Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.
Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους ορους χρήσης μας. Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος της ιστοσελίδας μας μπορείτε ανα πάσα στιγμή να διαγραψετε το λογαριασμό σας.
Είναι η πιο συχνή ασθένεια και εμφανίζεται κυρίως όταν οι τριανταφυλλιές μας είναι φυτεμένες σε σκιερά μέρη και βρέχονται συχνά τα φύλλα τους. Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι ένα λευκό χνούδι στα φρέσκα φύλλα τα οποία παραμορφώνονται (σγουραίνουν) ελαφρώς.
Σε πιο σοβαρές προσβολές το χνούδι καλύπτει τα μπουμπούκια και τους βλαστούς. Καταπολεμείται εύκολα με θειάφισμα (ελαφρύ σκόνισμα με θειάφι), εφόσον η θερμοκρασία της ημέρας υπερβαίνει τους 23 βαθμούς. Καλό είναι το θειάφισμα να γίνεται προληπτικά κάθε 15 μέρες έως 1 μήνα.
Εφόσον βρέξει και ξεπλυθεί το θειάφι χρειάζεται να το επαναλάβετε. Όταν θειαφίζετε με πολύ ζεστό καιρό φροντίστε να είναι τα φυτά σας καλά ποτισμένα.
Άλλος τρόπος καταπολέμησης είναι να ραντίσετε με ειδικά ωιδιοκτόνα σκευάσματα.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Erysiphe spp., Microsphaera spp., Oidium spp., Phragmidium spp., Podosphaera spp., Sphaerotheca pannosa, Sphaerotheca spp.,
Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας
Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας
Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Με το Plant Protection έχετε πρόσβαση στις λίστες των επιτρεπόμενων σκευασμάτων ανά καλλιέργεια, τις οδηγίες χρήσης, τα δοσολογικά σχήματα, και τον τρόπο εφαρμογής τους, εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα.