Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΝΑΠΙ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Χρήση του βιολογικού εντομοκτόνου FLiPPER

FLiPPER

Fatty acid potassium salt 47.98%

Εναιώρημα (λάδι σε νερό) (EW) / Βοηθητικές ουσίες: 51%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΝΑΠΙ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Αλευρώδης (Bemisia tabaci)
Θρίπες (Frankliniella occidentalis)
Αλευρώδης (Trialeurodes vaporariorum)
0.3-1 Λίτρα στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 30 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 5
Με την εμφάνιση της προσβολής
Το σκέυασμα συνταγογραφείται στην καλλιέργεια "ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (γενικά)" τις κατηγορίας "ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ".
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο - ακαρεοκτόνο για την καταπολέμηση διαφόρων εντόμων και ακάρεων σε υπαίθριες και υπό κάλυψη καλλιέργειες. Δρα δι’ επαφής κατά ανηλίκων και ακμαίων ατόμων των εχθρών. Εμφανίζει κάποια δράση στα αυγά. Tα αποτελέσματα είναι ορατά όχι νωρίτερα από 48 ώρες μετά τον ψεκασμό. Δρα με φυσικό τρόπο, διαταράσσοντας τη λειτουργία του λιποπρωτεΐνικού πλέγματος της κυτταρικής μεμβράνης των εχθρών, προκαλώντας το θάνατό τους, με άμεσο αποτέλεσμα.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί πλήρους κάλυψης φυλλώματος εξασφαλίζοντας καλή κάλυψη και στις δυο όψεις των φύλλων.
1)Η συνιστώμενη συγκέντρωση σκευάσματος είναι 1 λίτρο/100 λίτρα νερό για όλες τις περιπτώσεις. Σε περίπτωση έντονης προσβολής ή για την αντιμετώπιση ορισμένων εντόμων συστήνεται η συγκέντρωση των 2 λίτρων/100 λίτρα νερό με μέγιστο όγκος ψεκαστικού διαλύματος 50 λίτρα/στρέμμα.
2)Το σκεύασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται με ικανοποιητική ποσότητα νερού ώστε να επιτυγχάνεται καλό λούσιμο του οργανισμού-στόχου και της καλλιέργειας. Είναι σημαντικό να γίνεται πλήρης διαβροχή τόσο της πάνω όσο και κάτω πλευράς των φύλλων.
3)Εφαρμογές μόνο όταν τα τηγάνια είναι στεγνά.
4)Όταν απαιτείται ο όγκος ψεκαστικού υγρού να είναι >100 λίτρα/στρέμμα τότε η συγκέντρωση θα πρέπει να είναι μικρότερη με ελάχιστο 0.4 λίτρο σκευάσματος/100 λίτρα νερό. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σκεύασμα εφαρμόζεται μόνο σε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους καταπολέμησης.
5)Για τις καλλιέργειες αυτές δεν έχει τεκμηριωθεί η έλλειψη φυτοτοξικότητας. Όταν εφαρμόζεται για πρώτη φορά, συνιστάται να γίνεται δοκιμή του προϊόντος σε μικρή έκταση πριν την εφαρμογή του σε ευρεία κλίμακα.
6)Για τις καλλιέργειες αυτές δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην καλλιέργεια από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Η συνιστώμενη συγκέντρωση σκευάσματος είναι 1 λίτρο/100 λίτρα νερό για όλες τις περιπτώσεις. Σε περίπτωση έντονης προσβολής ή για την αντιμετώπιση ορισμένων εντόμων συστήνεται η συγκέντρωση των 2 λίτρων/100 λίτρα νερό με μέγιστο όγκος ψεκαστικού διαλύματος 50 λίτρα/στρέμμα. 2)Το σκεύασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται με ικανοποιητική ποσότητα νερού ώστε να επιτυγχάνεται καλό λούσιμο του οργανισμού-στόχου και της καλλιέργειας. Είναι σημαντικό να γίνεται πλήρης διαβροχή τόσο της πάνω όσο και κάτω πλευράς των φύλλων. 3)Εφαρμογές μόνο όταν τα τηγάνια είναι στεγνά. 4)Όταν απαιτείται ο όγκος ψεκαστικού υγρού να είναι >100 λίτρα/στρέμμα τότε η συγκέντρωση θα πρέπει να είναι μικρότερη με ελάχιστο 0.4 λίτρο σκευάσματος/100 λίτρα νερό. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σκεύασμα εφαρμόζεται μόνο σε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους καταπολέμησης. 5)Για τις καλλιέργειες αυτές δεν έχει τεκμηριωθεί η έλλειψη φυτοτοξικότητας. Όταν εφαρμόζεται για πρώτη φορά, συνιστάται να γίνεται δοκιμή του προϊόντος σε μικρή έκταση πριν την εφαρμογή του σε ευρεία κλίμακα. 6)Για τις καλλιέργειες αυτές δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην καλλιέργεια από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Συνδυαστικότητα:
Πριν την ανάμειξη με άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα συστήνεται να γίνεται δοκιμή μικρής κλίμακας. Να μη συνδυάζεται με όξινα σκευάσματα, διαφυλλικά λιπάσματα και με σκευάσματα που περιέχουν ιόντα θείου ή χηλικά, fosetyl-al, myclobutanil, cypermethrin, ιόντα μετάλλου (ψευδάργυρος, χαλκός, σίδηρος, μαγνήσιο, ασβέστιο κ.λ.π.). Αυτοί οι συνδυασμοί μπορεί να είναι μη συμβατοί και μπορεί να προκαλέσουν φυτοτοξικότητα.
Φυτοτοξικότητα:
Να μην εφαρμόζεται το σκεύασμα σε φυτά που είναι σε στρες.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Φιάλες ή δοχεία. 100 κ.εκ.- 20 λίτρα. Πλαστικό τύπου HDPE/PEHD COEX.


Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07
Παρασκευάζεται από την:
ALPHA BIOPESTICIDES LIMITED
St. John’s Innovation Centre, Cowley Road,
CB4 0WS
Cambridge
United Kingdom
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
BAYER ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ
Σωρού 18-20, ΜΑΡΟΥΣΙ
15125
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
FAX: 210 6109100
e-mail: aikaterini.achimastou@bayer.com