Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Ωϊδιο - ΚΕΡΑΣΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Αποτροπή εγκατάστασης και εξάπλωσης της ασθένειας ωίδιο της κερασιάς (Sphaerotheca pannosa), ιδιαίτερα σε περιπτώσεις καλλιέργειας χαμηλών κυπέλλων με πυκνό φύλλωμα:
Όπου εμφανίζεται η ασθένεια ωίδιο της κερασιάς, συνιστάται να εφαρμόζεται κατάλληλο μυκητοκτόνο σκεύασμα στο στάδιο «πτώση πετάλων-G» ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση της μονίλιας. Ή και στο στάδιο «πτώση κάλυκα-I» με κατάλληλο μυκητοκτόνο σκεύασμα, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση της μονίλιας της ανθράκνωσης και του κυλινδροσπόριου.
Ο ψεκασμός αυτός μπορεί να επαναληφθεί ύστερα από περίπου 2 εβδομάδες με σκεύασμα που ανήκει σε διαφορετική χημική ομάδα.
Η πλειονότητα των διαχειμαζόντων μυκηλίων μπορεί να απομακρυνθεί από τα δέντρα με το κλάδεμα και την απομάκρυνση των μολυσμένων μικρών κλαδιών ως αγροτεχνικό μέτρο αντιμετώπισης.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Sphacelotheca DE BARY spp., Sphaerotheca pannosa, Sphaerotheca spp.,

Μυκητοκτόνα:

Μυκητοκτόνα θειούχα: