Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

NEMACUR 240 CS

Fenamiphos 24%

Εναιώρημα Μικροκαψουλών (CS) / Βοηθητικές ουσίες: 75.43%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Νηματώδεις (Meloidogyne incognita)
2.1-4.2 Λίτρα στο στρέμμα
Νηματώδεις (Meloidogyne incognita)
1Λίτρα στα 500 λίτρα νερου
(για 5000-2000 λίτρα νερου / στρέμμα)
0.2Λίτρα στα 100 λίτρα νερου
(για 1000-2000 λίτρα νερου / στρέμμα)
0.03Λίτρα στα 15 λίτρα νερου
(για 150-2000 λίτρα νερου / στρέμμα)
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Νηματώδεις,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 1000 - 2000 λίτρα / στρέμμα
Αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1 έως 2
Πριν ή μετά τη μεταφύτευση (έως περίπου 10 ήμερες μετά) ( έως BBCH 15)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 60
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό νηματωδοκτόνο επαφής για εφαρμογή στο έδαφος με το σύστημα της στάγδην άρδευσης, σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες τομάτας, μελιτζάνας, πιπεριάς, αγγουριού, κολοκυθιού, πεπονιού καρπουζιού καθώς και καλλωπιστικών φυτών και άνθεων. Απορροφάται από τις ρίζες των φυτών και δρα στο νευρικό σύστημα των νηματωδών αναστέλλοντας την παραγωγή της ακετυλοχολιστερινάσης
Τρόπος Εφαρμογής: Εφαρμογή στο έδαφος με το σύστημα της στάγδην άρδευσης σε εγκατεστημένα θερμοκήπια. Η απαιτούμενη ποσότητα σκευάσματος, προστίθεται στο σύστημα άρδευσης με τη χρήση δοσομετρητή. Εφαρμόστε το αμέσως μετά την παρασκευή διαλύματος. Ξεπλύνετε καλά το σύστημα της στάγδην άρδευσης με καθαρό νερό, πριν και μετά τη εφαρμογή του προϊόντος.
1.Μέγιστη δόση 4,2 λίτρα/στρ με μία (1) ή δυο (2) σπαστές εφαρμογές.
-Μία (1) εφαρμογή, από τη μεταφύτευση έως το τέλος του μεταφυτευτικού σοκ (περίπου 10 ημέρες μετά) και οπωσδήποτε, όχι μετά την εμφάνιση της πρώτης δέσμης ανθέων σε τομάτα, μελιτζάνα και πιπεριά, του πρώτου άνθους σε πεπόνι και καρπούζι και του πέμπτου πραγματικού φύλλου σε αγγούρι και κολοκύθι.
-Δύο (2) σπαστές εφαρμογές με ελάχιστο μεσοδιάστημα 10 ημερών και χωρίς υπέρβαση της μέγιστης δοσολογίας 4,2 λίτρα/στρ. Στην περίπτωση αυτή η πρώτη εφαρμογή πρέπει να γίνει πριν τη μεταφύτευση και η δεύτερη όχι μετά την εμφάνιση της πρώτης δέσμης ανθέων σε τομάτα, μελιτζάνα και πιπεριά, του πρώτου άνθους σε πεπόνι και καρπούζι και του πέμπτου πραγματικού φύλλου σε αγγούρι και κολοκύθι.
2.Ενδεικτική δόση ανά μέτρο γραμμής 2,1 – 4,2 κ.εκ, για απόσταση 1 μέτρου μεταξύ των γραμμών. Η δόση θα πρέπει να τροποποιηθεί σε συνάρτηση με την πραγματική απόσταση μεταξύ των γραμμών ώστε να μην ξεπεραστεί η μέγιστη επιτρεπτή δόση/στρ.
3.Εφαρμογή μέσω του συστήματος της στάγδην άρδευσης, διανέμοντας περίπου το 50% του νερού άρδευσης πριν την εφαρμογή του προϊόντος, το 30% με τη διάλυση του προϊόντος και τέλος το υπόλοιπο 20% του νερού άρδευσης
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Μέγιστη δόση 4,2 λίτρα/στρ με μία (1) ή δυο (2) σπαστές εφαρμογές. -Μία (1) εφαρμογή, από τη μεταφύτευση έως το τέλος του μεταφυτευτικού σοκ (περίπου 10 ημέρες μετά) και οπωσδήποτε, όχι μετά την εμφάνιση της πρώτης δέσμης ανθέων σε τομάτα, μελιτζάνα και πιπεριά, του πρώτου άνθους σε πεπόνι και καρπούζι και του πέμπτου πραγματικού φύλλου σε αγγούρι και κολοκύθι. -Δύο (2) σπαστές εφαρμογές με ελάχιστο μεσοδιάστημα 10 ημερών και χωρίς υπέρβαση της μέγιστης δοσολογίας 4,2 λίτρα/στρ. Στην περίπτωση αυτή η πρώτη εφαρμογή πρέπει να γίνει πριν τη μεταφύτευση και η δεύτερη όχι μετά την εμφάνιση της πρώτης δέσμης ανθέων σε τομάτα, μελιτζάνα και πιπεριά, του πρώτου άνθους σε πεπόνι και καρπούζι και του πέμπτου πραγματικού φύλλου σε αγγούρι και κολοκύθι. 2.Ενδεικτική δόση ανά μέτρο γραμμής 2,1 – 4,2 κ.εκ, για απόσταση 1 μέτρου μεταξύ των γραμμών. Η δόση θα πρέπει να τροποποιηθεί σε συνάρτηση με την πραγματική απόσταση μεταξύ των γραμμών ώστε να μην ξεπεραστεί η μέγιστη επιτρεπτή δόση/στρ. 3.Εφαρμογή μέσω του συστήματος της στάγδην άρδευσης, διανέμοντας περίπου το 50% του νερού άρδευσης πριν την εφαρμογή του προϊόντος, το 30% με τη διάλυση του προϊόντος και τέλος το υπόλοιπο 20% του νερού άρδευσης
Φυτοτοξικότητα:
Δεν προκαλεί φυτοτοξικότητα στις συνιστώμενες χρήσεις και δόσεις εφαρμογής.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιάλες 500κ.εκ. και 1, 1.5 και 2 λίτρα. Πλαστικό COEX με κατάλληλα πώματα ασφαλείας.
2.Δοχεία 3, 3.5, 5, 6, 7, 10 και 15 λίτρα. Πλαστικό COEX με κατάλληλα πώματα ασφαλείας.
3.Δοχεία 10, 15, 20 και 25 λίτρα. Πλαστικό τύπου Fluorinated HDPE.
4.Βαρέλια 200 λίτρα. Μεταλλικά βαρέλια με εσωτερική επένδυση.

Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Fenamiphos (άθροισμα από fenamiphos και sulphoxide και sulphone εκφραζόμενο σαν fenamiphos)0.02 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/07/2021
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS06+GHS09