Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

MAVRIK AQUAFLOW

Tau-fluvalinate 24%

Εναιώρημα (λάδι σε νερό) (EW) / Βοηθητικές ουσίες: 76%


Οδηγίες εφαρμογής για ΛΕΜΟΝΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του MAVRIK AQUAFLOW για χρηση σε ΛΕΜΟΝΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο με δράση επαφής και στομάχου στο νευρικό σύστημα των εντόμων. Διαθέτει πολύ καλή αρχική αποτελεσματικότητα και διάρκεια δράσης. Η πλήρης αποτελεσματικότητά του διαπιστώνεται περίπου 3 ημέρες μετά την εφαρμογή και διαρκεί μέχρι 14 ημέρες. Έχει παράλληλα και ακαρεοκτόνο δράση.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως φυλλώματος.
1)Έχει δευτερεύουσα δράση στις κινητές μορφές τετρανύχων.
2)Στα μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, στα ακρόδρυα και αμπέλι, η δόση κ.εκ/100λιτ.ψεκ. υγρού να συνδυάζεται κατάλληλα με τον όγκο του ψεκαστικού υγρού ώστε να μην ξεπερνιέται η μέγιστη δόση ανά στρέμμα.
3)Ειδικά στα φοινικοειδή:
α)Η χρήση του σκευάσματος θα διενεργείται αποκλειστικά στα πλαίσια εφαρμογής της Απόφασης 2007/365/ΕΚ της Επιτροπής, όπως ισχύει. Αρμόδιες Υπηρεσίες για την εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων.
β)Οι ΔΑΟΚ, οι Δήμοι και οι υπεύθυνοι των συνεργείων που διενεργούν τους ψεκασμούς, υποχρεούνται να ειδοποιούν έγκαιρα τους μελισσοκόμους της περιοχής που πρόκειται να διενεργηθεί εφαρμογή του σκευάσματος σε φοινικοειδή, με κάθε πρόσφορο μέσο.
γ)Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής και μέχρις ότου στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό, να μην εισέρχονται άνθρωποι και κατοικίδια ζώα στην ψεκαζόμενη περιοχή.
δ)Σε περίπτωση που απαιτείται χρήση φερομονικών παγίδων, αυτή να γίνεται μόνο με το συντονισμό των αρμοδίων τοπικών αρχών.
*Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα στη καφέ βρωμούσα της ροδακινιάς, της βερικοκιά και του βαμβακιού και στη Δροσόφιλα της κερασιάς, της φράουλας και του αμπελιού και στο λύγκο της τομάτας. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος.
**«Για τις ανωτέρω χρήσεις ήσσονος σημασίας, δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην αμυγδαλιά, φιστικιά, φουντουκιά, καρυδιά και καστανιά από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Έχει δευτερεύουσα δράση στις κινητές μορφές τετρανύχων. 2)Στα μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, στα ακρόδρυα και αμπέλι, η δόση κ.εκ/100λιτ.ψεκ. υγρού να συνδυάζεται κατάλληλα με τον όγκο του ψεκαστικού υγρού ώστε να μην ξεπερνιέται η μέγιστη δόση ανά στρέμμα. 3)Ειδικά στα φοινικοειδή: α)Η χρήση του σκευάσματος θα διενεργείται αποκλειστικά στα πλαίσια εφαρμογής της Απόφασης 2007/365/ΕΚ της Επιτροπής, όπως ισχύει. Αρμόδιες Υπηρεσίες για την εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων. β)Οι ΔΑΟΚ, οι Δήμοι και οι υπεύθυνοι των συνεργείων που διενεργούν τους ψεκασμούς, υποχρεούνται να ειδοποιούν έγκαιρα τους μελισσοκόμους της περιοχής που πρόκειται να διενεργηθεί εφαρμογή του σκευάσματος σε φοινικοειδή, με κάθε πρόσφορο μέσο. γ)Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής και μέχρις ότου στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό, να μην εισέρχονται άνθρωποι και κατοικίδια ζώα στην ψεκαζόμενη περιοχή. δ)Σε περίπτωση που απαιτείται χρήση φερομονικών παγίδων, αυτή να γίνεται μόνο με το συντονισμό των αρμοδίων τοπικών αρχών. *Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα στη καφέ βρωμούσα της ροδακινιάς, της βερικοκιά και του βαμβακιού και στη Δροσόφιλα της κερασιάς, της φράουλας και του αμπελιού και στο λύγκο της τομάτας. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος. **«Για τις ανωτέρω χρήσεις ήσσονος σημασίας, δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην αμυγδαλιά, φιστικιά, φουντουκιά, καρυδιά και καστανιά από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/08/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
ADAMA Irvita N.V.
Pos Cabai Office Park, Unit 13, POB 403
Curacao
NETHERLANDS ANTILLES
TEL: +33 141 901289
FAX: +33 141 900 764
e-mail: Isabelle.maillet@ma-france.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ADAMA ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
Λεωφόρος Κηφισίας 44, Κτήριο Γ
151 25
Μαρούσι
TEL: 211 1205580
FAX: 211 120 5590
e-mail: technical@adama.com