Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Ριζοκτονια - ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΛΟΒΟ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Το παθογόνο προσβάλλει τα φυτά σε όλα τα στάδια ανάπτυξης τους, προκαλώντας τήξεις νεαρών φυταρίων, καστανέρυθρα έλκη στην περιοχή του λαιμού, σηψιρριζίες και σήψεις στα φύλλα και στους καρπούς. Στα έλκη στην περιοχή του λαιμού σχηματίζεται καστανό μυκήλιο. Οι προσβεβλημένες ρίζες τελικά νεκρώνονται και το ίδιο και τα φύλλα νεκρώνονται μετά από τη προσβολή τους από το παθογόνο. Οι καρποί που ακουμπούν στο χώμα ή βρίσκονται πολύ κοντά στο έδαφος, εμφανίζουν καστανές και με ομόκεντρους κύκλους κηλίδες. Ακολούθως γίνονται μαλακές και βυθίζονται. Ο μύκητας διατηρείται στο έδαφος και στα φυτικά υπολείμματα και η εκδήλωση της ασθένειας ευνοείται από θερμοκρασίες 15-20oC.

Aντιμετωπίση: α) Προληπτικά μέτρα για παρεμπόδιση της μόλυνσης του εδάφους με μολυσμένο χώμα, όπως η χρήση καθαρών γεωργικών εργαλείων και η απομάκρυνση φυτικών υπολειμμάτων από προηγούμενες καλλιέργειες. β) Χρήση καθαρού σπόρου και καθαρών υγιών σποροφύτων. γ) Εναλλαγή καλλιεργειών (αμειψισπορά). δ) Αποστράγγιση του εδάφους. ε) Ανθεκτικές ποικιλίες. στ) Απολύμανση του εδάφους ή ηλιοαπολύμανση. ζ) Απολύμανση του σπόρου. ή) Ριζοπότισμα πριν και μετά τη φύτευση.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Rhizoctonia solani,

Βιολογικά Μυκητοκτόνα: