Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

Τοξικότητα Βορίου (Β)

ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

H τοξικότητα βορίου είναι παρόμοια με τιν τοξικότητα λόγο υψηλής αλάτοτητας. Μπορεί να προκληθεί είτε λόγο υψηλής ποσότητας βορίου στο έδαφος είτε λόγο αυξημένης ποσότητας βορίου στο νερό ποτίσματος. Ξεκινά ως κιτρίνισμα ή έγκαυμα στην άκρη της κορυφής των φύλλων.
 

 
Τα υποκείμενα και εμβόλια διαφέρουν σε ευαισθησία στην τοξικότητα Βορίου.
Από τα εσπεριδοειδή τα λεμόνια είναι η πιο ευαίσθητα, και ακολουθούν τα μανταρίνια, τα γκρέιπφρουτ και τα πορτοκάλια.