Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Βακτηριακες προσβολες - ΠΕΠΟΝΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Βακτηριακή μάρανση (Erwinia tracheiphila): Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται σε μεμονωμένα φύλλα που αρχίζουν να μαραίνονται. Η ασθένεια εξελίσσεται στο αγγειακό σύστημα του φυτού, περισσότερα φύλλα μαραίνονται ώσπου ολόκληρος ο μίσχος νεκρώνεται. Τα συμπτώματα είναι πιο σοβαρά στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου. Το βακτήριο εισέρχεται στον φυτικό ιστό μόνο μέσω τραυμάτων που δημιουργούνται από έντομα όταν αυτά τρέφονται. Η ασθένεια μεταδίδεται από φυτό σε φυτό όταν το έντομο φορέας, τα σκαθάρια, κινούνται μέσα στον αγρό.

Βακτηριακή κηλίδωση (Pseudomonas viridiflava): Στα κατώτερα φύλλα εμφανίζονται νεκρωτικές μικρές κηλίδες οι οποίες προοδευτικά αυξάνονται, γίνονται καστανές και οδηγούν σε νέκρωση του ελάσματος.

Γωνιώδης κηλίδωση (Pseudomonas syringae pv. lachrymans): Στα φύλλα εμφανίζονται αρχικά σκούρες πράσινες κηλίδες που αργότερα γίνονται χλωρωτικές και εξελίσσονται σε μεγάλες γωνιώδεις περιοχές. Στην κάτω επιφάνεια των φύλλων όταν υπάρχει υψηλή υγρασία εμφανίζονται προς λευκού χρωματισμού. Στους καρπούς εμφανίζονται μικρές επιφανειακές κυκλικές κηλίδες που αργότερα όταν ο ιστός νεκρώνεται και σχίζονται επιτρέποντας την είσοδο σε μύκητες και βακτήρια με αποτέλεσμα τη σήψη των καρπών. Η προσβολή νεαρών καρπών μπορεί να προκαλέσει έντονη καρπόπτωση.

Βακτηριακή σήψη στελέχους (Erwinia chrysanthemi subsp. Carotovora): Αρχικά παρατηρείται σήψη στο στέλεχος, κιτρίνισμα και μάρανση των φύλλων, καστανός μεταχρωματισμός των αγγείων του ξύλου σε μικρή απόσταση από το σημείο προσβολής. Στην περιοχή της αρχικής μόλυνσης παρατηρείται έλκος από το οποίο εκρέει πυκνόρευστο δύσοσμο υγρό.

Βακτηριακή κηλίδωση των καρπών (Acidovorax avenae): Παρατηρούνται υδαρείς κοιλότητες στην επιφάνεια των καρπών της πεπονιάς που μπορεί να εισχωρήσουν στη σάρκα και να φτάσουν μέχρι τους σπόρους. Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της ανθράκωσης.
 
Αντιμετώπιση: α) Καταπολέμηση ζιζανίων μέσα ή κοντά στην καλλιέργεια. β) Αποφυγή ζημιών στα φυτά όταν αυτά είναι υγρά και απολύμανση των καλλιεργητικών εργαλείων. γ) Να μη φυτεύονται κολοκυνθοειδή κοντά σε ζιζάνια ή χαμόκλαδα όπου τα σκαθάρια μπορεί να διαχειμάζουν. δ) Χημική αντιμετώπιση των σκαθαριών (για το Erwinia tracheiphilaε) Περιορισμός της υγρασίας. στ) Ηλιαπολύμανση. ζ) Αμειψισπορά η) Καταστροφή υπολειμμάτων της προηγούμενης καλλιέργειας. θ) Χημική καταπολέμηση

Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Erwinia tracheiphila, Pseudomonas syringae V.HALL pv. lachrymans,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection