Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

VOLARE 687,5 SC

Propamocarb Hydrochloride 62.5%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 34.18%


Οδηγίες εφαρμογής για ΛΑΧΑΝΟ ή ΚΕΦΑΛΩΤΕΣ ΚΡΑΜΒΕΣ ή ΛΕΥΚΟ ΛΑΧΑΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Περονόσπορος (Peronospora spp.)
800ml σκευάσματος στα 500 lt ψεκ.Υγρού
160ml σκευάσματος στα 100 lt ψεκ.Υγρού
24ml σκευάσματος στα 15 lt ψεκ.Υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Μέγιστος όγκος ψεκαστικού υγρού: 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 12 ηµέρες
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: BBCH: 13 - 49
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 14
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο για την αντιμετώπιση του περονόσπορου στην Πατάτα, στο Αγγούρι, στο Κολοκυθάκι, στην Κολοκύθα, στο Πεπόνι, στο Καρπούζι, στο Μαρούλι (στρογυλό), στο Λάχανο, στο Μπρόκολο και στο Κουνουπίδι. Το fluopicolide είναι ένα νέο μυκητοκτόνο με διελασματική δράση και αποπλαστική κίνηση, ανήκει σε μια νέα χημική ομάδα (ακυλοπικολίδια) και δρα σε πολλά στάδια του βιολογικού κύκλου του περονόσπορου. Το propamocarb hydrochloride παρουσιάζει μικρή διασυστηματική κίνηση και η δράση του φαίνεται να επηρεάζει το σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών με συνέπεια την παρεμπόδιση της μυκηλιακής ανάπτυξης καθώς και της παραγωγής και βλάστησης των σπορίων του περονόσπορου.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
1.Η δόση των 120 κ.εκ/ στρ. θα πρέπει να εφαρμόζεται προληπτικά ενώ η δόση των 160 κ.εκ/ στρ. θα πρέπει να εφαρμόζεται προληπτικά σε περίπτωση που ο κίνδυνος εμφάνισης της προσβολής είναι υψηλός ή θεραπευτικά στα αρχικά στάδια έναρξης της προσβολής.
2.Για όγκους νερού μεγαλύτερους των 100 λίτρα / στρ, η μέγιστη δόση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 160 κ.εκ/ στρ.
Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες αρωματικά φυτά, ρόκα και σπανάκι από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές , ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Το προϊόν να μην εφαρμόζεται σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση και αμμώδη εδάφη.
Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας των παθογόνων στο Volare 687,5 SC συνιστάται οι εφαρμογές να γίνονται σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων διαφορετικού τρόπου δράσης με τα οποία δεν εμφανίζεται διασταυρωτή ανθεκτικότητα.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Η δόση των 120 κ.εκ/ στρ. θα πρέπει να εφαρμόζεται προληπτικά ενώ η δόση των 160 κ.εκ/ στρ. θα πρέπει να εφαρμόζεται προληπτικά σε περίπτωση που ο κίνδυνος εμφάνισης της προσβολής είναι υψηλός ή θεραπευτικά στα αρχικά στάδια έναρξης της προσβολής. 2.Για όγκους νερού μεγαλύτερους των 100 λίτρα / στρ, η μέγιστη δόση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 160 κ.εκ/ στρ. Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες αρωματικά φυτά, ρόκα και σπανάκι από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές , ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Το προϊόν να μην εφαρμόζεται σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση και αμμώδη εδάφη. Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας των παθογόνων στο Volare 687,5 SC συνιστάται οι εφαρμογές να γίνονται σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων διαφορετικού τρόπου δράσης με τα οποία δεν εμφανίζεται διασταυρωτή ανθεκτικότητα.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιάλες 300 κ.εκ Φιάλες HDPE.
2.Φιάλες 500 κ.εκ. Φιάλες HDPE.
3.Φιάλες 700 κ.εκ. Φιάλες HDPE.
4.Φιάλες 750 κ.εκ. Φιάλες HDPE.
5.Φιάλες 800 κ.εκ. Φιάλες HDPE.
6.Φιάλες 1 λίτρο Φιάλες HDPE.
7.Φιάλες 1,4 λίτρα Φιάλες HDPE.
8.Φιάλες 1,5 λίτρα Φιάλες HDPE.
9.Φιάλες 1,6 λίτρα Φιάλες HDPE.
10.Φιάλες 3 λίτρα Φιάλες HDPE.
11.Φιάλες 4,8 λίτρα Φιάλες HDPE.

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/07/2021
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Division Crop Science, Environmental Science
16, rue Jean-Marie Leclair, CP 90106
69266
Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
BAYER ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ
Σωρού 18-20, ΜΑΡΟΥΣΙ
15125
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
FAX: 210 6109100
e-mail: aikaterini.achimastou@bayer.com