ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - HERBAN 33 EC - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - HERBAN 33 EC

Περικοκλάδα: Πλατύφυλλα Πολυετή ζιζάνια

HERBAN 33 EC

Pendimethaline 33%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 63.2%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του HERBAN 33 EC για χρηση σε ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων και αγρωστωδών ζιζανίων κατά το φύτρωμά τους, σε διάφορες καλλιέργειες. Εφαρμόζεται και ως αντιφυλλιζιακό καπνού. Στο βιοχημικό επίπεδο επηρεάζει την λειτουργία της μίτωσης με παρεμπόδιση του σχηματισμού των μικροσωληνίσκων της μιτωτικής ατράκτου. Δρα δι΄ επαφής και παρεμποδίζει την ανάπτυξη των μασχαλιαίων οφθαλμών-φυλλίζια, που ακολουθεί το κορυφολόγημα των αμερικανικών καπνών Μπέρλεϋ και Βιρτζίνια.
Μέθοδος εφαρμογής: Εφαρμόζεται ανάλογα με την καλλιέργεια, προσπαρτικά με ενσωμάτωση, προφυτρωτικά επιφανειακά ή νωρίς μεταφυτρωτικά. Στην επιφανειακή εφαρμογή αν δεν βρέξει μέσα σε 5-6 ημέρες χρειάζεται πότισμα.
Επίσης εφαρμόζεται ως αντιφυλλιζιακό καπνού ψεκάζοντας τα κορυφολογημένα καπνόφυτα .
Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση ψεκαστικού μικρότερη από 3 –4 ατμόσφαιρες (45-60 PSI).
Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων που προέρχονται από αμπελώνες στους οποίους έχει γίνει χρήση του φυτοπροστατευτικού προϊόντος HERBAN 33 EC.
Α.Η δράση του HERBAN 33 EC στις επιφανειακές εφαρμογές επηρεάζεται σημαντικά από την εδαφική υγρασία. Συνιστάται στις περιπτώσεις αυτές πότισμα 24-48 ώρες μετά την εφαρμογή για την ενσωμάτωση – «ενεργοποίηση» του ζιζανιοκτόνου στο έδαφος.
Β.Στο βαμβάκι μετά την προσπαρτική εφαρμογή με ενσωμάτωση συνιστάται να ακολουθήσει εφαρμογή μετασπαρτικά, προφυτρωτικά της καλλιέργειας με ένα ζιζανιοκτόνο που περιέχει την δραστική ουσία fluometuron στη δόση 250 κ.εκ/στρέμμα (σκεύασμα 50% περιεκτικότητας σε δρών συστατικό) ή 125 γρ δραστική ουσία /στρέμμα για την καλύτερη αντιμετώπιση του στύφνου (Solanum nigrum).
Γ.Οι μικρότερες δόσεις αναφέρονται σε ελαφριά εδάφη - χαμηλής περιεκτικότητας σε οργανική ουσία και μικρότερη πίεση προσβολής, ενώ οι μεγαλύτερες σε μέσης σύστασης ή βαριά εδάφη – μέσης έως υψηλής περιεκτικότητας σε οργανική ουσία ή/και μεγαλύτερη πίεση προσβολής. Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιηθούν οι μέγιστες δόσεις, και ανάλογα με τη σύσταση/γονιμότητα του εδάφους, είναι δυνατό να παρατηρηθεί παροδική καθυστέρηση ανάπτυξης των φυτών, ειδικά σε συνθήκες υψηλής εδαφικής υγρασίας ή/και χαμηλών θερμοκρασιών.
Δ.Το HERBAN 33 EC καταπολεμά τα ζιζάνια που φυτρώνουν ή βρίσκονται σε πολύ νεαρό στάδιο (φύτρωμα-κοτυληδόνες). Εφόσον υπάρχουν φυτρωμένα ζιζάνια θα πρέπει προηγουμένως να καταστραφούν με σκάλισμα ή βοτάνισμα ή με κατάλληλο μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο.
Η.Μην εφαρμόζετε το HERBAN 33 EC σε θερμοκήπια ή άλλες κλειστές κατασκευές.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
α)εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) ώστε να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες.
β)εφαρμογή σε εναλλαγή με ζιζανιοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης.
Να ΜΗΝ εφαρμόζεται στην ποικιλία ηλίανθου ΗEROIC και στην ποικιλία σίτου PALEDOR.
Συνθήκες εφαρμογής: Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων που προέρχονται από αμπελώνες στους οποίους έχει γίνει χρήση του φυτοπροστατευτικού προϊόντος HERBAN 33 EC. Α.Η δράση του HERBAN 33 EC στις επιφανειακές εφαρμογές επηρεάζεται σημαντικά από την εδαφική υγρασία. Συνιστάται στις περιπτώσεις αυτές πότισμα 24-48 ώρες μετά την εφαρμογή για την ενσωμάτωση – «ενεργοποίηση» του ζιζανιοκτόνου στο έδαφος. Β.Στο βαμβάκι μετά την προσπαρτική εφαρμογή με ενσωμάτωση συνιστάται να ακολουθήσει εφαρμογή μετασπαρτικά, προφυτρωτικά της καλλιέργειας με ένα ζιζανιοκτόνο που περιέχει την δραστική ουσία fluometuron στη δόση 250 κ.εκ/στρέμμα (σκεύασμα 50% περιεκτικότητας σε δρών συστατικό) ή 125 γρ δραστική ουσία /στρέμμα για την καλύτερη αντιμετώπιση του στύφνου (Solanum nigrum). Γ.Οι μικρότερες δόσεις αναφέρονται σε ελαφριά εδάφη - χαμηλής περιεκτικότητας σε οργανική ουσία και μικρότερη πίεση προσβολής, ενώ οι μεγαλύτερες σε μέσης σύστασης ή βαριά εδάφη – μέσης έως υψηλής περιεκτικότητας σε οργανική ουσία ή/και μεγαλύτερη πίεση προσβολής. Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιηθούν οι μέγιστες δόσεις, και ανάλογα με τη σύσταση/γονιμότητα του εδάφους, είναι δυνατό να παρατηρηθεί παροδική καθυστέρηση ανάπτυξης των φυτών, ειδικά σε συνθήκες υψηλής εδαφικής υγρασίας ή/και χαμηλών θερμοκρασιών. Δ.Το HERBAN 33 EC καταπολεμά τα ζιζάνια που φυτρώνουν ή βρίσκονται σε πολύ νεαρό στάδιο (φύτρωμα-κοτυληδόνες). Εφόσον υπάρχουν φυτρωμένα ζιζάνια θα πρέπει προηγουμένως να καταστραφούν με σκάλισμα ή βοτάνισμα ή με κατάλληλο μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο. Η.Μην εφαρμόζετε το HERBAN 33 EC σε θερμοκήπια ή άλλες κλειστές κατασκευές. Διαχείριση ανθεκτικότητας: α)εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) ώστε να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες. β)εφαρμογή σε εναλλαγή με ζιζανιοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης. Να ΜΗΝ εφαρμόζεται στην ποικιλία ηλίανθου ΗEROIC και στην ποικιλία σίτου PALEDOR.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2019
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
SHARDA CROPCHEM LIMITED (Mumbai)
2nd floor, Prime Business Park, Dashrathlal Joshi Road
400056
Vile Parle (West) Mumbai
INDIA
TEL: +91 22 56782800
FAX: +91 22 5678 2828/2808
e-mail: regn@shardaintl.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΣΕΓΕ ΑΒΕΕ
Εθνικής Αντιστάσεως 84
15231
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6717794
FAX: 210 6722310
e-mail: sege@otenet.gr

Επιστροφή στην σελίδα ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ