Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Κυλινδροσποριωση - ΡΟΔΑΚΙΝΙΑ - ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Η κυλινδροσπορίωση (Blumeriella jaapii) είναι μια ασθένεια που προσβάλλει τα πυρηνόκαρπα. Η ροδακινιά είναι το πιο ανθεκτικό στην κυλινδροσπορίωση απ' όλα τα πυρηνόκαρπα.

Συμπτώματα: Αρχικά στο πάνω μέρος του φύλου υπάρχουν μικρές, κυκλικές κηλίδες, με σαφές περιθώριο και στο κάτω μέρος εμφανίζονται, με υγρό καιρό, ροζ μάζες σπορίων στο κέντρο των κηλίδων. Οι προσβεβλημένοι ιστοί των κηλίδων τελικά νεκρώνονται και συχνά αποχωρίζονται από τους υγιείς ιστούς, πέφτουν και δημιουργούν οπές. Τα προσβεβλημένα φύλλα γίνονται χλωρωτικά και πέφτουν πρόωρα. Οι καρποί, οι ποδίσκοι και οι βλαστοί του δέντρου προσβάλλονται σπανίως.

Καταπολέμηση: Συνιστώνται επεμβάσεις με μυκητοκτόνα που αρχίζουν κατά την πτώση των πετάλων και επαναλαμβάνονται κάθε 10 - 14 μέρες μετά τη συγκομιδή.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Blumeriella jaapii (REHM) VON ARX,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection