Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Για να δείτε περισσοτερες πληροφοριες για το κάθε λίπασμα, δημιουργήσετε μια συνδρομή.
Η Ελλειψη Ασβεστίου δημιουργεί την πικρή κηλίδωση των μήλων: πολύ μικρές καστανές κηλίδες, ελαφρά βυθισμένες στον εσωτερικό και εξωτερικό ιστό του καρπού. Η γεύση του καρπού γίνετε πικρή.
 

 
Δευτερεύοντα προβλήματα από τροφοπενία ασβεστίου:
  1. Υποβάθμιση λόγο χαμηλών θερμοκρασιών (Low temperature break-down): Οφείλεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά επιτείνεται όταν υπάρχει έλλειψη Ασβεστίου (Ca), φωσφόρου (P) μαζί με υπερβολικά επίπεδα αζώτου (Ν).
  2. Υποβάθμιση γήρατος (Senescence breakdown). Η γήρανση είναι φυσιολογική καταλήξη για όλους τους καρπούς κατά την αποθήκευση, αλλά επιταχύνεται όταν έχουμε ελλείψεις Ασβεστίου (Ca), φωσφόρου (P) καθώς και υψηλή σχέση Ν/Κ και Κ/Ca.
  3. Υάλωση (Water Core). Η σάρκα αποκτά υάλωδη υφή ακτινωτά, γύρω από τα σπέρματα, εμφανίζεται ακόμα και σε άγουρους καρπούς, στην περίπτωση αυτή μπορεί να διορθωθεί με εφαρμογή ασβεστίου. Οφείλεται σε έλλειψη Ασβεστίου (Ca) και σε υψηλή σχέση N/Ca
  4. Υαλώδης υποβάθμιση (Water core breakdown) Οφέιλεται σε υψηλές σχέσεις N/Ca, K/Ca, Mg/Ca
Αντιμετώπιση: Το ασβέστιο έχει µεγάλη σηµασία στην ποιότητα και τη συντηρησιµότητα των µήλων. Αντιµετώπιση της έλλειψής του γίνεται µε ψεκασµούς των δένδρων µε σκευάσµατα ασβεστίου (χλωριούχο, νιτρικό, χηλικό κ.α). Οι ψεκασµοί ξεκινούν από το στάδιο του μικρού καρπιδίου και συνεχίζονται µέχρι και πριν από τη συγκοµιδή για 5 - 8 φορές συνολικά.