Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

Οκτώ (8) λαχανικά και φρούτα που φυτρώνουν λίγο… περίεργα

Πόσο περίεργο μπορεί να είναι ένα φυτό; Κι όμως, κάποια από τα πιο δημοφιλή λαχανικά και φρούτα είναι

 

Σπαράγγια τα… αγέρωχα!
Τα γνωστά σε όλους βλαστάρια είναι λίγο ανατριχιαστικά όταν τα δεις στο χωράφι, μιας και βγαίνουν στητά από το έδαφος, σαν… δάχτυλα σε ταινία τρόμου!

sparagia


 

Κινόα η όμορφη
Το μικρό σποράκι που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα που μπαίνουν στην κουζίνα μας, είναι στην πραγματικότητα ο σπόρος ενός πολύ όμορφου θάμνου, με υπέροχα έντονα χρώματα.


quinoa


 


Ανανάς από θάμνο


Ένα τόσο μεγάλο και σχετικά βαρύ φρούτο θα περίμενε κανείς ότι φυτρώνει σε κάποιο δέντρο. Ο ανανάς, ωστόσο, βγαίνει από χαμηλά φυτά που μοιάζουν με θάμνο ή αλόη.

ananas


 


Ακτινίδια σαν… σταφύλια;
Ένα ακόμη φρούτο που βγαίνει από θάμνο είναι και το ακτινίδιο. Ωστόσο, οι καλλιεργητές συνηθίζουν να το φυτεύουν με τρόπο που θυμίζει αμπελώνα.
 

aktinidio


 

Παπάγια η εξωτική
Το φυτό της μοιάζει πολύ με δέντρο και μάλιστα με μπανανιά, με το βλαστό να φτάνει σε ύψος τα 5-10μ. και τα μεγάλα φύλλα του περιορίζονται στην κορυφή του κορμού, διατεταγμένα σε σπείρες.
 

papagia


 

Τα λαχανάκια που αγαπούν την παρέα
Σε αντίθεση με τα “ξαδέρφια” τους -το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το κοινό λάχανο-, τα λαχανάκια Βρυξελλών δεν μεγαλώνουν αυτόνομα, αλλά πολλά μαζί και, μάλιστα, πάνω σε έναν σχετικά ψηλό βλαστό που φτάνει έως και το ένα μέτρο. Κάθε βλαστός δε, μπορεί να έχει πάνω του έως και 100 “κεφαλάκια” από λαχανάκια Βρυξελλών.

brussel_sprouts


 


Έχουν κι οι ξηροί καρποί τις ιδιαιτερότητες τους, όμως…

Φιστίκια τα υπόγεια

Ποιος θα το φανταζόταν ότι τα φιστίκια μεγαλώνουν όπως οι πατάτες! Κι όμως, ξεφυτρώνουν το φυτό από το έδαφος και εκεί, ανάμεσα στις ρίζες σου βρίσκονται και τα κελύφη με τα φιστίκια.

peanuts




Κάσιους – ίσως τα πιο περίεργα όλων
Όχι απλά μεγαλώνουν σε δέντρα, όχι απλά έχουν ένα περίεργο καρπό που θυμίζει μίξη κολοκύθας-μήλου, αλλά αναπτύσσονται και έξω από τον καρπό, μέσα σε ένα κέλυφος! Επιπλέον, τα ωμά περιέχουν και την τοξική ουσία urushiol, γι αυτό και πριν διατεθούν στην αγορά μαγειρεύονται ελαφρά στον ατμό για να εξουδετερωθεί αυτή η ουσία.

cashew
 

Νέα / Ενημερώσεις

Οι βασικές αρχές τις νομοθεσίας που πρέπει όλοι οι αγρότες να τηρούν σύμφωνα με τους Κανόνες πολλαπλής συμμόρφωσης Κανόνες πολλαπλής συμμόρφωσης: Γενικές Υποχρεώσεις Γεωργών / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Κυριακή 24 Μαρτίου 2024)
Εδαφοκάλυψη: πλεονεκτήματα και τρόπος εφαρμογής Τύποι εδαφοκάλυψης και οδηγίες για τη συνθετική εδαφοκάλυψη / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024)
Άμεση παύση πώλησης και χρήσης σκευασμάτων με δραστική ουσία CAPTAN Απόσυρση σκευασμάτων / Νέα / Ειδήσεις (Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024)
Ενημερωτικό Δελτίο Χειμώνας 2024 - Plantpro.gr / Ενημερώσεις (Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024)
Πρώτη στο διαγωνισμό TASTE ATLAS η πατάτα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας Πρώτη στο διαγωνισμό TASTE ATLAS AWARDS 2023-2024 / Νέα / Ειδήσεις (Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024)
Ασφαλιστικές εισφορές: Τι θα πληρώσουν οι αγρότες με το νέο έτος Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας θα ενεργοποιηθεί κατά την έκδοση των εισφορών Ιανουαρίου 2024 / Νέα / Ειδήσεις (Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024)
Τεχνικές Προδιαγραφές Θερμοκηπίων Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κατασκευή και τον εξοπλισμό / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023)
Ταξινόμηση, Επισήμανση & Συσκευασία Χημικών Ουσιών και Μειγμάτων CLP: Νέα σήμανση / Κανονισμοί / Ενημερωτικά δελτία (Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023)
Ενημερωτικό Δελτίο Φθινόπωρο 2023 & Εφαρμογή για κινητά / Ενημερώσεις (Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023)
Λίστα κατάλληλων σκευασμάτων για χρήση στη βιολογική γεωργία Εισροές Εγκεκριμένες για Χρήση στη Βιολογική Γεωργία / Νέα / Ειδήσεις (Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023)