ΕΙΔΟΣ | ΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΦΥΤΕΥΣΗΣ (cm) | ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΠΟΡΟΥ (γρ) (Για ένα στρ.) | ΦΥΤΑ / ΣΤΡΕΜΜΑ | ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ | ΕΠΟΧΗ ΦΥΤΕΥΣΗΣ | |
ΜΕΤΑΞΥ ΓΡΑΜΜΩΝ | ΕΠΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ | |||||
Αγγούρι | 40-50 | 1-1,5 | 1500-1600 | Όλο το Χρόνο | ||
Αγγουρι Υπαίθρου | 100-120 | 120-150 | 200 | 500-850 | Μαρ.-Ιουλ. | |
Αγγούρι (τουρσί) | 120-140 | 25 | 2800-3300 | Μαρ.-Ιουλ. | ||
Άνηθος | Με σκόρπισμα | 600-1000 | Άνοιξη-Φθιν. | |||
Αντίδι | 40 | 20 | 500 | 12000-12500 | Όλο το Χρόνο | |
Αρακάς | 60-70 | 10 | 8000-12000 | Σεπτ.-Οκτ. | ||
Καρότο | 15 | 4 | 500 | Φεβ.-Νοεμ. | ||
Καρπούζι | 200-250 | 100-150 | 250-500 | Ιαν.-Μάιο. | Μαρτ.-Ιούν. | |
Κολοκυθάκι | 100 | 50-70 | 500 | 1500-2000 | Ιαν.-Αυγ. | Μάρτ-Σεπτ |
Κουνουπίδι | 70-80 | 50 | 20-40 | 2500-3500 | Μάιο-Ιουν. | Ιουλ.-Οκτ. |
Κουκιά | 50-70 | 15-20 | 8000-15000 | Αυγ-Νοε | ||
Κρεμμύδι | 25 | 10 | 800-1000 | Φεβ.-Μάρτ | ||
Λάχανο | 60-70 | 40-50 | 20-40 | 2800-4000 | Ιουν.-Ιουλ. | |
Μαιντανός | Με σκόρπισμα | 1000-1200 | Όλο το Χρόνο | |||
Μαρούλι | 40 | 20-30 | 30-40 | 6500-8000 | Αυγ.-Φεβ. | Σεπτ.-Μαρτ. |
Μελιτζάνα | 80 | 50 | 30 | 2500 | Ιαν.-Απρ. | Μαρτ.-Μάιο |
Μπάμια | 80 | 30 | 1500 | 4000 | Απρ.-Μάιο | |
Μπρόκολο | 70-80 | 50 | 20-40 | 2500-3500 | Ιουν.-Ιουλ. | Αυγ.-Οκτ. |
Πανζάρι | 30 | 10 | 1000-1500 | Σεπτ.-Οκτ.-Φεβ. | ||
Πεπόνι | 150-200 | 100 | 200-250 | 300-500 | Ιαν-Μάιο. | Μαρτ.-Ιουν. |
Πιπερία | 70-80 | 40-50 | 30 | 2500 | Ιαν.-Απρ. | Μαρτ.-Μάιο |
Πράσσο | 30 | 10 | 300-400 | Μαρτ.-Απρ. | ||
Ραδίκι | 30 | 10 | 500 | Όλο το χρόνο | ||
Ρεπάνι | 20 | 5 | 1000 | Αυγ.-Μάρτ | ||
Ρόκα | Με σκόρπισμα | 300 | Φεβ.-Σεπ. | |||
Σέλινο | 40 | 15 | 500 | Σεπ.-Οκτ.-Φεβ. | ||
Τομάτα Βιομηχ. | 70-80 | 30 | 20-40 | 3500-4000 | Φεβ.-Μαρτ. | Απρ.-Ιουν. |
Τομάτα Θερμ. | 80-100 | 50 | 2000-2500 | Όλο το χρόνο | ||
Τομάτα Υπαίθρου | 100-120 | 50 | 5 | 1000-1500 | Φεβ.-Μάιο | Μαρτ.-Ιουν. |
Φασόλια | 50-100 | 20-40 | 5000-8000 | Απρ.-Αυγ. |