ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - GOLTIX 70 SC - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - GOLTIX 70 SC

τσουκνίδα: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

GOLTIX 70 SC

Metamitron 70%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 40.5%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του GOLTIX 70 SC για χρηση σε ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο για τη καταπολέμηση ετησίων πλατύφυλλων ζιζανίων στις καλλιέργειες ζαχαρότευτλα και κτηνοτροφικά τεύτλα. Απορροφάται κυρίως από τις ρίζες αλλά και από το φύλλωμα των ζιζανίων. Αναστέλλει την φωτοσύνθεση.
Τρόπος Εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός του εδάφους, με μπεκ τύπου σκούπας, πίεση ψεκαστικού μέχρι 3 ατμ., με σταθερή ταχύτητα και υπό συνεχή ανάδευση.
1. Η προφυτρωτική εφαρμογή συνιστάται σε εδάφη με επιφανειακή υγρασία και καλή προετοιμασία. Να αποφεύγεται η εφαρμογή σε πολύ ελαφρά ή σε οργανικά εδάφη. Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται εάν ακολουθήσει βροχή ή τεχνητή βροχή.
2. Η μεταφυτρωτική εφαρμογή δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τη προφυτρωτική σε βαρειά εδάφη. Ο ψεκασμός γίνεται από το στάδιο των δύο πρώτων πραγματικών φύλλων των τεύτλων όταν δεν έχει προηγηθεί ψεκασμός προφυτρωτικά ή ψεκάστηκε μόνο GOLTIX και από το στάδιο των τεσσάρων πραγματικών φύλλων όταν έχει προηγηθεί προφυτρωτικός ψεκασμός με άλλα ζιζανιοκτόνα.
3. Η συνολική ποσότητα σκευάσματος / καλλιεργητική περίοδο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 500 κ.εκ./στρ.
Για αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας, να χρησιμοποιούνται ζιζανιοκτόνα διαφορετικών χημικών ομάδων, με διαφορετικούς τρόπους δράσης στα ίδια χωράφια.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας μπορούν να σπαρούν, εκτός από Ζαχαρότευτλα και κτηνοτροφικά τεύτλα, αρακάς, κουκιά, πατάτες καθώς και αραβόσιτος αφού προηγηθεί άροση (15-20 εκ.).
Μην σπέρνετε ή φυτεύετε άλλη καλλιέργεια, εκτός από τις παραπάνω, πριν περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες από την εφαρμογή και αφού γίνει άροση και καλλιέργεια του εδάφους σε βάθος 15 – 20 εκ.
-103 ημέρες για την είσοδο των ζώων.
Όταν έχει στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό (1 ημέρα) για τους ανθρώπους.
Συνθήκες εφαρμογής: 1. Η προφυτρωτική εφαρμογή συνιστάται σε εδάφη με επιφανειακή υγρασία και καλή προετοιμασία. Να αποφεύγεται η εφαρμογή σε πολύ ελαφρά ή σε οργανικά εδάφη. Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται εάν ακολουθήσει βροχή ή τεχνητή βροχή. 2. Η μεταφυτρωτική εφαρμογή δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τη προφυτρωτική σε βαρειά εδάφη. Ο ψεκασμός γίνεται από το στάδιο των δύο πρώτων πραγματικών φύλλων των τεύτλων όταν δεν έχει προηγηθεί ψεκασμός προφυτρωτικά ή ψεκάστηκε μόνο GOLTIX και από το στάδιο των τεσσάρων πραγματικών φύλλων όταν έχει προηγηθεί προφυτρωτικός ψεκασμός με άλλα ζιζανιοκτόνα. 3. Η συνολική ποσότητα σκευάσματος / καλλιεργητική περίοδο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 500 κ.εκ./στρ. Για αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας, να χρησιμοποιούνται ζιζανιοκτόνα διαφορετικών χημικών ομάδων, με διαφορετικούς τρόπους δράσης στα ίδια χωράφια. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας μπορούν να σπαρούν, εκτός από Ζαχαρότευτλα και κτηνοτροφικά τεύτλα, αρακάς, κουκιά, πατάτες καθώς και αραβόσιτος αφού προηγηθεί άροση (15-20 εκ.). Μην σπέρνετε ή φυτεύετε άλλη καλλιέργεια, εκτός από τις παραπάνω, πριν περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες από την εφαρμογή και αφού γίνει άροση και καλλιέργεια του εδάφους σε βάθος 15 – 20 εκ. -103 ημέρες για την είσοδο των ζώων. Όταν έχει στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό (1 ημέρα) για τους ανθρώπους.
Συνδυαστικότητα:
Στις μεταφυτρωτικές εφαρμογές μπορεί να εφαρμοστεί σε μίγμα με το ETHOFUMESATE AΛΦΑ 50 SC ή το ETHOSAT 50 SC.
Φυτοτοξικότητα:
Είναι εκλεκτικό για την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων και κτηνοτροφικών τεύτλων και δεν παρουσιάζει καμία φυτοτοξικότητα όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις συνιστώμενες οδηγίες χρήσης και τον τρόπο εφαρμογής.
Σε περιπτώσεις έντονης ηλιοφάνειας και υψηλής θερμοκρασίας συνιστάται ο ψεκασμός να γίνεται τις απογευματινές ώρες.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
Φιάλες 500 κ.εκ. & 1 λίτρο Πλαστικό HDPE.
Δοχεία 5 λίτρα Πλαστικό HDPE.
Δοχεία 10 λίτρα Πλαστικό Co-extruded HDPE.
Δοχεία 20 λίτρα Πλαστικό HDHMWPE.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/08/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
ADAMA AGAN Ltd (77102 - Ashdod)
Northern Industrial Zone, P.O. Box 262
77102
Ashdod
ISRAEL
TEL: +972 7 32321330
FAX: +972 7 3232 1315
e-mail: tali.ehrlich@ma-industries.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΑΕBΕ
Εθνικής Αντιστάσεως 73 και Σποράδων
15231
ΧΑΛΑNΔΡΙ
TEL: 211 1205555
FAX: 211 1205559
e-mail: technical@alfagro.gr
ADAMA ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Εθνικής Αντιστάσεως 73
152 31
Χαλάνδρι
TEL: 211 1205570
FAX: 211 120 5572
e-mail: technical@adama.gr

Επιστροφή στην σελίδα ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ