Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Περονοσπορος - ΠΑΤΑΤΕΣ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Ο περονόσπορος (Phytophtora infestans) είναι μια από τις σημαντικότερες ασθένειες της πατάτας και εμφανίζεται σε υγρά εδάφη.
Προκαλεί συμπτώματα στο φύλλωμα και στους κονδύλους. Τα προσβεβλημένα φύλλα έχουν έναν σκούρο πράσινο-καστανό χρωματισμό (εικόνα), σαπίζουν και αργότερα ξηραίνονται. Νωρίς το πρωί ή κάτω από πολύ υγρές συνθήκες το μολυσμένο μέρος του φύλλου εμφανίζει μικρά, άσπρα άκρα. Οι μολυσμένοι κόνδυλοι έχουν λίγα εξωτερικά συμπτώματα, το περίδερμα είναι καστανό και λίγο ζαρωμένο. Σε εγκάρσια τομή των κονδύλων, η σάρκα είναι καστανή και ο χρωματισμός αρχίζει κάτω από το περίδερμα . Ο χρωματισμός είναι μερικές φορές ασυνεχής και ποτέ δεν προκαλεί εσωτερικό δακτύλιο στον κόνδυλο.

Έλεγχος: Τα  σκευάσματα επαφής, κυρίως χαλκούχα και διθειοκαρβαμιδικά δουλεύουν όταν ο καιρός δεν είναι πάρα πολύ υγρός, το φύλλωμα δεν έχει ακόμα κλείσει και είναι θεραπεύσιμο. Σε υγρές και βροχερές συνθήκες,  τα μυκητοκτόνα επαφής  δεν είναι ικανοποιητικά. Τα διασυστηματικά μυκητοκτόνα μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη μυκήτων ακόμα και μερικές  ημέρες μετά από  τη μόλυνση. Μην χρησιμοποιείτε το ίδιο ή παρόμοιο διασυστηματικό μυκητοκτόνο 3  ή περισσότερες φορές σε μια βλαστική περίοδο, γιατί υπάρχει κίνδυνος για ανάπτυξη ανθεκτικότητας.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Phytophthora infestans, Plasmopara viticola,

Μυκητοκτόνα:

Μυκητοκτόνα θειοχαλκούχα: