Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Σκωριαση - ΚΡΙΘΑΡΙ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Η καφέ σκωρίαση είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Η προσβολή σπάνια ξεπερνάει το 3% της φυλλικής επιφάνειας, αλλά μπορούν να προκληθούν επιδημίες της ασθένειας και να προκληθεί απώλεια παραγωγής της τάξης του 30%. Η καφέ σκωρίαση θέλει συνήθως πιο υψηλές θερμοκρασίες από τη κίτρινη σκωρίαση και εμφανίζεται συνήθως αργότερα πάνω στο φύλλο σημαία των δημητριακών. Αυτό αυξάνει τη σημασία της όσον αφορά την απώλεια της παραγωγής.

Συμπτώματα: Μικρές καφετιές η κίτρινες φλύκταινες μπορούν να εμφανιστούν σε όλα τα εναέρια μέρη του φυτού, αλλά συνήθως εμφανίζονται πάνω στα φύλα. Οι μεμονωμένες φλύκταινες είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος με διάμετρο 1 Χ 1-2 mm. Στα πρώτα στάδια της ασθένειας οι φλύκταινες είναι δύσκολο να εντοπιστούν αλλά αργότερα τα φύλλα μπορεί να εμφανίσουν μια εξολοκλήρου καφέ μορφή. Οι φλύκταινες είναι διασκορπισμένες τυχαία πάνω στα φύλα και όχι σε λωρίδες.
Την άνοιξη η ασθένεια αναπτύσσεται με πιο αργό ρυθμό από την κίτρινη σκωρίαση (P. Striiformis) και θερμοκρασίες μεταξύ 15 – 22 °C σε συνδυασμό με 100% σχετική υγρασία αποτελούν ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή και τη βλάστηση των σπορίων. Ημέρες με ξηρασία και ανέμους σε συνδυασμό με υγρές και δροσερές νύχτες ευνοούν την ανάπτυξη της ασθένειας.

Καταπολέμηση: Ο παραδοσιακός τρόπος καταπολέμησης είναι παρόμοιος με τη καταπολέμηση του ωιδίου, Η πιο αποδοτική και πρακτική μορφή καταπολέμησης της καφέ σκωρίασης είναι χρήση ανθεκτικών στη προσβολή από το παθογόνο ποικιλιών κριθαριού.
Η χημική καταπολέμηση του μύκητα αποτελεί ρουτίνα μόνο για της πολύ ευαίσθητες ποικιλίες. Οι ευαίσθητες στη καφέ σκωρίαση ποικιλίες θα πρέπει να ψεκαστούν προληπτικά, μόλις το φύλο σημαία εμφανιστεί πλήρως, και μόλις εμφανιστεί ο στάχυς. Οι πιο ανθεκτικές ποικιλίες θα πρέπει να ψεκαστούν μόλις εμφανιστεί η καφέ σκωρίαση στα πάνω φύλα.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Puccinia chondrillina BUBAK & SYDOW, Puccinia graminis PERS. ex PERS., Puccinia hordei G.OTTH, Puccinia recondita ROB. ex DESMAZ. f. sp. tritici (ERIKS.) JOHNSTON, Puccinia spp., Puccinia striiformis WESTEND., Pyrenophora teres DRECHS.,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection