Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΒΡΩΜΗ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ

Χρήση του ζιζανιοκτόνου PRIMUS PERFECT

PRIMUS PERFECT

Clopyralid 30% / Florasulam 2.5%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 70.58%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΡΩΜΗ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ:

Δόσεις σκευάσματος

Καψέλλα (Capsella bursa-pastoris)
Κενταύρια (Centaurea cyanus)
Κοινό Χαμομήλι (Matricaria chamomilla)
Μεγαλόκαρπη Κολλητσίδα (Galium aparine)
Πολυκόμπι (Polygonum aviculare)
Περικοκλάδα Ετήσια (Polygonum convolvulus)
Αγριοπιπεριά (Persicaria maculosa)
Ραπανίδα (Raphanus raphanistrum)
Άγριο Σινάπι (Sinapis arvensis)
Αγριοντοματιά
Στύφνος
(Solanum nigrum)
15 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 10 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Εφαρμογή: Μεταφυτρωτικά
Μεταφυτρωτική καθολική εφαρμογή από τα μέσα του αδελφώματος (5 αδέλφια) έως το σχηματισμό του δεύτερου κόμβου.
Μέθοδος εφαρμογής: καθολικός ψεκασμός
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή: Ορίζεται από το χρόνο εφαρμογής.
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Mεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες σιτηρών. Το florasulam ανήκει στην ομάδα των triazolopyrimidine sulfonanilides που είναι αναστολείς του ενζύμου ALS (acetolactate synthase) το οποίο είναι απαραίτητο για την δημιουργία αμινοξέων στα ζιζάνια. Προκαλεί αναστολή της ανάπτυξης των ζιζανίων. Ορατά συμπτώματα εμφανίζονται μέσα στις επόμενες της εφαρμογής ημέρες. Καταστροφή των ευαίσθητων ειδών επέρχεται μέσα στις επόμενες 1 έως 8 εβδομάδες ανάλογα με τις καλλιεργητικές συνθήκες. Το clopyralid ανήκει στην ομάδα των pyridine-carboxylic acids. Απορροφάται από τα φύλλα και τις ρίζες ενώ μεταφέρεται τόσο μέσω των ηθμωδών όσο και των ξυλωδών αγγείων. Συγκεντρώνεται δε στους μεριστωματικούς ιστούς. Τα ζιζάνια μετά τον ψεκασμό δείχνουν συμπτώματα επίδρασης αυξινών (φυτοορμονών). Τα κύτταρα επιμηκύνονται και η αυξημένη αναπνοή οδηγεί στο θάνατο του ζιζανίου.
Τρόπος Εφαρμογής: Μεταφυτρωτική εφαρμογή, με καθολικό ψεκασμό φυλλώματος.
Αρκεί μια ώρα (1 ώρα) μεταξύ ψεκασμού και βροχόπτωσης, για να εισχωρήσει το προϊόν μέσα στα φυτά.
Εφαρμόστε σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε κατάσταση ευρωστίας.
Αποφύγετε τη διαρροή ψεκαστικού νέφους σε γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες: ελαιοκράμβη, τεύτλα, μπιζέλια, λινάρι, καλλιέργειες ψυχανθών και καλλωπιστικών, φυτώρια καθώς και σε πολυετείς καλλιέργειες (αμπέλια και οπωροφόρα). Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε συσκευή μείωσης της διασποράς (ακροφύσια μειωμένης διασποράς).
Εφαρμόστε απουσία ανέμου και με θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 25° C.
Μην χρησιμοποιείτε την κομπόστ ή την κοπριά που έχει παραχθεί από υπολείμματα ψεκασμένων καλλιεργειών (σανό/άχυρο) για τη λίπανση κηπευτικών ή καλλωπιστικών.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας κάποιων ζιζανίων στο florasulam είναι υψηλός. Εφαρμόστε πρόγραμμα παρακολούθησης ζιζανίων για την ανάπτυξη ανθεκτικότητας.
Εφαρμόστε εναλλακτικές πρακτικές ελέγχου των ζιζανίων (μηχανικές ή καλλιεργητικές κλπ), όταν είναι δυνατό. Επίσης εφαρμόστε εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με σκευάσματα άλλου τρόπου δράσης, για να αποφύγετε την ανάπτυξη ανθεκτικότητας.
Η χρήση του προϊόντος δεν παρουσιάζει κίνδυνο για τις φθινοπωρινές και ανοιξιάτικες καλλιέργειες που ακολουθούν στα φυσιολογικά πλαίσια εναλλαγής καλλιεργειών.
-Να τηρείται μια ελάχιστη περίοδος 125 ημερών μετά την εφαρμογή του σκευάσματος και πριν την φύτευση μία νέας καλλιέργειας στην οποία ζιζανιοκτόνα που περιέχουν clopyralid δεν έχουν έγκριση.
-Καλλιέργειες που αναπτύσσονται σε λιγότερο από 125 ημέρες μετά την εφαρμογή δεν θα πρέπει να ψεκάζονται ξανά με ζιζανιοκτόνα που περιέχουν clopyralid.
- σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας μετά την εφαρμογή του προϊόντος, μπορεί να γίνει σπορά χωρίς να προηγηθεί άρωση των εξής: σιτηρά, στενόφυλλα για ζωοτροφή, ή αραβόσιτος (ο τελευταίος μετά από 1 μήνα).
Στην αρχική σφραγισμένη συσκευασία του, σε μέρος ξηρό και δροσερό, προστατευμένο από το ηλιακό φως, παραμένει σταθερό για 3 χρόνια τουλάχιστον.
Συνθήκες εφαρμογής: Αρκεί μια ώρα (1 ώρα) μεταξύ ψεκασμού και βροχόπτωσης, για να εισχωρήσει το προϊόν μέσα στα φυτά. Εφαρμόστε σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε κατάσταση ευρωστίας. Αποφύγετε τη διαρροή ψεκαστικού νέφους σε γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες: ελαιοκράμβη, τεύτλα, μπιζέλια, λινάρι, καλλιέργειες ψυχανθών και καλλωπιστικών, φυτώρια καθώς και σε πολυετείς καλλιέργειες (αμπέλια και οπωροφόρα). Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε συσκευή μείωσης της διασποράς (ακροφύσια μειωμένης διασποράς). Εφαρμόστε απουσία ανέμου και με θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 25° C. Μην χρησιμοποιείτε την κομπόστ ή την κοπριά που έχει παραχθεί από υπολείμματα ψεκασμένων καλλιεργειών (σανό/άχυρο) για τη λίπανση κηπευτικών ή καλλωπιστικών. Διαχείριση ανθεκτικότητας: Ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας κάποιων ζιζανίων στο florasulam είναι υψηλός. Εφαρμόστε πρόγραμμα παρακολούθησης ζιζανίων για την ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Εφαρμόστε εναλλακτικές πρακτικές ελέγχου των ζιζανίων (μηχανικές ή καλλιεργητικές κλπ), όταν είναι δυνατό. Επίσης εφαρμόστε εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με σκευάσματα άλλου τρόπου δράσης, για να αποφύγετε την ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Η χρήση του προϊόντος δεν παρουσιάζει κίνδυνο για τις φθινοπωρινές και ανοιξιάτικες καλλιέργειες που ακολουθούν στα φυσιολογικά πλαίσια εναλλαγής καλλιεργειών. -Να τηρείται μια ελάχιστη περίοδος 125 ημερών μετά την εφαρμογή του σκευάσματος και πριν την φύτευση μία νέας καλλιέργειας στην οποία ζιζανιοκτόνα που περιέχουν clopyralid δεν έχουν έγκριση. -Καλλιέργειες που αναπτύσσονται σε λιγότερο από 125 ημέρες μετά την εφαρμογή δεν θα πρέπει να ψεκάζονται ξανά με ζιζανιοκτόνα που περιέχουν clopyralid. - σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας μετά την εφαρμογή του προϊόντος, μπορεί να γίνει σπορά χωρίς να προηγηθεί άρωση των εξής: σιτηρά, στενόφυλλα για ζωοτροφή, ή αραβόσιτος (ο τελευταίος μετά από 1 μήνα). Στην αρχική σφραγισμένη συσκευασία του, σε μέρος ξηρό και δροσερό, προστατευμένο από το ηλιακό φως, παραμένει σταθερό για 3 χρόνια τουλάχιστον.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με την προτεινόμενη ετικέτα του.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Φιάλες/Δοχεία. 0,05 - 20 λίτρα. PET ή HDPE.

Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Florasulam 0.01 mg/kg
Clopyralid 3 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για CMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 30/04/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09