Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.
Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους ορους χρήσης μας. Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος της ιστοσελίδας μας μπορείτε ανα πάσα στιγμή να διαγραψετε το λογαριασμό σας.
Το Amino16 είναι ένα διάλυμα υψηλής συγκέντρωσης L-αμινοξέων φυτικής προέλευσης, που συμβάλλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφησή τους από το φυτικό ιστό. Συνδυάζεται με τα περισσότερα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και διαφυλλικά λιπάσματα, ενισχύοντας τη δράση τους, αφού διευκολύνει την απορρόφησή τους από το φυτό. Εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών και επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη της φυτικής παραγωγής στον αγρό, στο θερμοκήπιο και στον οπωρώνα ενώ παράλληλα είναι φιλικό στο περιβάλλον και ασφαλές για τον παραγωγό και τον καταναλωτή.
Σύμφωνα με μελέτες του τμήματος Λαχανοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της ΕΒΥΠ, το Amino16:
-Ενεργοποιεί τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς.
-Διεγείρει τις βασικές λειτουργίες του μεταβολισμού.
-Ενισχύει εντυπωσιακά την καρπόδεση.
-Μειώνει αποτελεσματικά την καρπόπτωση.
-Αυξάνει την παραγωγή.
-Βελτιώνει την ποιότητα.
-Ενισχύει την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος βοηθώντας το φυτό να αξιοποιήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που προέρχονται από τη λίπανση, καθόσον ένα μεγάλο πρόβλημα των δυναμικών – εντατικών καλλιεργειών (π.χ. θερμοκήπια, ανθοκήπια, βαμβάκι, δενδροκομία κλπ) είναι η υπερλίπανση των εδαφών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η απορρόφησή τους.
-Ενισχύει την αποτελεσματικότητα των λιπασμάτων.
-Διευκολύνει τη δράση των φυτοπροστατευτικών.
-Ενισχύει τις καλλιέργειες στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων στρες (πάγος, ξηρασία, επίθεση από ζιζάνια, υψηλή/χαμηλή θερμοκρασία).
-Βελτιώνει το μέγεθος και το χρώμα των καρπών.
-Είναι ιδιαίτερα ευδιάλυτο στο νερό, πλήρως αυτοδιασπώμενο.
-Δεν αφήνει κατάλοιπα.
-Είναι το μόνο με pH 3, γεγονός που συνεπάγεται πολύ υψηλή ταχύτητα δράσης και αποτελεσματικότητα.
-Εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών.
-Επηρεάζει θετικά την φωτοσύνθεση, αυξάνοντας την παραγόμενη χλωροφύλλη με αποτέλεσμα πιο πράσινο χρώμα και γρηγορότερη ανάπτυξη των βλαστών των φυτών.
-Βελτιώνει την διατηρησιμότητα – διάρκεια ζωής (shelf life) καθώς και την εμφάνιση των φρούτων και λαχανικών.
Ανήκει στην κατηγορία: Εισροές Εγκεκριμένες για Χρήση στη Βιολογική Γεωργία. Όπως αυτές περιγράφονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Με το Plant Protection έχετε πρόσβαση στις λίστες των επιτρεπόμενων σκευασμάτων ανά καλλιέργεια, τις οδηγίες χρήσης, τα δοσολογικά σχήματα, και τον τρόπο εφαρμογής τους, εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα.
Αμινοξέα
Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής
Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας
Είσοδος
Εγγραφή
Είσοδος Εγγραφή
Ελεύθερα L-Αμινοξέα 11,3%
Ολικό Άζωτο (N) 3%
Οργανική ουσία 33%
Λίστα των 16 L-Αμινοξέων:
L- Γλουταμινικό οξύ L- Προλίνη
L- Φαινυλαλανίνη L- Τυροσίνη
L- Θρεονίνη L- Αλανίνη
L- Γλυκίνη L- Λυσίνη
L- Σερίνη L- Βαλίνη
L- Ισολευκίνη L- Ιστιδίνη
L- Ασπαρτικό οξύ L- Μεθειονίνη
L- Λευκίνη L- Αργινίνη
Το Amino16 είναι ένα διάλυμα υψηλής συγκέντρωσης L-αμινοξέων φυτικής προέλευσης, που συμβάλλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφησή τους από το φυτικό ιστό. Συνδυάζεται με τα περισσότερα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και διαφυλλικά λιπάσματα, ενισχύοντας τη δράση τους, αφού διευκολύνει την απορρόφησή τους από το φυτό. Εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών και επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη της φυτικής παραγωγής στον αγρό, στο θερμοκήπιο και στον οπωρώνα ενώ παράλληλα είναι φιλικό στο περιβάλλον και ασφαλές για τον παραγωγό και τον καταναλωτή.
Σύμφωνα με μελέτες του τμήματος Λαχανοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της ΕΒΥΠ, το Amino16:
-Ενεργοποιεί τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς.
-Διεγείρει τις βασικές λειτουργίες του μεταβολισμού.
-Ενισχύει εντυπωσιακά την καρπόδεση.
-Μειώνει αποτελεσματικά την καρπόπτωση.
-Αυξάνει την παραγωγή.
-Βελτιώνει την ποιότητα.
-Ενισχύει την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος βοηθώντας το φυτό να αξιοποιήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που προέρχονται από τη λίπανση, καθόσον ένα μεγάλο πρόβλημα των δυναμικών – εντατικών καλλιεργειών (π.χ. θερμοκήπια, ανθοκήπια, βαμβάκι, δενδροκομία κλπ) είναι η υπερλίπανση των εδαφών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η απορρόφησή τους.
-Ενισχύει την αποτελεσματικότητα των λιπασμάτων.
-Διευκολύνει τη δράση των φυτοπροστατευτικών.
-Ενισχύει τις καλλιέργειες στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων στρες (πάγος, ξηρασία, επίθεση από ζιζάνια, υψηλή/χαμηλή θερμοκρασία).
-Βελτιώνει το μέγεθος και το χρώμα των καρπών.
-Είναι ιδιαίτερα ευδιάλυτο στο νερό, πλήρως αυτοδιασπώμενο.
-Δεν αφήνει κατάλοιπα.
-Είναι το μόνο με pH 3, γεγονός που συνεπάγεται πολύ υψηλή ταχύτητα δράσης και αποτελεσματικότητα.
-Εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών.
-Επηρεάζει θετικά την φωτοσύνθεση, αυξάνοντας την παραγόμενη χλωροφύλλη με αποτέλεσμα πιο πράσινο χρώμα και γρηγορότερη ανάπτυξη των βλαστών των φυτών.
-Βελτιώνει την διατηρησιμότητα – διάρκεια ζωής (shelf life) καθώς και την εμφάνιση των φρούτων και λαχανικών.
Όπως αυτές περιγράφονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ομάδα:Φυτορμόνες, αμινοξέα, ένζυμα, ρυθμιστές, βιταμίνες, προτεινες