Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

LEPINOX PLUS

Bacillus thuringiensis 37.5%

Βρέξιμη Σκόνη (WP)


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΑΜΒΑΚΙ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του LEPINOX PLUS για χρηση σε ΒΑΜΒΑΚΙ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο στομάχου, με εκλεκτική δράση κατά προνυμφών λεπιδοπτέρων. Δρα δια καταπόσεως των παραγομένων τοξινών (κρυσταλλικών πρωτεϊνών) του Bacillus thuringiensis, οι οποίες αφού διεισδύσουν στα αιμολεμφικά υγρά προσβάλλουν τις ακραίες κυτταρικές μεμβράνες προκαλώντας λύση κυττάρων και έτσι επιφέρουν τον θάνατο των προνυμφών σε διάστημα λίγων ημερών.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως φυλλώματος με συμβατικούς ψεκαστήρες. Ειδικά για την ευδεμίδα και την κογχυλίδα στο αμπέλι, συνιστάται ο ψεκασμός να γίνεται στη ζώνη των σταφυλιών.
1.Ψεκάστε μόλις φανούν οι νεαρές προνύμφες και παρατηρηθούν οι πρώτες ζημιές και επαναλάβετε κατά διαστήματα ώστε ο πληθυσμός να κρατηθεί χαμηλός.
Χρειάζεται καλό λούσιμο όλης της φυλλικής επιφάνειας γιατί οι προνύμφες πρέπει να καταπιούν το σκεύασμα.
Μετά την κατάποση οι κάμπιες σταματούν να τρέφονται και πεθαίνουν σε μερικές ημέρες.
2.Μην ψεκάζετε εάν αναμένεται βροχή. Εάν βρέξει (σε διάστημα 7-10 ημερών) μετά από ψεκασμό, τότε αυτός πρέπει να επαναληφθεί.
3.Το εύρος των δόσεων εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης των φυτών και την ένταση της προσβολής.
4.Να μη χρησιμοποιείτε νερό για ψεκασμό με pH άνω του 8, αλλιώς να χρησιμοποιείτε παράγοντα οξίνισης. Για διασφάλιση της διάρκειας δράσης συνιστάται η χρήση κατάλληλου προσκολλητικού.
5.Οι ψεκασμοί να διενεργούνται τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας.
Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GEP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας.
Η έγκριση στις ποικιλίες αχλαδιάς Κοντούλα και Κρυστάλλι καθώς και στις ποικιλίες αμπελιού Κορινθιακή σταφίδα και Σουλτανίνα, θα δοθεί εφόσον προσκομιστούν τουλάχιστον 2 πειράματα φυτοτοξικότητας από τη χώρα μας, τα οποία να υποστηρίζουν την ασφαλή χρήση του LEPINOX PLUS σε μία τουλάχιστον από τις αναφερόμενες ποικιλίες ανά καλλιέργεια και αυτά αξιολογηθούν από την ΑΑΑ.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Ψεκάστε μόλις φανούν οι νεαρές προνύμφες και παρατηρηθούν οι πρώτες ζημιές και επαναλάβετε κατά διαστήματα ώστε ο πληθυσμός να κρατηθεί χαμηλός. Χρειάζεται καλό λούσιμο όλης της φυλλικής επιφάνειας γιατί οι προνύμφες πρέπει να καταπιούν το σκεύασμα. Μετά την κατάποση οι κάμπιες σταματούν να τρέφονται και πεθαίνουν σε μερικές ημέρες. 2.Μην ψεκάζετε εάν αναμένεται βροχή. Εάν βρέξει (σε διάστημα 7-10 ημερών) μετά από ψεκασμό, τότε αυτός πρέπει να επαναληφθεί. 3.Το εύρος των δόσεων εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης των φυτών και την ένταση της προσβολής. 4.Να μη χρησιμοποιείτε νερό για ψεκασμό με pH άνω του 8, αλλιώς να χρησιμοποιείτε παράγοντα οξίνισης. Για διασφάλιση της διάρκειας δράσης συνιστάται η χρήση κατάλληλου προσκολλητικού. 5.Οι ψεκασμοί να διενεργούνται τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας. Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GEP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας. Η έγκριση στις ποικιλίες αχλαδιάς Κοντούλα και Κρυστάλλι καθώς και στις ποικιλίες αμπελιού Κορινθιακή σταφίδα και Σουλτανίνα, θα δοθεί εφόσον προσκομιστούν τουλάχιστον 2 πειράματα φυτοτοξικότητας από τη χώρα μας, τα οποία να υποστηρίζουν την ασφαλή χρήση του LEPINOX PLUS σε μία τουλάχιστον από τις αναφερόμενες ποικιλίες ανά καλλιέργεια και αυτά αξιολογηθούν από την ΑΑΑ.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του βιολογικού εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 15/08/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Παρασκευάζεται από την:
CBC (Europe) S.r.l.
Via Zanica 25
24050
Grassobbio (BG)
ITALY
TEL: 0039-0 35335313
FAX: 0039-0 35-335334
e-mail: infobiogard@cbceurope.it
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
BIOGARD GREECE Ε.Π.Ε.
Κέκροπος 62 & Κονίτσης 38
151 25
Μαρούσι, Αθήνα
TEL: 210 6460700
e-mail: info@biogard.gr