Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Ριζοκτονια - ΓΗΠΕΔΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Επιστημονική ονομασία: Rhizoctonia solani, Rhizoctonia cerealis, Rhizoctonia spp.

Συμπτώματα: Χαρακτηριστικό σύμπτωμα του χλοοτάπητα είναι τα καφέ μπαλώματα, που προκαλούνται από το μυκητα Rhizoctonia solani, Τα καφέ μπαλώματα εμφανίζονται συνήθως κατά τη διάρκεια περιόδων με ζεστό και υγρό καιρό, συνήθως από τα μέσα μέχρι τέλος του καλοκαιριού, με μεγάλες ακανόνιστες κυκλικές περιοχές, διαμέτρου λίγων μέτρων που αποτελούν τα προσβεβλημένα τμήματα του χλοοτάπητα. Οι κηλίδες έχουν χρώμα καφετί μέχρι γκρίζο. Υψηλές θερμοκρασίες 25 - 35 βαθμοί κελσίου, υψηλή υγρασία και πλούσια αζωτούχος λίπανση, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης του μύκητα και εξάπλωσης της ασθένειας.

Προσοχή: Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτα της Σκληρωτινίασης, με τη διαφορά ότι οι προσβεβλημένες περιοχές στο χλωροτάπητα ειναι μεγάλες σε εκταση και καφε χρώμματος, ενω στη σκληρωτινίαση ειναι μικρές και διάσπαρτες σε πολλά σημεία, και το χρώμα πιο ανοιχτό. Τα συμπτώματα επίσης με την πρώτη ματιά μιάζουν με αυτά της Φουζαρίωσης, όποτε χρειάζεται παραπάνω προσοχή στη διάγνωση.

Αντιμετώπιση: Συνιστάται καλός αερισμός και αποφυγή της αζωτούχου λίπανσης. Ο μύκητας ελέγχεται με εγγεκριμένα μυκητοκτόνα.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί:

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection