Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ (ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ η ΛΑΙΜ η ΛΙΜΜΕΤΙΕΣ) - Κοκκοειδη (Ψωρα)

Εφαρμογή του PROXIMO 10 EC για ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ (ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ή ΛΑΙΜ ή ΛΙΜΜΕΤΙΕΣ)

PROXIMO 10 EC

Pyriproxyfen 10%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 88.97%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ (ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ή ΛΑΙΜ ή ΛΙΜΜΕΤΙΕΣ):

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του PROXIMO 10 EC για χρηση σε ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ (ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ή ΛΑΙΜ ή ΛΙΜΜΕΤΙΕΣ) εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο - ρυθμιστής ανάπτυξης, μιμητικό της ορμόνης νεότητας των εντόμων. Επιδρά μέσω επαφής και κατάποσης στη μορφογένεση, την αναπαραγωγή και την εμβρυογένεση των εντόμων, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξής τους (ωά, προνύμφη, νύμφη, ακμαίο), παρεμποδίζοντας την ομαλή εξέλιξη και ενηλικίωσή τους. Συγκεκριμένα έχει επίδραση: α) σε ωά ηλικίας 1-3 ημερών όπου η εκκόλαψη περιορίζεται ή επιβραδύνεται και παρατηρούνται μετεμβρυακές αλλαγές β) αναστέλλει την μεταμόρφωση των προνυμφών γ) προκαλεί παρεμπόδιση της έκδυσης των νυμφών και της εμφάνισης των ακμαίων και δ) έχει στειρωτικές ιδιότητες στα θηλυκά, με αποτέλεσμα μειωμένη ωοτοκία και ελάττωση της βιωσιμότητας των ωών. Η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος στα έντομα-στόχους εμφανίζεται πιο αργά και σταδιακά, συγκρινόμενη με εντομοκτόνα που δρουν στο νευρικό σύστημα των εντόμων. Είναι ιδιαίτερα δραστικό σε κοκκοειδή και αλευρώδη, όταν εφαρμόζεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξής τους. Η μετακίνηση της δραστικής ουσίας pyriproxyfen στα φυτά είναι διελασματική. Έχει μεγάλη διάρκεια δράσης, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να έρθουν τα έντομα σε επαφή με το σκεύασμα και να γίνει κατάποση.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός πλήρους κάλυψης στα πρώτα προνυμφικά στάδια των εχθρών, κατά προτίμηση εναντίον προνυμφών πρώτου σταδίου.
Σε περίπτωση υψηλών πληθυσμών ακμαίων αλευρώδη, να χρησιμοποιείται κατάλληλο ακμαιοκτόνο ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός του και κατόπιν να εφαρμόζεται το PROXIMO 10 EC.
Διαχείριση ανθεκτικότητας
Για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανθεκτικότητας, να μην εφαρμόζεται το σκεύασμα, ούτε κάποιο άλλο σκεύασμα που περιέχει pyriproxyfen, περισσότερο από μια φορά ανά καλλιεργητική περίοδο κατά κοκκοειδών και δύο φορές για εφαρμογή κατά του αλευρώδη.
Συνθήκες εφαρμογής: Σε περίπτωση υψηλών πληθυσμών ακμαίων αλευρώδη, να χρησιμοποιείται κατάλληλο ακμαιοκτόνο ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός του και κατόπιν να εφαρμόζεται το PROXIMO 10 EC. Διαχείριση ανθεκτικότητας Για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανθεκτικότητας, να μην εφαρμόζεται το σκεύασμα, ούτε κάποιο άλλο σκεύασμα που περιέχει pyriproxyfen, περισσότερο από μια φορά ανά καλλιεργητική περίοδο κατά κοκκοειδών και δύο φορές για εφαρμογή κατά του αλευρώδη.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2022
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ (ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ή ΛΑΙΜ ή ΛΙΜΜΕΤΙΕΣ)