Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.
Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies και αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους ορους χρήσης μας. Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος της ιστοσελίδας μας μπορείτε ανα πάσα στιγμή να διαγραψετε το λογαριασμό σας.
Συχνότητα και σπουδαιότητα: Η ασθένεια υπονομεύει την ποσότητα και την ποιότητα του καρπού και αποδυναμώνει το κρασί. Αν εγκατασταθεί σ'ένα αμπέλι, μπορεί να το καταστρέψει ολοσχερώς.
Συμπτώματα: Ολα τα χυμώδη μέρη του φυτού, συμεριλαμβανομένων των μίσχων των καρπών, φύλλων, ελίκων, νεαρών βλαστών και καρπών ενδέχεται να προσβληθούν απ'αυτό το μύκητα, όμως, συνηθέστερες και πλέον διακριτές είναι οι βλάβες στους βλαστούς και τους καρπούς. Τα προσβεβλημένα φυτά παρουσιάζουν ανεπαρκή ανάπτυξη και μαρασμό των νεαρών βλαστών, αλλοίωση των πιο μεγάλων σε ηλικία βλαστών και απώλεια των καρπών. Αρχίζοντας από την ανθοφορία, τα φυτά είναι ευάλωτα όσο σχηματίζονται οι χυμώδεις πράσινοι ιστοί.Οι βλάβες στα φύλλα είναι συνήθως κυκλικές με σκούρο καφέ πλαίσιο, ωχρό κέντρο και τριγυρισμένες από ένα ανοιχτοπράσινο στεφάνι.
Αντιμετώπιση: Σημαντικότατο ρόλο παίζει η εξυγίανση. Πρέπει να κλαδεύουμε ή να καταστρέφουμε τα ασθενή μέρη των φυτών στην περίοδο της ύπνωσης. Αυτό συμπεριλαμβάνει τους μολυσμένους βλαστούς, τους μίσχους των τσαμπιών και τις ρόγες.
Την αντιμετώπιση της ασθένειας μπορεί να ενισχύσει και ο έλεγχος των κορυφών του αμπελιού. Η βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα. Αυτές οι μέθοδοι συμπεριλαμβάνουν την επιλογή του κατάλληλου συστήματος κατεύθυνσης, τοποθέτησης βλαστών και απομάκρυνσης φύλλων. Οταν εγκατασταθεί η ασθένεια στη διάρκεια της αναπτυξιακής περιόδου, είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπισθεί ειναι ο ψεκασμος λίγο πριν ανοίξουν τα μπουμπούκια, στη διάρκεια της χειμέριας νάρκης, και στη συνέχεια δια της εφαρμογής στο φύλλωμα κατά τη διάρκεια της αναπτυξιακής περιόδου. Οι ψεκασμοί πρέπει να γίνονται με εγκεκριμένα σκευάσματα, και εφαρμόζοντας της οδηγίες χρήσης του εκάστοτε σκευάσματος.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Elsinoe ampelina,
Με το Plant Protection έχετε πρόσβαση στις λίστες των επιτρεπόμενων σκευασμάτων ανά καλλιέργεια, τις οδηγίες χρήσης, τα δοσολογικά σχήματα, και τον τρόπο εφαρμογής τους, εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα.