Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

Συμβουλές για ένα όμορφο γκαζόν

Βασικές συμβουλές για την περιποίηση του γκαζόν

Το πράσινο, πράσινο γρασίδι του σπιτιού... Ένα όμορφο γκαζόν είναι ένα από τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά κήπων σε όλο τον κόσμο. Σας δίνουμε πέντε χρήσιμες συμβουλές για να σας βοηθήσουν στο όνειρο για το τέλειο γκαζόν.

Η υπαίθρια σεζόν έχει πραγματικά αρχίσει και ήρθε η ώρα να απολαύσετε το όμορφο γκαζόν σας. Ένα γκαζόν που θα είναι το καμάρι και η χαρά της γειτονιάς και θα παραμείνει πλούσιο και πράσινο, εάν το φροντίσετε κατάλληλα. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας:

1. Κοπή

Η τακτική κοπή του γκαζόν είναι σημαντική, διότι κάνει πιο παχύ το γρασίδι. Όσον αφορά την τεχνική κοπής: Λίγο και συχνά είναι καλύτερο από ότι με μία μόνο φορά. Αλλάξτε τις κατευθύνσεις και τα σχέδια κάθε φορά που το κουρεύετε, έτσι ώστε το γρασίδι να μην πιέζεται προς την ίδια κατεύθυνση κάθε φορά. Για κάθε κοπή, ο κανόνας είναι να μειώσετε το ύψος, από το ήμισυ έως τα δύο τρίτα σε περίπου 5 εκατοστά. Στη μέση του καλοκαιριού, ίσως να θέλετε να κρατήσετε το γρασίδι λίγο ψηλότερο, δεδομένου ότι αντέχει στις περιόδους ξηρασίας καλύτερα.

2. Λίπανση

Κόβοντας το γρασίδι αφαιρούνται τα θρεπτικά συστατικά από το χορτάρι, συστατικά που πρέπει να αναπληρωθούν, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο της ανάπτυξης. Έτσι, από την αρχή της άνοιξης, θα πρέπει να λιπαίνετε το γκαζόν κάθε τέσσερις ή πέντε εβδομάδες. Άζωτο, κάλιο και φώσφορος είναι αναγκαία, και μίγματα ειδικών λιπασμάτων γκαζόν είναι διαθέσιμα στα τοπικά καταστήματα κήπου. Το πόσο να χρησιμοποιείτε αναγράφεται λεπτομερώς στις συσκευασίες.

3. Πότισμα

Αν θέλετε ένα γκαζόν που είναι πλούσιο και καταπράσινο όλο το καλοκαίρι, το πότισμα είναι σημαντικό. Το πόσο συχνά θα πρέπει να ποτίζετε το γκαζόν σας εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την υγρασία. Όταν το γρασίδι χρειάζεται νερό, θα αρχίσει να παίρνει μία μπλε-γκρι απόχρωση, και οι μεγαλύτερες άκρες του φυτού θα αρχίσουν να λυγίζουν ή να μαραίνονται. Αν έχετε φυτεύσει ένα νέο γκαζόν, θα πρέπει συνήθως να ποτίζετε μία φορά την ημέρα, ώστε οι σπόροι να μπορούν να βλαστήσουν και να σχηματιστεί ένα καλό και στέρεο σύστημα ριζών.
Σήμερα το πότισμα του γκαζόν μπορεί να επιτευχθεί με ελάχιστη ταλαιπωρία. Μπορείτε να ποτίζετε τον κήπο σας με το χέρι, μερικώς ή τελείως αυτόματα. Η γκάμα των προϊόντων της GARDENA αποτελείται από κινητές και σταθερές λύσεις για πότισμα, αντλίες, καθώς και συστήματα ποτίσματος. Αν θέλετε, προγραμματιστές, έξυπνα αυτοματοποιημένα συστήματα και ποτιστικά, μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα της δουλειάς, και το μόνο που έχετε να σκεφτείτε είναι ο προγραμματισμός και η τοποθέτηση των ποτιστικών.

4. Ξεχόρτιασμα

Με επιμονή και χρησιμοποιώντας τη σωστή τεχνική, η μάχη κατά των ζιζανίων στο γκαζόν σας μπορεί πραγματικά να κερδηθεί. Πολλά ζιζάνια μπορούν να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας μηχανικά μέσα. Μικρότερα ζιζάνια (όπως το λευκό τριφύλλι) θα πρέπει να αφαιρεθούν με ένα χειροκίνητο εξαερωτήρα, που χρησιμοποιείται και για την αποτροπή της ανάπτυξής τους. Μαργαρίτες και πικραλίδες θα πρέπει να αφαιρούνται με έναν εκριζωτή, και είναι πολύ σημαντικό να βγάζετε όσο πιο πολύ από τη ρίζα είναι δυνατόν, προκειμένου να αποφευχθεί η εκ νέου ανάπτυξη. Αν - ενάντια σε όλες τις πιθανότητες – ο αριθμός των ζιζανίων αυξηθεί σημαντικά, θα πρέπει να κοιτάξετε για ζιζανιοκτόνα. Στην περίπτωση που τα ζιζάνια έχουν στην κυριολεξία κατακλύσει όλο το γρασίδι, η αναδιάρθρωση του συνόλου του εδάφους και η κάλυψη με χλοοτάπητα είναι η καλύτερη λύση.

5. Απόξεση και εξαέρωση

Οι ρίζες του γρασιδιού χρειάζονται αέρα προκειμένου να είναι σε θέση να αναπνεύσουν και να αναπτυχθούν. Το έδαφος του γκαζόν δεν είναι συχνά αρκετά αφράτο ώστε οι ρίζες να μπορούν να πάρουν αρκετό αέρα, με αποτέλεσμα την καχεκτική ανάπτυξη. Με τη βοήθεια μιας απλής πιρούνας σκαψίματος μπορείτε να κάνετε τρύπες στο γκαζόν και να τις γεμίσετε με χοντρή άμμο. Αυτό επιτρέπει το νερό από την επιφάνεια να ρέει σε βάθος και παρέχει επίσης οξυγόνο στις ρίζες. Για να βγάλετε τις νεκρές ρίζες και άλλα σκουπίδια μπορείτε να εξαερώσετε το γκαζόν σας. Με την αφαίρεση του κομμένου γρασιδιού, παρέχεται περισσότερος χώρος για να αναπνέουν τα χαμηλότερα μέρη του χόρτου, και βοηθιέται το γρασίδι στο να αναπτυχθεί καλύτερα.


Νέα / Ενημερώσεις

Οι βασικές αρχές τις νομοθεσίας που πρέπει όλοι οι αγρότες να τηρούν σύμφωνα με τους Κανόνες πολλαπλής συμμόρφωσης Κανόνες πολλαπλής συμμόρφωσης: Γενικές Υποχρεώσεις Γεωργών / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Κυριακή 24 Μαρτίου 2024)
Εδαφοκάλυψη: πλεονεκτήματα και τρόπος εφαρμογής Τύποι εδαφοκάλυψης και οδηγίες για τη συνθετική εδαφοκάλυψη / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024)
Άμεση παύση πώλησης και χρήσης σκευασμάτων με δραστική ουσία CAPTAN Απόσυρση σκευασμάτων / Νέα / Ειδήσεις (Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024)
Ενημερωτικό Δελτίο Χειμώνας 2024 - Plantpro.gr / Ενημερώσεις (Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024)
Πρώτη στο διαγωνισμό TASTE ATLAS η πατάτα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας Πρώτη στο διαγωνισμό TASTE ATLAS AWARDS 2023-2024 / Νέα / Ειδήσεις (Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024)
Ασφαλιστικές εισφορές: Τι θα πληρώσουν οι αγρότες με το νέο έτος Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας θα ενεργοποιηθεί κατά την έκδοση των εισφορών Ιανουαρίου 2024 / Νέα / Ειδήσεις (Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024)
Τεχνικές Προδιαγραφές Θερμοκηπίων Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κατασκευή και τον εξοπλισμό / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023)
Ταξινόμηση, Επισήμανση & Συσκευασία Χημικών Ουσιών και Μειγμάτων CLP: Νέα σήμανση / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023)
Ενημερωτικό Δελτίο Φθινόπωρο 2023 & Εφαρμογή για κινητά / Ενημερώσεις (Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023)
Λίστα κατάλληλων σκευασμάτων για χρήση στη βιολογική γεωργία Εισροές Εγκεκριμένες για Χρήση στη Βιολογική Γεωργία / Νέα / Ειδήσεις (Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023)