Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Καμαροσποριο (Βοτρυοσφαιρια) - ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Τα πρώτα συμπτώματα της ασθένιας ειναι οι ξηράνσεις των φύλλων και οι κηλιδώσεις καρπών. Στα φύλλα το παθογόνο προσβάλλει συνήθως το κεντρικό νεύρο αλλά και τα πλάγια. Τα προσβεβλημένα νεύρα παίρνουν μαύρο χρώμα. Αποτέλεσμα της προσβολής των νεύρων είναι η νέκρωση ευρέων τομέων του ελάσματος. Οι επαναλαμβανόμενες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, ευνοούν την ταχύτατη εξάπλωση της ασθένειας. Σε όλα τα προσβεβλημένα μέρη εμφανίζονται από το τέλος του καλοκαιριού , ως μαύρα στίγματα , τα πυκνίδια του μύκητα.

Για την απελευθέρωση και τη βλάστηση των σπορείων απαιτείται νερό ή υψηλότατη σχετική υγρασία (93%). Ο μύκητας είναι θερμόφιλος και αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες από 6-35οC, με άριστη θερμοκρασία ανάπτυξης τους 30οC. Κι αυτό διότι και οι δύο αυτές βιολογικές μορφές του καπνώδη (ωό και προνύμφη) δεν ευνοούνται από την εδαφική υγρασία, η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά όσον αφορά την ωοτοκία των ακμαίων, αλλά ταυτόχρονα μειώνει το ποσοστό επιβίωσης των ωών. Άλλωστε, η άρδευση την περίοδο του Ιουνίου ευνοεί την ανάπτυξη (γέμισμα) του καρπού.

Για τον περιορισμό του μολύσματος και την προστασία της καλλιέργειας, είναι απαραίτητος ο τακτικός έλεγχος του δενδροκομείου, η απομάκρυνση και το κάψιμο κάθε προσβεβλημένου οργάνου.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Botryosphaeria CES. & DE NOT. spp., Botryosphaeria dothidea,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection