθητες καλλιέργειες.
Για αποφυγή δημιουργίας ανθεκτικότητας, να χρησιμοποιούνται ζιζανιοκτόνα διαφορετικών χημικών ομάδων, με διαφορετικούς τρόπους δράσης στα ίδια χωράφια, στα πλαίσια αμειψισποράς.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας, στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρεί αραβόσιτος (40 ημέρες μετά την εφαρμογή) ή σιτάρι (15 ημέρες μετά), αφού προηγηθεί βαθιά άροση.
Μετά την συγκομιδή του σιταριού μπορούν να σπαρούν χειμερινή ελαιοκράμβη και χειμερινά σιτηρά (τουλάχιστον 120 ημέρες μετά) ενώ ζαχαρότευτλα, μηδική και ηλίανθος την επόμενη άνοιξη, αφού προηγηθεί βαθιά άροση
H είσοδος για μηχανική εργασία στον αγρό όπου έχει εφαρμοστεί το Sekator OD συνιστάται να είναι 3 ημέρες μετά τον ψεκασμό.
Συνθήκες εφαρμογής: Να αποφεύγεται η εφαρμογή του σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε κατάσταση στρες από χαμηλές θερμοκρασίες (χαμηλότερες από 10°C) υπερβολική υγρασία ή ξηρασία, ή άλλους λόγους καθώς επίσης και όταν αναμένονται θερμοκρασίες υψηλότερες από 25-30°C, σε συνδυασμό με έντονη ηλιοφάνεια και έλλειψη επαρκούς εδαφικής υγρασίας. Η δράση του Sekator OD δεν θα επηρεαστεί εάν ακολουθήσει βροχόπτωση ή πότισμα με καταιονισμό, μετά την πάροδο 2 ωρών μετά τον ψεκασμό. Να αποφεύγεται ο ψεκασμός φυτών τα οποία είναι υγρά λόγω βροχής ή ατμοσφαιρικής υγρασίας Το Sekator OD εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στο σιτάρι (μαλακό και σκληρό). Όλες οι άλλες καλλιέργειες είναι ευαίσθητες γι’ αυτό να αποφεύγεται η διασπορά ψεκαστικού υγρού σε παρακείμενες ευαίσθητες καλλιέργειες. Για αποφυγή δημιουργίας ανθεκτικότητας, να χρησιμοποιούνται ζιζανιοκτόνα διαφορετικών χημικών ομάδων, με διαφορετικούς τρόπους δράσης στα ίδια χωράφια, στα πλαίσια αμειψισποράς. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας, στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρεί αραβόσιτος (40 ημέρες μετά την εφαρμογή) ή σιτάρι (15 ημέρες μετά), αφού προηγηθεί βαθιά άροση. Μετά την συγκομιδή του σιταριού μπορούν να σπαρούν χειμερινή ελαιοκράμβη και χειμερινά σιτηρά (τουλάχιστον 120 ημέρες μετά) ενώ ζαχαρότευτλα, μηδική και ηλίανθος την επόμενη άνοιξη, αφού προηγηθεί βαθιά άροση H είσοδος για μηχανική εργασία στον αγρό όπου έχει εφαρμοστεί το Sekator OD συνιστάται να είναι 3 ημέρες μετά τον ψεκασμό.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/12/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Division Crop Science, Environmental Science
16, rue Jean-Marie Leclair, CP 90106
69266
Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ
Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι
15123
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
e-mail: ioannis.tsoutsanis@bayer.com

Επιστροφή στην σελίδα ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ