ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ - REBOOT 36 SL - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ - REBOOT 36 SL

φτέρη: Πλατύφυλλα Πολυετή ζιζάνια

REBOOT 36 SL

Glyphosate 36%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 67.61%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του REBOOT 36 SL για χρηση σε ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ. Διασυστηματικό, μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετησίων και πολυετών (αγρωστωδών, πλατύφυλλων ζιζανίων), υδροχαρών ζιζανίων, ξυλωδών φυτών, καθώς και για την καταπολέμηση της οροβάγχης του καπνού. Απορροφάται από τα φύλλα και τους τρυφερούς βλαστούς των ζιζανίων και παρεμποδίζει το ένζυμο EPSPS αναστέλλοντας την βιοσύνθεση των αρωματικών αμινοξέων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 20-40 λίτρα νερό στο στρέμμα, χωρίς να έλθουν σε επαφή τα σταγονίδια με το φύλλωμα ή τους τρυφερούς βλαστούς ή τους καρπούς των καλλιεργειών προς αποφυγήν τυχόν συσσώρευσης υπολειμμάτων στους καρπούς. Για την οροβάγχη στον καπνό εφαρμόζεται με 30-40 λίτρα νερό/στρέμμα. με ψεκασμό καλύψεως της φυτείας.
Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI).
(*)Αφορά τα Πολυετή Ζιζάνια (Aγριάδα, Βέλιουρας, Φτέρη, Περικοκλάδα, Κύπερη) που αναγράφονται στις καλλιέργειες Εσπεριδοειδών, Ακρόδρυων, Μηλοειδών, Πυρηνοκάρπων, Αμπέλων και Ελιών με τα ίδια στοιχεία στις δόσεις, το χρόνο εφαρμογής, το μέγιστο αριθμό εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο και το μεσοδιάστημα εφαρμογών σε ημέρες του σκευάσματος.
(**)Στο βαμβάκι ο ψεκασμός πρέπει να είναι κατευθυνόμενος μεταξύ των γραμμών πριν την έναρξη της άνθισης της καλλιέργειας. Τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα στελέχη και το φύλλωμα των φυτών. Προτείνεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα ακροφύσια.
1)Για την καταπολέμηση ετησίων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο εφαρμογές (χειμώνα - άνοιξη) ή /και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης.
2)Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία εφαρμογή, όταν τα ζιζάνια
βρίσκονται κοντά στην άνθιση κατά την άνθιση ή λίγο μετά από αυτήν.
3)Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι
κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών.
4)Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva sp. (μολόχες), Urtica sp. (τσουκνίδες), Polygonum sp. (πολυκόμπι, λαπάτσα) Ρortulaca oleraceae (αντράκλα) η δόση κυμαίνεται από 400-600 κ.εκ. /στρέμμα ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξής τους.
5)Για την αγριάδα η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψος 15-30 εκ.
6)Για την φτέρη η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής.
7)Να μην γίνεται ψεκασμός εάν αναμένεται βροχή σε 6 ώρες.
8)Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες που προορίζονται για σποροπαραγωγή.
9)Μην ψεκάζετε όταν φυσάει.
10)Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες που παράγουν υπόγειο βρώσιμο προϊόν, πριν την συγκομιδή τους.
11)Για τις επιτραπέζιες ελιές επιτρέπεται η συλλογή τους μόνο από το δένδρο.
12)Δεν επιτρέπεται η εφαρμογή στις πεσμένες στο έδαφος ελιές.
13)Η εφαρμογή να γίνεται όταν δεν υπάρχει νερό στα στραγγιστικά κανάλια.
Συνθήκες εφαρμογής: (*)Αφορά τα Πολυετή Ζιζάνια (Aγριάδα, Βέλιουρας, Φτέρη, Περικοκλάδα, Κύπερη) που αναγράφονται στις καλλιέργειες Εσπεριδοειδών, Ακρόδρυων, Μηλοειδών, Πυρηνοκάρπων, Αμπέλων και Ελιών με τα ίδια στοιχεία στις δόσεις, το χρόνο εφαρμογής, το μέγιστο αριθμό εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο και το μεσοδιάστημα εφαρμογών σε ημέρες του σκευάσματος. (**)Στο βαμβάκι ο ψεκασμός πρέπει να είναι κατευθυνόμενος μεταξύ των γραμμών πριν την έναρξη της άνθισης της καλλιέργειας. Τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα στελέχη και το φύλλωμα των φυτών. Προτείνεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα ακροφύσια. 1)Για την καταπολέμηση ετησίων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο εφαρμογές (χειμώνα - άνοιξη) ή /και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης. 2)Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία εφαρμογή, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθιση κατά την άνθιση ή λίγο μετά από αυτήν. 3)Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών. 4)Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva sp. (μολόχες), Urtica sp. (τσουκνίδες), Polygonum sp. (πολυκόμπι, λαπάτσα) Ρortulaca oleraceae (αντράκλα) η δόση κυμαίνεται από 400-600 κ.εκ. /στρέμμα ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξής τους. 5)Για την αγριάδα η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψος 15-30 εκ. 6)Για την φτέρη η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής. 7)Να μην γίνεται ψεκασμός εάν αναμένεται βροχή σε 6 ώρες. 8)Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες που προορίζονται για σποροπαραγωγή. 9)Μην ψεκάζετε όταν φυσάει. 10)Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες που παράγουν υπόγειο βρώσιμο προϊόν, πριν την συγκομιδή τους. 11)Για τις επιτραπέζιες ελιές επιτρέπεται η συλλογή τους μόνο από το δένδρο. 12)Δεν επιτρέπεται η εφαρμογή στις πεσμένες στο έδαφος ελιές. 13)Η εφαρμογή να γίνεται όταν δεν υπάρχει νερό στα στραγγιστικά κανάλια.
Συνδυαστικότητα (σύμφωνα με άλλα σκευάσματα της ίδιας δραστικής σύνθεσης και μορφής):
Μην αναμιγνύεται το PANTOX SUPER με άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.ΦΙΑΛΕΣ 100κ.εκ. έως 1 λίτρου HDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας).
2 ΦΙΑΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΥΤΙ 100, 200, 250, 500 κ.εκ. HDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας). Κουτί χάρτινο.
3.ΔΟΧΕΙΑ 5 έως 25 Λίτρων HDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας).

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για ZRMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 15/12/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
ΒΙΟΡΥΛ Α.Ε.
28o klm Efnikis odou Athinon-Lamias
19014
Afidnai
GREECE
TEL: 22950 45100
FAX: 22950 45250
e-mail: vioryl@vioryl.gr
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΒΙΟΡΥΛ Α.Ε.
28ο χλμ. ΕΘΝ. ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ
19014
ΑΦΙΔΝΑΙ
TEL: 22950 45100
FAX: 22950 45250
e-mail: vioryl@vioryl.gr

Επιστροφή στην σελίδα ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ