Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

QUADRIS 25 SC

Azoxystrobin 25%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 76.5%


Οδηγίες εφαρμογής για ΦΙΣΤΙΚΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Καμαροσπόριο (Βοτρυοσφαίρια) (Botryosphaeria dothidea) (χρήση ήσσονος σηµασίας)
90 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Καμαροσπόριο (Βοτρυοσφαίρια) (Botryosphaeria dothidea) (χρήση ήσσονος σηµασίας)
450Κυβ.εκ. (ml) στα 500 λίτρα νερου
90Κυβ.εκ. (ml) στα 100 λίτρα νερου
13.5Κυβ.εκ. (ml) στα 15 λίτρα νερου
Μέγιστος όγκος ψεκαστικού υγρού: 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 14 - 21 ηµέρες
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Ψεκασμός από το τέλος της άνθησης/την εμφάνιση του καρπιδίου έως την πλήρη ωρίμανση των καρπών (BBCH 69-85)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 21
Για την καλλιέργεια "ΦΙΣΤΙΚΙΑ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το QUADRIS 25 SC είναι προστατευτικό μυκητοκτόνο με μερική διελασματική δράση που παρεμποδίζει τη βλάστηση των σπορίων, την ανάπτυξη του μυκηλίου και την παραγωγή των σπορίων. Ελέγχει μύκητες που ανήκουν στους Ασκομύκητες, Βασιδιομύκητες, Δευτερομύκητες & Ωομύκητες
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως με προσοχή να διαβραχούν καλά όλες οι επιφάνειες που κινδυνεύουν από προσβολή. Χρησιμοποιείτε λίγο νερό για τον ψεκασμό (μέχρι 120 λίτρα ανά στρέμμα και η ανάλογη ποσότητα νερού θα εξαρτάται από το μέγεθος της βλάστησης).
(1) Όταν ο κίνδυνος προσβολής είναι μικρός έως μέτριος να χρησιμοποιείται η χαμηλή δόση ανά στρέμμα (75 κ.εκ. σκ./στρέμμα) ενώ όταν είναι υψηλός να χρησιμοποιείται η υψηλή δόση ανά στρέμμα (100 κ.εκ. σκ./στρέμμα).
(2) Η υψηλή δόση ανά 100 λίτρα ψεκαστικού υγρού να εφαρμόζεται με τον μικρότερο όγκο ψεκαστικού υγρού και η χαμηλή δόση ανά 100 λίτρα ψεκαστικού υγρού να εφαρμόζεται με το μεγαλύτερο όγκο ψεκαστικού υγρού ώστε να μην ξεπερνιέται η μέγιστη δόση ανά στρέμμα (100 κ.εκ. σκ./στρέμμα).
Συνθήκες εφαρμογής: (1) Όταν ο κίνδυνος προσβολής είναι μικρός έως μέτριος να χρησιμοποιείται η χαμηλή δόση ανά στρέμμα (75 κ.εκ. σκ./στρέμμα) ενώ όταν είναι υψηλός να χρησιμοποιείται η υψηλή δόση ανά στρέμμα (100 κ.εκ. σκ./στρέμμα). (2) Η υψηλή δόση ανά 100 λίτρα ψεκαστικού υγρού να εφαρμόζεται με τον μικρότερο όγκο ψεκαστικού υγρού και η χαμηλή δόση ανά 100 λίτρα ψεκαστικού υγρού να εφαρμόζεται με το μεγαλύτερο όγκο ψεκαστικού υγρού ώστε να μην ξεπερνιέται η μέγιστη δόση ανά στρέμμα (100 κ.εκ. σκ./στρέμμα).

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
- Όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες, δεν προκαλεί φυτοτοξικότητα στο αμπέλι. Μπορεί να παρατηρηθεί σε μερικές ποικιλίες ένα ελαφρό, διάχυτο κιτρίνισμα των φύλλων που βρίσκονται στο στάδιο της γρήγορης ανάπτυξης. Το σύμπτωμα αυτό, που παρατηρείται και φυσιολογικά είναι καμία φορά πιο έντονο μετά από ψεκασμό με Quadris. Κρατάει λίγες ημέρες (περίπου μία εβδομάδα) και υποχωρεί μετά, χωρίς καμία συνέπεια για το αμπέλι. Δεν συντρέχει λόγος για να ληφθούν μέτρα αν παρουσιαστεί αυτό το σύμπτωμα (π.χ. διαφυλλική λίπανση κλπ).
- Το Quadris είναι φυτοτοξικό στις μηλιές.
- Μην χρησιμοποιείτε για ψεκασμό μηλιάς, ψεκαστικά μέσα που έχουν χρησιμοποιηθεί με Quadris.
- Μην χρησιμοποιείτε το Quadris εάν υπάρχει πιθανότητα να φτάσει το ψεκαστικό νέφος σε γειτονική καλλιέργεια μηλιάς.
Συνδυαστικότητα:
-

Azoxystrobin:
Δεν συνδυάζεται με: meptyldinocap, Metalaxyl-m, Metalaxyl, Propamocarb hydrochloride, Propamocarb Hydrochloride, Fosetyl aluminium, Διαφυλλικά λιπάσματα,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Azoxystrobin 1 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/12/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)