ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - CLIO 33,6 SC - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - CLIO 33,6 SC

ασπράγκαθο: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

CLIO 33,6 SC

Topramezone 33.6%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 69.3%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του CLIO 33,6 SC για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το CLIO 33,6 SC είναι διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο φυλλώματος για τη καταπολέμηση ετήσιων πλατύφυλλων και αγρωστωδών ζιζανίων στον αραβόσιτο. Το topramezone αναστέλλει την δράση του ένζύμου HPPD που καταλύει τη βιοσύνθεση της πλαστοκινόνης και έχει δράση κυρίως από το φύλλωμα.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως.
Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο του σταδίου ανάπτυξης και της πυκνότητας των ζιζανίων.
Για άριστα αποτελέσματα στη μουχρίτσα και τα άλλα αγρωστώδη ζιζάνια, το CLIO 33,6 SC πρέπει να ψεκάζεται νωρίς, πριν από το αδέλφωμα των ζιζανίων.
Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.
Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι και σε καλαμπόκι που προορίζεται για την παραγωγή σπόρου. Απαγορεύεται η εφαρμογή σε καλλιέργειες που προορίζονται για ενσίρωση.
O κίνδυνος ρύπανσης των υπογείων υδάτων με τη δραστική ουσία topramezone είναι πολύ υψηλός. Η χρήση του φυτοπροστατευτικού προϊόντος CLIO 33,6 SC πρέπει να απαγορεύεται σε ευάλωτες περιοχές, δηλαδή σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση και στις οποίες υπάρχουν εδάφη αμμώδη και με χαμηλή περιεκτικότητα σε οργανική ύλη. Στις περιοχές όπου εφαρμόζεται το σκεύασμα επιβάλλεται ο έλεγχος των συγκεντρώσεων του topramezone στα υπόγεια ύδατα (groundwater monitoring).
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόστηκε το ζιζανιοκτόνο, στον ίδιο αγρό μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος την ίδια καλλιεργητική περίοδο.
Το σκεύασμα δεν προορίζεται για χρήση προφυτρωτικά της καλλιέργειας.
Στον ίδιο τον αγρό, το επόμενο φθινόπωρο μπορεί να σπαρεί/φυτευθεί σιτάρι και τριτικάλε, ενώ αραβόσιτος, ηλίανθος, μπιζέλι, σόγια, σακχαρότευτλα και τομάτα την επόμενη άνοιξη, μετά την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου, αφού προηγηθεί βαθιά άροση.
Συνθήκες εφαρμογής: Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο του σταδίου ανάπτυξης και της πυκνότητας των ζιζανίων. Για άριστα αποτελέσματα στη μουχρίτσα και τα άλλα αγρωστώδη ζιζάνια, το CLIO 33,6 SC πρέπει να ψεκάζεται νωρίς, πριν από το αδέλφωμα των ζιζανίων. Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας. Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι και σε καλαμπόκι που προορίζεται για την παραγωγή σπόρου. Απαγορεύεται η εφαρμογή σε καλλιέργειες που προορίζονται για ενσίρωση. O κίνδυνος ρύπανσης των υπογείων υδάτων με τη δραστική ουσία topramezone είναι πολύ υψηλός. Η χρήση του φυτοπροστατευτικού προϊόντος CLIO 33,6 SC πρέπει να απαγορεύεται σε ευάλωτες περιοχές, δηλαδή σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση και στις οποίες υπάρχουν εδάφη αμμώδη και με χαμηλή περιεκτικότητα σε οργανική ύλη. Στις περιοχές όπου εφαρμόζεται το σκεύασμα επιβάλλεται ο έλεγχος των συγκεντρώσεων του topramezone στα υπόγεια ύδατα (groundwater monitoring). Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόστηκε το ζιζανιοκτόνο, στον ίδιο αγρό μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος την ίδια καλλιεργητική περίοδο. Το σκεύασμα δεν προορίζεται για χρήση προφυτρωτικά της καλλιέργειας. Στον ίδιο τον αγρό, το επόμενο φθινόπωρο μπορεί να σπαρεί/φυτευθεί σιτάρι και τριτικάλε, ενώ αραβόσιτος, ηλίανθος, μπιζέλι, σόγια, σακχαρότευτλα και τομάτα την επόμενη άνοιξη, μετά την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου, αφού προηγηθεί βαθιά άροση.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Φιάλες 150 κ.εκ., 1 λίτρου, 5 λίτρων και 10 λίτρων ΗDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας).
-Σύνολο συσκευασιών: 4.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Προσωρινή έγκριση σύμφωνα με το άρθρο 8(1) της Οδηγίας 91/414/ΕΕ
Λήξη έγκρισης: 30/04/2015
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ