ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - HEROLD TRIO - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - HEROLD TRIO

Βερόνικα: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

HEROLD TRIO

Diflufenican 17.1% / Flufenacet 17.1% / Metribuzin 6.4%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 63.67%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του HEROLD TRIO για χρηση σε ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Προφυτρωτικό και μεταφυτρωτικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε σιτάρι (σκληρό και μαλακό) και κριθάρι. Περιέχει 3 δραστικές ουσίες με διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης μεταξύ τους. Το diflufenican αναστέλλει τη βιοσύνθεση των καροτενοειδών προκαλώντας έντονο μεταχρωματισμό ή λεύκανση των νεαρών ζιζανίων. Τα πιο γρήγορα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μετά από την προφυτρωτική εφαρμογή στα νεαρά ζιζάνια. Το κόκκινο-πορφυρό χρώμα του φυλλώματος το οποίο συχνά παρατηρείται μετά την εφαρμογή είναι αποτέλεσμα του στρες που προκαλείται από την έλλειψη των καροτενοειδών. Στη συνέχεια, τα νεαρά ζιζάνια νεκρώνονται. Το flufenacet είναι εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για προφυτρωτική καταπολέμηση ετήσιων ζιζανίων. Δρα παρεμποδίζοντας τη διαίρεση και την αύξηση των μεριστωματικών κυττάρων με αποτέλεσμα να σταματά η αύξηση του ριζικού συστήματος και να διακόπτεται η ανάπτυξή των ζιζανίων, τα οποία τελικά νεκρώνονται. Το diflufenican και το flufenacet απορροφούνται κυρίως από τη ρίζα αλλά και από το φύλλωμα των νεαρών ζιζανίων. Το metribuzin είναι εκλεκτικό διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο (υποομάδα triazinones) και σε βιοχημικό επίπεδο δρα παρεμποδίζοντας τη λειτουργία του φωτοσυστήματος ΙΙ της φωτοσύνθεσης. Το metribuzin προσλαμβάνεται από τη ρίζα και το φύλλωμα των ζιζανίων και παρουσιάζει ακροπέταλη κίνηση μέσω των αγγείων του ξύλου. Τα συμπτώματα είναι κιτρίνισμα και τελικά νέκρωση των φύλλων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός της επιφάνειας της καλλιέργειας και των ζιζανίων με μπεκ τύπου σκούπας και πίεση μεγαλύτερη από 3 ατμ.
Για καλύτερα αποτελέσματα, συστήνεται η εφαρμογή του Herold Trio να πραγματοποιείται για τα αγρωστώδη ζιζάνια πριν από το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 2-3 πραγματικών φύλλων και/ή για τα πλατύφυλλα ζιζάνια πριν από το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 4 πραγματικών φύλλων.
*Καταπολεμούμενα ζιζάνια:
-Ευαίσθητα ζιζάνια:
Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides - ALOMY), Βερόνικα (Veronica hederaefolia - VERHE),
Ήρα (Lolium sp. - LOLSS), Καπνόχορτο (Fumaria officinalis - FUMOF), Κολλητσίδα μεγάλη (Gallium aparine - GALAP), Παπαρούνα (Papaver rhoeas - PAPRH).
-Μετρίως ευαίσθητα ζιζάνια:
Ήρα λεπτή (Lolium rigidum - LOLRI), Ήρα πολύανθη (Lolium multiflorum - LOLMU).
Συνθήκες εφαρμογής: Για καλύτερα αποτελέσματα, συστήνεται η εφαρμογή του Herold Trio να πραγματοποιείται για τα αγρωστώδη ζιζάνια πριν από το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 2-3 πραγματικών φύλλων και/ή για τα πλατύφυλλα ζιζάνια πριν από το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 4 πραγματικών φύλλων. *Καταπολεμούμενα ζιζάνια: -Ευαίσθητα ζιζάνια: Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides - ALOMY), Βερόνικα (Veronica hederaefolia - VERHE), Ήρα (Lolium sp. - LOLSS), Καπνόχορτο (Fumaria officinalis - FUMOF), Κολλητσίδα μεγάλη (Gallium aparine - GALAP), Παπαρούνα (Papaver rhoeas - PAPRH). -Μετρίως ευαίσθητα ζιζάνια: Ήρα λεπτή (Lolium rigidum - LOLRI), Ήρα πολύανθη (Lolium multiflorum - LOLMU).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ