Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Ανθρακωση - ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Εφαρμογή του JADE 40 WG για ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

JADE 40 WG

Copper hydroxide, σε Cu 40%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 30.19%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Ανθράκωση (Colletotrichum spp.)
Βακτηριακές προσβολές (Xanthomonas campestris)
Βακτηριακό έλκος (Pseudomonas spp.)
Κλαδοσπορίωση (Fulvia fulva)
Περονόσπορος (Peronospora tabacina)
Περονόσπορος (Phytophthora infestans)
Σεπτορίωση (Septoria lycopersici)
900-1550γραμμάρια στα 500 λίτρα ψεκ. υγρού
180-310γραμμάρια στα 100 λίτρα ψεκ. υγρού
27-46.5γραμμάρια στα 15 λίτρα ψεκ. υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες, Βακτήρια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 14 ηµέρες
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: για Περονόσπορο εφαρμογές από το στάδιο των νεαρών σπορόφυτων και επανάληψη ανά 10-14 ημέρες. Για Κλαδοσπορίωση, Σεπτορίωση, Ανθράκνωση Εφαρμογές με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων των ασθενειών και επανάληψη ανά 7-10 ημέρες ανάλογα με την ένταση της προσβολής για Βακτηριώσεις εφαρμογές από το στάδιο των νεαρών φυτών μέχρι την καρπόδεση.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 7
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο, βακτηριοκτόνο επαφής, με προστατευτική δράση.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
1)Οι μικρές δόσεις αφορούν τους ψεκασμούς που πλησιάζουν τους την άνθηση, ιδιαίτερα για τα μηλοειδή. Οι μεγαλύτερες δόσεις αφορούν τους ψεκασμούς που γίνονται όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών. Στις περιπτώσεις που τα συμπτώματα έχουν εμφανιστεί, το εύρος της δόσης είναι ανάλογο με την ένταση της προσβολής.
2)Στα λαχανικά να αποφεύγονται οι ψεκασμοί με υψηλές θερμοκρασίες και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.
3)Οι εφαρμογές είναι προληπτικές και γίνονται εφόσον οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών.
4)Στις καλλιέργειες: αμπέλι, εσπεριδοειδή, μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, πατάτα, ελιά και λαχανικά υπό κάλυψη να ακολουθούνται, στις περιοχές που εφαρμόζονται, τα προγράμματα των γεωργικών προειδοποιήσεων.
5)Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα χαλκούχων σκευασμάτων ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 400 γραμ. ανά στρέμμα (ποσότητα εκφρασμένη σε μεταλλικό χαλκό).
Κρατήστε τα παραγωγικά ζώα μακριά από τη ψεκασμένη περιοχή για 21 ημέρες.
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Οι μικρές δόσεις αφορούν τους ψεκασμούς που πλησιάζουν τους την άνθηση, ιδιαίτερα για τα μηλοειδή. Οι μεγαλύτερες δόσεις αφορούν τους ψεκασμούς που γίνονται όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών. Στις περιπτώσεις που τα συμπτώματα έχουν εμφανιστεί, το εύρος της δόσης είναι ανάλογο με την ένταση της προσβολής. 2)Στα λαχανικά να αποφεύγονται οι ψεκασμοί με υψηλές θερμοκρασίες και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. 3)Οι εφαρμογές είναι προληπτικές και γίνονται εφόσον οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών. 4)Στις καλλιέργειες: αμπέλι, εσπεριδοειδή, μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, πατάτα, ελιά και λαχανικά υπό κάλυψη να ακολουθούνται, στις περιοχές που εφαρμόζονται, τα προγράμματα των γεωργικών προειδοποιήσεων. 5)Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα χαλκούχων σκευασμάτων ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 400 γραμ. ανά στρέμμα (ποσότητα εκφρασμένη σε μεταλλικό χαλκό). Κρατήστε τα παραγωγικά ζώα μακριά από τη ψεκασμένη περιοχή για 21 ημέρες.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Είναι φυτοτοξικό στις ποικιλίες αμπελιού Delaware, Rosette, Niagara και Concord.
Είναι φυτοτοξικό στη ροδακινιά και νεκταρινιά μετά την έκπτυξη των φύλλων.
Επαναλαμβανόμενες χρήσεις στα μηλοειδή μπορεί να προκαλέσουν καστανό χρωματισμό. Εφαρμογή στις κίτρινες ποικιλίες της μηλιάς μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό. Στη μηλιά οι εφαρμογές να σταματούν όταν η πράσινη κορυφή είναι μήκους 1 εκ. Γενικά να αποφεύγεται η χρήση του κατά την άνθηση. Στις ευαίσθητες ποικιλίες αμυγδαλιάς όπως Peerless και Mission παρατηρείται ελαφρά φυτοτοξικότητα όταν εφαρμόζεται μετά την άνθηση. Ο κίνδυνος φυτοτοξικότητας αυξάνεται στις χαμηλές θερμοκρασίες (< 5 °C) και σε υγρασία.
Συνδυαστικότητα:
Δεν συνδυάζεται με αλκαλικά σκευάσματα και σκευάσματα που περιέχουν fosetyl-al. Σε περίπτωση συνδυασμού του με προσκολλητικά λάδια, εντομοκτόνα και άλλα μυκητοκτόνα, διαλύστε πρώτα το σκεύασμα στο βυτίο και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα σκευάσματα.

Copper hydroxide:
Δεν συνδυάζεται με: οξέα, αλκαλικούς πολτούς, Thiram, dicloram, ferbam, Ziram,
Όλοι οι συνδυασμοί θα πρέπει να δοκιμάζονται σε μικρή έκταση πριν την εφαρμογή τους.
Σε περίπτωση συνδυασμού του με προσκολλητικά, λάδια, εντομοκτόνα και άλλα μυκητοκτόνα, να διαλύεται σε ένα δοχείο και μπαίνει πρώτο στο βυτίο και μετά προστίθενται τα υπόλοιπα σκευάσματα.
Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Copper Χημικές ενώσεις Χαλκού (Copper compounds)5 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/01/2020
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ