ΚΡΙΘΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - RACING TF - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΚΡΙΘΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - RACING TF

Κίρσιο: Πλατύφυλλα Πολυετή ζιζάνια

RACING TF

Thifensulfuron-methyl 68% / metsulfuron-methyl 7%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 21.98%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΡΙΘΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του RACING TF για χρηση σε ΚΡΙΘΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο της ομάδας των σουλφονυλουριών για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων σε σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και Triticale. Απορροφάται από το φύλλωμα και από τη ρίζα των ζιζανίων. Το RACING TF είναι μίγμα δύο δραστικών συστατικών. Tου Metsulfuron methyl και του Thifensulfuron methyl που δρουν αναστέλοντας το ένζυμο Ακετογαλακτική συνθετάση (ALS)
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος με 15-20 λίτρα νερό ανά στρέμμα με πίεση 2,5-3 atm. (38-45 PSI) και μπεκ τύπου σκούπας.
Αποφύγετε τη διασπορά του ψεκαστικού υγρού σε γειτονικές καλλιέργειες που δεν αναφέρονται στην ετικέτα καθώς και σε παρακείμενες υδάτινες επιφάνειες.
Συνιστάται η εφαρμογή με ακροφύσια μειωμένης διασποράς
Μην το εφαρμόζετε όταν φυσάει.

Το RACING TF ανήκει στην κατηγορία παρεμποδιστών του ενζύμου Acetolactate Synthase (ALS). Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας, συνιστάται:
-Να εφαρμόζετε κατάλληλες καλλιεργητικές τεχνικές (αποφεύγετε τη μονοκαλλιέργεια, εφαρμόζετε το όργωμα και/ή την τεχνική της ψευδοσποράς).
-Να εναλλάσσετε ή να συνδυάζετε, στο πλαίσιο της συντήρησης του χωραφιού και στο πλαίσιο της εναλλαγής, ζιζανιοκτόνα με διαφορετικούς τρόπους δράσης και αποτελεσματικά κατά των στοχευόμενων ειδών.
Να εμποδίζετε, στο μέτρο του δυνατού, την ανάπτυξη μη ελεγχόμενων φυτών (μηχανική ή χειροκίνητη καταστροφή, εντοπισμένη εφαρμογή ζιζανιοκτόνου).
Για την αποφυγή εμφάνισης φυτοτοξικότητας να μη σπέρνετε ή φυτεύετε άλλη καλλιέργεια αν δεν μεσολαβήσει ένα διάστημα 120 μερών. (εκτός κι αν επιτρέπεται)

Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας μπορεί να σπαρεί σιτάρι και κριθάρι.
Σε περίπτωση αποτυχίας Φθινοπωρινής καλλιέργειας στην οποία έχει εφαρμοσθεί το σκεύασμα το Φθινόπωρο, μπορούν να σπαρούν καλαμπόκι, μπιζέλια, σόργο αφού προηγηθεί όργωμα
Να ψεκάζετε όταν τα φυτά βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Συνθήκες εφαρμογής: Αποφύγετε τη διασπορά του ψεκαστικού υγρού σε γειτονικές καλλιέργειες που δεν αναφέρονται στην ετικέτα καθώς και σε παρακείμενες υδάτινες επιφάνειες. Συνιστάται η εφαρμογή με ακροφύσια μειωμένης διασποράς Μην το εφαρμόζετε όταν φυσάει. Το RACING TF ανήκει στην κατηγορία παρεμποδιστών του ενζύμου Acetolactate Synthase (ALS). Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας, συνιστάται: -Να εφαρμόζετε κατάλληλες καλλιεργητικές τεχνικές (αποφεύγετε τη μονοκαλλιέργεια, εφαρμόζετε το όργωμα και/ή την τεχνική της ψευδοσποράς). -Να εναλλάσσετε ή να συνδυάζετε, στο πλαίσιο της συντήρησης του χωραφιού και στο πλαίσιο της εναλλαγής, ζιζανιοκτόνα με διαφορετικούς τρόπους δράσης και αποτελεσματικά κατά των στοχευόμενων ειδών. Να εμποδίζετε, στο μέτρο του δυνατού, την ανάπτυξη μη ελεγχόμενων φυτών (μηχανική ή χειροκίνητη καταστροφή, εντοπισμένη εφαρμογή ζιζανιοκτόνου). Για την αποφυγή εμφάνισης φυτοτοξικότητας να μη σπέρνετε ή φυτεύετε άλλη καλλιέργεια αν δεν μεσολαβήσει ένα διάστημα 120 μερών. (εκτός κι αν επιτρέπεται) Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας μπορεί να σπαρεί σιτάρι και κριθάρι. Σε περίπτωση αποτυχίας Φθινοπωρινής καλλιέργειας στην οποία έχει εφαρμοσθεί το σκεύασμα το Φθινόπωρο, μπορούν να σπαρούν καλαμπόκι, μπιζέλια, σόργο αφού προηγηθεί όργωμα Να ψεκάζετε όταν τα φυτά βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 30/06/2017
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)

Επιστροφή στην σελίδα ΚΡΙΘΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ