Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΧΛΑΔΙΑ

Χρήση του μυκητοκτόνου MUCARB 80 WP

MUCARB 80 WP

Mancozeb 80%

Βρέξιμη Σκόνη (WP) / Βοηθητικές ουσίες: 13.2%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΧΛΑΔΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Φουζικλάδιο (Venturia inaequalis)
Φουζικλάδιο (Venturia pirina)
200 γραμμάρια στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 4
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 10 ηµέρες
Επιπλέον οδηγίες:
Μέχρι 4 εφαρμογές εφόσον απαιτείται με μεσοδιάστημα εφαρμογών 7-10 ημέρες σε εναλλαγή με άλλα μυκητοκτόνα. Το μεγαλύτερο μεσοδιάστημα αφορά στο συνδυασμό του MUCARB με σκευάσματα που περιέχουν myclobutanil ή fenbuconazole ενώ το μικρότερο στις απλές εφαρμογές. Μεταξύ διαδοχικών εφαρμογών του MUCARB πρέπει να μεσολαβεί μεσοδιάστημα 14 ημερών.
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Εφαρμογές από το στάδιο της πράσινης κορυφής και εφόσον οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη της ασθένειας. Να ακολουθούνται οι συστάσεις των Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων. Μεσοδιάστημα εφαρμογών 7-10 ημέρες σε εναλλαγή με άλλα μυκητοκτόνα. Το μεγαλύτερο μεσοδιάστημα αφορά στο συνδυασμό του Dithane με σκευάσματα που περιέχουν myclobutanil ή fenbuconazole ενώ το μικρότερο στις απλές εφαρμογές. Μεταξύ διαδοχικών εφαρμογών του Dithane πρέπει να μεσολαβεί μεσοδιάστημα 14 ημερών.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 28
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο με προστατευτική δράση κατά διαφόρων μυκητολογικών ασθενειών. Το Mancozeb δρα εμποδίζοντας τον κυτταρικό μεταβολισμό των μυκήτων σε πολλαπλά σημεία. Διαθέτει δε ευρύ φάσμα δράσης.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος.
Το MUCARB είναι ένα προστατευτικό μυκητοκτόνο. Η πρώτη εφαρμογή είναι καλό να γίνεται αμέσως πριν την προβλεπόμενη εμφάνιση της ασθένειας. Οι εφαρμογές επαναλαμβάνονται σύμφωνα με τα συνιστώμενα μεσοδιαστήματα ψεκασμών για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο απαιτείται προστασία.
Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο της έντασης της προσβολής.
Να μη χρησιμοποιούνται ως τροφή τα αμπελόφυλλα σε περίπτωση χρήσης του MUCARB 80 WP.
Διαχείρηση ανθεκτικότητας:
Το MUCARB πρέπει να χρησιμοποιείται προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε μυκητοκτόνα με εξειδικευμένο τρόπο δράσης.
Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα: Η χρήση του είναι συμβατή με προγράμματα Ολοκληρωμένης Καταπολέμησης για τις καλλιέργειες των μηλοειδών και του αμπελιού.
Συνθήκες εφαρμογής: Το MUCARB είναι ένα προστατευτικό μυκητοκτόνο. Η πρώτη εφαρμογή είναι καλό να γίνεται αμέσως πριν την προβλεπόμενη εμφάνιση της ασθένειας. Οι εφαρμογές επαναλαμβάνονται σύμφωνα με τα συνιστώμενα μεσοδιαστήματα ψεκασμών για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο απαιτείται προστασία. Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο της έντασης της προσβολής. Να μη χρησιμοποιούνται ως τροφή τα αμπελόφυλλα σε περίπτωση χρήσης του MUCARB 80 WP. Διαχείρηση ανθεκτικότητας: Το MUCARB πρέπει να χρησιμοποιείται προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε μυκητοκτόνα με εξειδικευμένο τρόπο δράσης. Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα: Η χρήση του είναι συμβατή με προγράμματα Ολοκληρωμένης Καταπολέμησης για τις καλλιέργειες των μηλοειδών και του αμπελιού.
Συνδυαστικότητα:
Στα μηλοειδή το MUCARB μπορεί να συνδυαστεί με τα σκευάσματα Indar 5 EW και Systane 6 SC.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις προτεινόμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής.
Να μην χρησιμοποιείται στις ποικιλίες της αχλαδιάς Κρυστάλλι Κόσια και Βουτυράτα. Μπορεί να προκαλέσει σκωριόχρωση σε μηλιές ποικιλίας “Golden Delicious.

Συσκευασία:
-Είδος:
Σακούλες τυπωμένες.
Σακούλες σε χάρτινα τυπωμένα κουτιά.
Σάκους.
-Μέγεθος-Υλικό:
50 γρ., 150 γρ., 200 γρ., 250 γρ., 300 γρ., 400 γρ., 500 γρ., 600 γρ., 800 γρ., 1 κιλού και 1,2 κιλών, 2 κιλών, 2,5 κιλών, 3 κιλών, 4 κιλών και 5 κιλών.
PET/PE σε ατομικό κουτί από χαρτί ή PET/PE τυπωμένες ή και σε ατομικό κουτί από χαρτί 5 κιλών, 10 κιλών, 15 κιλών, 20 κιλών και 25 κιλών.
α)Σάκοι πολύφυλλοι, PE/EVOH/PE επένδυση μέσα σε χαρτί/ χαρτί/ PE/χαρτί, και αεροστεγείς.
β)Σάκοι πολύφυλλοι, microperforated PE επένδυση μέσα σε χαρτί/AL/PE/χαρτί/LDPE/ χαρτί.
γ)Σάκοι πολύφυλλοι, PE/EVOH/PE επένδυση μέσα σε χαρτί.
δ)Σάκοι πολύφυλλοι, PE επένδυση μέσα σε χαρτί/ χαρτί/ χαρτί/ χαρτί.
ε)Σάκοι πολύφυλλοι, PE/PA/PE επένδυση μέσα σε χαρτί/ χαρτί/ χαρτί/ χαρτί.
στ)Σάκοι πολύφυλλοι, PE επένδυση μέσα σε ΡΕ εξωτερικό σάκο.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 31/01/2018
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Indofil Industries Ltd (Maharashtra)
Kolshet, Off Swami Vivekananda Road AZAD NAGAR, SANDOZ BAUG
400 607
Maharashtra
INDIA
TEL: +91 22 67999100
FAX: +91 22 25898357
e-mail: indofil@modi.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ Κ&Ν Μ.ΑΒΕΕ
ΒΙ.ΠΕ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΙΝΔΟΣ
57022
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2310 568771
FAX: 2310 798423
e-mail: l.vellis@efthymiadis.gr; info@eftymiadis.gr