Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

Καλλιεργήστε μόνοι σας ένα δέντρο Μάνγκο!

Φύτευση Μάνγκο για ερασιτέχνες παραγωγούς

Τα δέντρα μάνγκο εκτός από τον καπό τους είναι και πολύ ελκυστικά για εσωτερικού χώρου και επίσης που μπορούν να αναπτυχθούν σε αρκετά μεγάλο μέγεθος ώστε να στολίζουν τον κήπο σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 
Τα βήματα για να μεγαλώσουμε δέντρα μάνγκο απο το κουκούτσι:
  1.  Αγοράστε ένα φρούτο μάνγκο από το κατάστημα, αλλά να είστε προσεκτικοί για να επιλέξετε ένα μεγάλο και υγιές .

     
  2. Μην αγοράζετε ένα τυχαίο φρούτο μόνο και μόνο επειδή είναι φθηνότερο.
  3. Μπορείτε να φάτε τα φρούτα, αλλά να φροντίσει να μην καταστρέψετε το σπόρο.
  4. Καθαρίστε απαλά το μεγάλο κουκούτσι από το φλοιό του και πλύντε το με λίγο φρέσκο ​​νερό. Βουρτσίστε το σπόρο απαλά και αφήστε τον να στεγνώσει για μερικές ημέρες.

     
  5. Ανοίξτε το φλοιό του κουκουτσιού απαλά χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου. Μπορείτε να ψάξετε για ένα μικρό άνοιγμα στο εσωτερικό εάν κόψετε ένα μικρό κομμάτι γύρω από το χείλος του φλοιού. Ανοίξτε το φλοιό του κοκουτσιού και αφαιρέστε το σπέρμα. Αν παρατηρήσετε μια ρίζα να πηγάζει από το σπόρο, να φροντίστε ώστε να μην τη σπάσετε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν η ρίζα δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί, θα αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

     
  6.  Χρησιμοποιήστε κάποιες υγρές χάρτινες πετσέτες για να φυτρώσει ο σπόρος μάνγκο. Τοποθετήστε τον σπόρο και τις πετσέτες σε ένα ζεστό μέρος, μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Όταν οι ρίζες είναι αρκετά μεγάλες, τότε το μάνγκο φυτό σας φυτέψτε το σε ένα γλαστράκι 15 εκατοστών και τοποθετήστε το σε ένα ηλιόλουστο μέρος.
  7. Βάλτε καλής ποιότητας χώμα (φυτόχωμα) σε ένα γλαστράκι 15 εκατοστών. Βρέξτε το χώμα πριν από τη φύτευση του σπόρου μάνγκο.    
  8. Κάντε μια μικρή τρύπα στο κέντρο του χώματος στη γλάστρα και τοποθετήστε το σπόρο κάθετα. Μην ξεχάσετε να καταβρέξετε το χώμα μετά τη φύτευση.
  9. Μην υπερβάλλετε με το πότισμα του. Αφήστε το γλαστράκι σε ένα ζεστό χώρο για περίπου μια εβδομάδα. Τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα πάνω από τη γλάστρα. Αυτό θα λειτουργήσει ως ένα μικρό θερμοκήπιο. Ο σπόρος θα ριζώσει μέσα σε επτά ημέρες.

Νέα / Ενημερώσεις

Οι βασικές αρχές τις νομοθεσίας που πρέπει όλοι οι αγρότες να τηρούν σύμφωνα με τους Κανόνες πολλαπλής συμμόρφωσης Κανόνες πολλαπλής συμμόρφωσης: Γενικές Υποχρεώσεις Γεωργών / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Κυριακή 24 Μαρτίου 2024)
Εδαφοκάλυψη: πλεονεκτήματα και τρόπος εφαρμογής Τύποι εδαφοκάλυψης και οδηγίες για τη συνθετική εδαφοκάλυψη / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024)
Άμεση παύση πώλησης και χρήσης σκευασμάτων με δραστική ουσία CAPTAN Απόσυρση σκευασμάτων / Νέα / Ειδήσεις (Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024)
Ενημερωτικό Δελτίο Χειμώνας 2024 - Plantpro.gr / Ενημερώσεις (Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024)
Πρώτη στο διαγωνισμό TASTE ATLAS η πατάτα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας Πρώτη στο διαγωνισμό TASTE ATLAS AWARDS 2023-2024 / Νέα / Ειδήσεις (Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024)
Ασφαλιστικές εισφορές: Τι θα πληρώσουν οι αγρότες με το νέο έτος Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας θα ενεργοποιηθεί κατά την έκδοση των εισφορών Ιανουαρίου 2024 / Νέα / Ειδήσεις (Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024)
Τεχνικές Προδιαγραφές Θερμοκηπίων Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κατασκευή και τον εξοπλισμό / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023)
Ταξινόμηση, Επισήμανση & Συσκευασία Χημικών Ουσιών και Μειγμάτων CLP: Νέα σήμανση / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023)
Ενημερωτικό Δελτίο Φθινόπωρο 2023 & Εφαρμογή για κινητά / Ενημερώσεις (Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023)
Λίστα κατάλληλων σκευασμάτων για χρήση στη βιολογική γεωργία Εισροές Εγκεκριμένες για Χρήση στη Βιολογική Γεωργία / Νέα / Ειδήσεις (Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023)