Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

SCALA 40 SC

Pyrimethanil 40%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 62.3%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΑΡΟΤΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του SCALA 40 SC για χρηση σε ΚΑΡΟΤΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο επαφής με διελασματική κίνηση. Περιέχει pyrimethanil, το οποίο ανήκει στην χημική ομάδα των ανιλινοπυριμιδινών, με δράση κυρίως κατά του βοτρύτη του αμπελιού και των άλλων κηπευτικών καλλιεργειών, του φουζικλαδίου της μηλιάς και της αχλαδιάς, των μετασυλλεκτικών ασθενειών των μηλοειδών, της φαιάς σήψης στην αμυγδαλιά και του καμαροσπορίου στη φιστικιά. Η βιολογική δράση του Scala® 40 SC στους ευαίσθητους παθογόνους μύκητες εντοπίζεται στην παρεμπόδιση της έκκρισης υδρολυτικών ενζύμων από τους μύκητες που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία προσβολής των φυτών. Χάρη σε αυτόν τον μηχανισμό δράσης, το Scala® 40 SC είναι αποτελεσματικό κατά στελεχών μυκήτων που δεν είναι επαρκώς ευαίσθητα σε άλλα βοτρυδιοκτόνα. Όσον αφορά στο φουζικλάδιο, η δράση του είναι τόσο προληπτική όσο θεραπευτική (ακόμη και 2-3 ημέρες μετά την προσβολή).
Μέθοδος εφαρμογής: Συvιστώvται ψεκασμoί καλύψεως.
1)Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες
αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες Αμυγδαλιάς και Φιστικιάς από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
*Στην καλλιέργεια των μηλοειδών δεν θα πρέπει οι εφαρμογές να ξεπερνούν τις τέσσερις (4) συνολικά, ανά καλλιεργητική περίοδο, για το φουζικλάδιο και για την προστασία από μετασυλλεκτικές ασθένειες.
Οι εφαρμογές να μην ξεπερνούν τις τρεις (3) συνολικά, ανά καλλιεργητική περίοδο, για την προστασία από μετασυλλεκτικές ασθένειες στα μηλοειδή.
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες Αμυγδαλιάς και Φιστικιάς από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. *Στην καλλιέργεια των μηλοειδών δεν θα πρέπει οι εφαρμογές να ξεπερνούν τις τέσσερις (4) συνολικά, ανά καλλιεργητική περίοδο, για το φουζικλάδιο και για την προστασία από μετασυλλεκτικές ασθένειες. Οι εφαρμογές να μην ξεπερνούν τις τρεις (3) συνολικά, ανά καλλιεργητική περίοδο, για την προστασία από μετασυλλεκτικές ασθένειες στα μηλοειδή.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 15/03/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
ΕΛΛΑΓΡΕΤ ΑΒΕΕ
Θέση Ξηροπήγαδο, Τ.Θ. 58
19600
Μάνδρα Αττικής
TEL: 210 5555220
FAX: 210 5556100
e-mail: ellagret@ellagret.gr