Για να δείτε περισσοτερες πληροφοριες για το κάθε λίπασμα, δημιουργήσετε μια συνδρομή.
Τα φύλλα αποκτούν λίγο μικρότερο μέγεθος, Χρώμα θαμπό μωβ και χάλκινες αποχρώσεις. Οι καρποί αποκτούν μαλακές - καφέ περιοχές στο εσωτερικό τους, δηλαδή το λεγόμενο "low temperature breakdown", η βλάβη είναι ορατή στο εξωτερικό περίβλημα το καρπού, μόνο σε έντονες περιπτώσεις τροφοπενίας. Η έλλειψη επίσης φωσφόρου επιταχύνει την γήρανση του καρπού (Senescence breakdown). 
Επιδεινώνεται από:
α) Όξινα ή πολύ αλκαλικά εδάφη.
β) Χαμηλή ποσότητα οργανικής ύλης.
γ) Κρύο ή υγρό καιρό.
δ) Καλλιέργειες με ελάχιστα ανεπτυγμένη ριζικό σύστημα.
ε) Εδάφη με χαμηλή αποθέματα P.
στ) Πολύ πλούσια σε σίδηρο εδάφη.
Αποφυγή τροφοπενίας: 6 - 8 μονάδες φωσφόρου το χρόνο συνήθως είναι επαρκείς για την μηλιά.