Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Ανθρακωση - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Ανθράκωση εσπεριδοειδών, Προκαλoύντες οργανισμοί: Colleotrichum acutatumColletotrichum gloeosporioides
H ασθένεια εντοπίζεται σε όλες τις υγρές, υποτροπικές περιοχές. Προκαλεί απώλειες στην παραγωγή, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός βροχοπτώσεων.

Περιγραφή ασθένειας: Προσβάλλονται εξασθενημένα δένδρα εσπεριδοειδών και οι καρποί τους. Η προσβολή κλάδων που καταλήγει στην αποξήρανσή τους είναι η συχνότερη μορφή της ασθένειας. Όταν είναι απότομη τα φύλλα παραμένουν ξηρά πάνω στο δένδρο. Συχνά είναι δευτερογενές παράσιτο που αναπτύσεται σε δένδρα προσβεβλημένα από κορυφοξήρα. Μεταξύ υγιών και προσβεβλημένων ιστών παρατηρείται έκριση κόμμεος στα κλαδιά, στα φύλλα και στους καρπούς παρατηρούνται ερυθροκάστανες κηλίδες με ξεκάθαρα όρια, πάνω στις οποίες διακρίνονται μαύρα στίγματα ( καρποφορίες του μύκητα) σε ομόκεντρα δαχτυλίδια. Οι κηλίδες στους καρπούς μπορεί να εξελιχθούν σε υγρή σήψη, προκαλώντας υποβάθμιση και πτώση του προϊόντος.

Καλλιεργητικά μέσαα) Διατήρηση των δένδρων σε καλή φυσιολογική κατάσταση και προστασία από όλους τους παράγοντες που προκαλούν εξασθένιση ή τραυματισμό τους. β) Αφαίρεση των ξηρών ή ασθενικών κλάδων γ) Προστασία πληγών με κατάλληλη αλοιφή. δ) 'Όταν υπάρχει προσβολή στους καρπούς συνιστάται συγκομιδή πριν την πλήρη ωρίμασή τους ε) απομάκρυνση μολυσμένων δέντρων πριν την άνθιση. στ) Μεγάλες αποστάσεις μεταξύ δέντρων και κλάδεμα για να υπάρχει καλή κυκλοφορία του αέρα. ζ) Αποφυγή τραυματισμών των καρπών και διατήρηση τους σε θερμοκρασίες κάτω από 10°C.

Χημικά μέσα: Για αποτελεσματική προστασία των δένδρων και των καρπών, διενέργεια ψεκασμών με την έναρξη των βροχοπτώσεων του φθινοπώρου. Συχνά απαιτείται και η χρήση μυκητοκτόνου στη διάρκεια της ανθοφορίας.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Colletotrichum spp., Glomerella cingulata,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection