Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Κλαδοσποριωση - ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Κλαδοσπορίωση (Cladosporium caryigenum): Ονομάζεται και φουζικλάδιο των πυρηνοκάρπων. Οι εκδηλώσεις της είναι περισσότερο εμφανείς στους καρπούς.

Συμπτώματα: Εμφανίζονται όταν ο καρπός αποκτήσει το μισό μέγεθός του και αποτελούνται από μικρές, επιφανειακές, κυκλικές, πράσινες-λαδί κηλίδες, διαμέτρου εως 5mm. Αργότερα οι κηλίδες γίνονται μαύρες και αποκτούν υφή «βελούδου» λόγω της αναπτύξης των καρποφοριών του μύκητα. Στα φύλλα σχηματίζονται κηλίδες στο κάτω μέρος που έχουν διάμετρο μέχρι 10 mm. Στο άνω μέρος του φύλού η προσβολή έχει τη μορφή χλωρωτικών σημειων που αργότερα γίνονται κιτρινοκαστανές ή καστανές. Σε έντονες προσβολές παρατηρείται πρόωρη φυλλόπτωση. Στους νεαρούς τρυφερούς βλαστούς σχηματίζονται υδατώδεις κηλίδες που αργότερα  γίνονται καστανές.

Αντιμετωπιση: Αν υπάρξει πρόβλημα είναι απαραίτητη η προστασία των δέντρων με μυκητοκτόνα ιδιαίτερα κατά το διάστημα των 2-6 εβδομάδων μετά την απόσπαση του κάλυκα.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Cladosporium cladosporioides (FRES.) DE FRIES, Venturia carpophila,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection