Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

ΜΗΛΙΑ - Κοσσος

Εφαρμογή του CHLORPYRIFOS - AGROTECHNICA 48 EC για ΜΗΛΙΑ

CHLORPYRIFOS - AGROTECHNICA 48 EC

Chlorpyrifos 48%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 54.1%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΗΛΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του CHLORPYRIFOS - AGROTECHNICA 48 EC για χρηση σε ΜΗΛΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο για την καταπολέμηση μασητικών και μυζητικών εντόμων. Το chlorpyrifos ανήκει στην ομάδα των οργανοφωσφορικών και δρα αναστέλλοντας τη δράση της ακετυλχοληνεστεράσης (acetyl-cholinesterase).
Τρόπος Εφαρμογής: -Ψεκασμοί καλύψεως φυλλώματος μέχρις απορροής.
-Ψεκασμοί εδάφους και ενσωμάτωση.
-Δολώματα.
-Μην χορηγείτε υγρά και μην προκαλείτε εμετό, εάν ο ασθενής δεν διατηρεί τις αισθήσεις του ή παρουσιάζει σπασμούς.
-Σε περίπτωση κατάποσης, μην προκαλέσετε εμετό. Ζητήστε βοήθεια γιατρού, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προκληθεί εμετός ή όχι.
-Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, ξεπλύνετέ τα πολύ καλά με νερό για αρκετά λεπτά. Αφαιρέστε τους φακούς επαφής μετά από 1 – 2 λεπτά και συνεχίστε το ξέπλυμα για αρκετά λεπτά ακόμη. Εάν παρατηρηθούν συμπτώματα, συμβουλευτείτε γιατρό, κατά προτίμηση οφθαλμίατρο.
-Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα, αφαιρέστε αμέσως τα μολυσμένα ρούχα. Ξεπλυθείτε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και χρησιμοποιείστε σαπούνι. Πλύνετε τα λερωμένα ρούχα, πριν τα ξαναφορέσετε.
-Σε περίπτωση εισπνοής, μετακινηθείτε στον καθαρό αέρα και συμβουλευτείτε γιατρό.
-Για το γιατρό: Το προϊόν περιέχει έναν διαλύτη και έναν αναστολέα της χοληνεστεράσης. Προτείνται η χορήγηση ενέσιμης ατροπίνης ως αντίδοτο. Οι οξίμες, όπως το 2- ΡΑΜ/protopam, μπορεί να έχουν θεραπευτική δράση εάν χρησιμοποιηθούν νωρίς, σε κάθε περίπτωση όμως σε συνδυασμό με ατροπίνη. Προτείνεται ενδοτραχειακός και / ή οισοφαγικός έλεγχος, εάν έγινε πλύση στομάχου. Ο κίνδυνος αναρρόφησης από τους πνεύμονες πρέπει να σταθμισθεί σε σχέση με την τοξικότητα, όταν κρίνεται η κένωση του στομάχου.
Θεραπεία συμπτωματική. Η θεραπεία θα βασισθεί στην κρίση του γιατρού σε σχέση με τα συμπτώματα του ασθενούς.
Τηλ. Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 77 93 777.
Συνθήκες εφαρμογής: -Μην χορηγείτε υγρά και μην προκαλείτε εμετό, εάν ο ασθενής δεν διατηρεί τις αισθήσεις του ή παρουσιάζει σπασμούς. -Σε περίπτωση κατάποσης, μην προκαλέσετε εμετό. Ζητήστε βοήθεια γιατρού, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προκληθεί εμετός ή όχι. -Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, ξεπλύνετέ τα πολύ καλά με νερό για αρκετά λεπτά. Αφαιρέστε τους φακούς επαφής μετά από 1 – 2 λεπτά και συνεχίστε το ξέπλυμα για αρκετά λεπτά ακόμη. Εάν παρατηρηθούν συμπτώματα, συμβουλευτείτε γιατρό, κατά προτίμηση οφθαλμίατρο. -Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα, αφαιρέστε αμέσως τα μολυσμένα ρούχα. Ξεπλυθείτε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και χρησιμοποιείστε σαπούνι. Πλύνετε τα λερωμένα ρούχα, πριν τα ξαναφορέσετε. -Σε περίπτωση εισπνοής, μετακινηθείτε στον καθαρό αέρα και συμβουλευτείτε γιατρό. -Για το γιατρό: Το προϊόν περιέχει έναν διαλύτη και έναν αναστολέα της χοληνεστεράσης. Προτείνται η χορήγηση ενέσιμης ατροπίνης ως αντίδοτο. Οι οξίμες, όπως το 2- ΡΑΜ/protopam, μπορεί να έχουν θεραπευτική δράση εάν χρησιμοποιηθούν νωρίς, σε κάθε περίπτωση όμως σε συνδυασμό με ατροπίνη. Προτείνεται ενδοτραχειακός και / ή οισοφαγικός έλεγχος, εάν έγινε πλύση στομάχου. Ο κίνδυνος αναρρόφησης από τους πνεύμονες πρέπει να σταθμισθεί σε σχέση με την τοξικότητα, όταν κρίνεται η κένωση του στομάχου. Θεραπεία συμπτωματική. Η θεραπεία θα βασισθεί στην κρίση του γιατρού σε σχέση με τα συμπτώματα του ασθενούς. Τηλ. Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 77 93 777.
Συνδυαστικότητα:
Δε συνδυάζεται με πολύ αλκαλικά σκευάσματα, όπως θειασβέστιο και βορδιγάλειο πολτό.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες δόσεις και καλλιέργειες. Μπορεί να προκαλέσει φυτοτοξικότητα σε πρώιμες ποικιλίες ροδακινιάς και σε νεαρά φυτά μαρουλιού.
Σε φοινικοειδή
Στην περίπτωση προληπτικής εφαρμογής στο χώρο διατήρησης των ευπαθών φυτών (φυτώρια) καθώς και στην περίπτωση εφαρμογής για τον περιορισμό της εξάπλωσης, να γίνεται αρχικά δοκιμαστική εφαρμογή του σκευάσματος που θα χρησιμοποιηθεί σε μικρή έκταση, για την αποφυγή κινδύνου φυτοτοξικότητας.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
Φιάλη 10 cc, 100 cc, 200 cc, 250 cc, 500 cc, 1 lt, 1.5 lt. HDPE, COEX, PET.
Μπιτόνι 2 lt, 2.5 lt, 3 lt, 3.5 lt, 5 lt,10 lt, 20 lt, 25 lt. HDPE, COEX, PET.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Παλιές δραστικές ουσίες, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη στο Παράρτημα 1 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ
Λήξη έγκρισης: 16/02/2020
Ημερομηνία απόσυρσης: 27/03/2020

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
AGROTECHNICA Ο.Β.Ε.Ε.
BI.PE. Thessaloniki PO Box 1112
57022
Sindos
GREECE
TEL: 2310 797386
FAX: 2310 797263
e-mail: dkekridou@agrotechnica.gr
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
AGROTECHNICA Ο.Β.Ε.Ε.
ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης Τ.Θ. 1112
57022
ΣΙΝΔΟΣ
TEL: 2310 797386
FAX: 2310 797263
e-mail: dkekridou@agrotechnica.gr

Επιστροφή στην σελίδα ΜΗΛΙΑ