Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Σκληρωτινιαση - ΑΓΓΟΥΡΙ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

ΣΚΛΗΡΩΤΙΝΙΑΣΗ (Sclerotinia sclerotiorum): Προσβάλλονται τα στελέχη, φύλλα και καρποί. Στα στελεχη, οι προσβολές είναι σοβαρότερες και οδηγούν στην ξήρανση των φυτών. Εμφανίζονται υδαρείς κηλίδες στα προσβεβλημένα μέρη που εξελίσσονται σε σήψεις (σχηματίζονται μικρά ή μεγάλα έλκη). Χαρακτηριστικό της ασθένειας είναι η ανάπτυξη πλούσιας λευκής εξάνθησης ανάμεσα στην οποία σχηματίζονται τα μαύρα σκληρώτια του παθογόνου. Σκληρώτια σχηματίζονται και μέσα στα στελέχη. Οι καρποί προσβάλλονται συνήθως από την κορυφή, όπου απομένουν τα υπολείμματα του άνθους, σαπίζουν και καλύπτονται από πλούσιο λευκό μυκήλιο και μαύρα σκληρώτια. Η μόλυνση μπορεί να εμφανιστεί στους καρπούς και μετά την συλλογή, ειδικά όταν αυτοί διατηρούνται σε χώρους υγρούς και μη καλά αεριζόμενους.

Καλλιεργητικά μέτρα: α) Βαθιά άροση του εδάφους. β) Απομάκρυνση των υπολειμμάτων της προηγούμενης καλλιέργειας. γ) Περιορισμός της υγρασίας (καλός αερισμός-αραιή φύτευση-ψεκασμοί των φυτών τις πρωινές ώρες-κανονικά κλαδέματα). δ) Αποφυγή δημιουργίας πληγών στα φυτά ε) Απομάκρυνση των προσβεβλημένων φυτικών τμημάτων ή και ολόκληρων των φυτών. ε) Παρουσία μεγάλης ποσότητας οργανικής ουσίας, κοπριάς, τύρφης και στα επιφανειακά στρώματα (Το παραγόμενο CO2 εμποδίζει τη βλάστηση των σκληρωτίων)

Χημική καταπολέμησηα) Απολύμανση εδάφους πριν την εγκατάσταση της καλλιέργειας. β) Χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων και ψεκασμός με τη εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Sclerotinia sclerotiorum, Sclerotinia spp.,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection