Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Φουζικοκκο - ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Έλκος κλαδίσκων ή Φουζίκοκο

Συμπτώματα: Μικρά έλκη, νεκρώσεις οφθαλμών και κλαδίσκων και εν συνεχεία ξηράνσεις κλάδων αποτελούν συμπτώματα προσβολής από το μύκητα της φόμοψης. Η ζημιά ξεκινά συνήθως με τον σχηματισμό νεκρώσεων στη βάση ή γύρω από έναν οφθαλμό.

Ο μύκητας προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές κυρίως στην ποικιλία Ferragnew (Φυρανιά) που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στην συγκεκριμένη ασθένεια. Η αντιμετώπιση του είναι δύσκολη καθώς ευνοείται από την ύπαρξη υγρασίας.

Αντιμετώπιση:
α) Οι εστίες μόλυνσης πρέπει να απομακρύνονται και να καταστρέφονται με καύση κατά τη διάρκεια του χειμερινού κλαδέματος γιατί εάν πολλαπλασιαστούν καθιστούν αντιοικονομική την αντιμετώπιση τους καθώς θα πρέπει να αφαιρεθούν πολλά καρποφόρα όργανα.
β) Συνιστάται καταπολέμηση το φθινόπωρο κατά την πτώση των φύλλων, στο στάδιο της έκπτυξης των οφθαλμών και στη συνέχεια κάθε φορά που δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες (θερμ. 15 - 25οC και βροχοπτώσεις), με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Fusicoccum amygdali DELACR.,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection