ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - EQUIP OD - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - EQUIP OD

ασπράγκαθο: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

EQUIP OD

Isoxadifen-ethyl 2.25% / foramsulfuron 2.25%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 95.13%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του EQUIP OD για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο, της ομάδας των σουλφονυλουριών που είναι γνωστές για τη ζιζανιοκτόνο δράση τους μέσω παρεμπόδισης του ενζύμου οξειγαλακτική συνθετάση (ALS), για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και σε πολύ μικρό βαθμό από τις ρίζες και στη συνέχεια μεταφέρεται τόσο με τον ανιόντα όσο και με τον κατιόντα χυμό. Η ανάπτυξη των ζιζανίων σταματά αμέσως μετά τον ψεκασμό ενώ η πλήρης νέκρωσή τους επέρχεται σε διάστημα 2-4 εβδομάδων.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός του φυλλώματος της καλλιέργειας και των ζιζανίων. Ο ψεκασμός γίνεται με ακροφύσια τύπου σκούπας και πίεση 2,5-3 atm.
Να αποφεύγεται η εφαρμογή του σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε κατάσταση στρες από χαμηλές θερμοκρασίες (χαμηλότερες από 10°C), υπερβολική υγρασία ή ξηρασία, ή άλλους λόγους καθώς επίσης και όταν αναμένονται θερμοκρασίες υψηλότερες από 25-30°C, σε συνδυασμό με έντονη ηλιοφάνεια και έλλειψη επαρκούς εδαφικής υγρασίας. Η δράση του προϊόντος δεν θα επηρεαστεί εάν ακολουθήσει βροχόπτωση ή πότισμα με καταιονισμό, μετά την πάροδο 2 ωρών μετά τον ψεκασμό. Να αποφεύγεται ο ψεκασμός φυτών τα οποία είναι υγρά λόγω βροχής ή ατμοσφαιρικής υγρασίας.
Το προϊόν εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στο καλαμπόκι. Όλες οι άλλες καλλιέργειες είναι ευαίσθητες γι’ αυτό να αποφεύγεται η διασπορά ψεκαστικού υγρού σε παρακείμενες ευαίσθητες καλλιέργειες.
Διαχείριση διασποράς ψεκαστικών σταγονιδίων.
(γειτονικές καλλιέργειες και υδάτινες επιφάνειες) Για να προστατέψετε τους υδρόβιους οργανισμούς να αφήσετε μια αψέκαστη ζώνη προστασίας 15 μ. από υδάτινες επιφάνειες. Για την αποφυγή μεταφοράς σταγονιδίων του ψεκαστικού υγρού να μη χρησιμοποιείται το σκεύασμα στις καλλιέργειες αγρού οι οποίες απέχουν λιγότερο από 5 μέτρα από γειτονικές καλλιέργειες ή φυτά.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρεί αραβόσιτος, αφού προηγηθεί άροση.
Στο χωράφι που χρησιμοποιήθηκε το ζιζανιοκτόνο μπορεί το φθινόπωρο να σπαρούν χειμερινά σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι) και την επόμενη άνοιξη ζαχαρότευτλα, βαμβάκι, ηλίανθος ή σόγια.
Διαχείριση διασποράς ψεκαστικών σταγονιδίων (γειτονικές καλλιέργειες και υδάτινες επιφάνειες)
- Για να προστατέψετε τους τους υδρόβιους οργανισμούς να αφήσετε μια αψέκαστη ζώνη προστασίας 15μ από υδάτινες επιφάνειες.
- Για την αποφυγή μεταφοράς σταγονιδίων του ψεκαστικού υγρού να μη χρησιμοποιείται το σκεύασμα στις καλλιέργειες αγρού οι οποίες απέχουν λιγότερο από 5 μέτρα από γειτονικές καλλιέργειες ή φυτά.
Συνθήκες εφαρμογής: Να αποφεύγεται η εφαρμογή του σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε κατάσταση στρες από χαμηλές θερμοκρασίες (χαμηλότερες από 10°C), υπερβολική υγρασία ή ξηρασία, ή άλλους λόγους καθώς επίσης και όταν αναμένονται θερμοκρασίες υψηλότερες από 25-30°C, σε συνδυασμό με έντονη ηλιοφάνεια και έλλειψη επαρκούς εδαφικής υγρασίας. Η δράση του προϊόντος δεν θα επηρεαστεί εάν ακολουθήσει βροχόπτωση ή πότισμα με καταιονισμό, μετά την πάροδο 2 ωρών μετά τον ψεκασμό. Να αποφεύγεται ο ψεκασμός φυτών τα οποία είναι υγρά λόγω βροχής ή ατμοσφαιρικής υγρασίας. Το προϊόν εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στο καλαμπόκι. Όλες οι άλλες καλλιέργειες είναι ευαίσθητες γι’ αυτό να αποφεύγεται η διασπορά ψεκαστικού υγρού σε παρακείμενες ευαίσθητες καλλιέργειες. Διαχείριση διασποράς ψεκαστικών σταγονιδίων. (γειτονικές καλλιέργειες και υδάτινες επιφάνειες) Για να προστατέψετε τους υδρόβιους οργανισμούς να αφήσετε μια αψέκαστη ζώνη προστασίας 15 μ. από υδάτινες επιφάνειες. Για την αποφυγή μεταφοράς σταγονιδίων του ψεκαστικού υγρού να μη χρησιμοποιείται το σκεύασμα στις καλλιέργειες αγρού οι οποίες απέχουν λιγότερο από 5 μέτρα από γειτονικές καλλιέργειες ή φυτά. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρεί αραβόσιτος, αφού προηγηθεί άροση. Στο χωράφι που χρησιμοποιήθηκε το ζιζανιοκτόνο μπορεί το φθινόπωρο να σπαρούν χειμερινά σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι) και την επόμενη άνοιξη ζαχαρότευτλα, βαμβάκι, ηλίανθος ή σόγια. Διαχείριση διασποράς ψεκαστικών σταγονιδίων (γειτονικές καλλιέργειες και υδάτινες επιφάνειες) - Για να προστατέψετε τους τους υδρόβιους οργανισμούς να αφήσετε μια αψέκαστη ζώνη προστασίας 15μ από υδάτινες επιφάνειες. - Για την αποφυγή μεταφοράς σταγονιδίων του ψεκαστικού υγρού να μη χρησιμοποιείται το σκεύασμα στις καλλιέργειες αγρού οι οποίες απέχουν λιγότερο από 5 μέτρα από γειτονικές καλλιέργειες ή φυτά.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2021
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ