Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ENVELIS 20 EC

Pyraclostrobin 20%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 80.12%


Οδηγίες εφαρμογής για ΗΛΙΑΝΘΟΣ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του ENVELIS 20 EC για χρηση σε ΗΛΙΑΝΘΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το ENVELIS 20 EC είναι ένα μυκητοκτόνο με δράση κατά των ασθενειών που προσβάλουν το φύλλωμα των σιτηρών (σιτάρι, κριθάρι, τριτικάλε), του αραβοσίτου και του ηλιάνθου. Επίσης, έχει θετική επίδραση στη φυσιολογία των φυτών που οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής, ακόμη και απουσία ορατών συμπτωμάτων ασθένειας. Περιέχει Pyraclostrobin το οποίο παρεμποδίζει την κυτταρική αναπνοή στη θέση Qo του συμπλόκου ΙΙΙ της αναπνευστικής αλυσίδας και εμφανίζει αποπλαστική και διελασματική κίνηση. Παρεμποδίζει τη βλάστηση των σπορίων, την ανάπτυξη του μυκηλίου και τη σποριογένεση. Μετά την εφαρμογή του, απορροφάται μερικώς από τα φύλλα, το οποίο εξηγεί τη προστατευτική, διελασματική και τοπικά διασυστηματική του δράση.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως της βλάστησης.
Το ENVELIS 20 EC έχει επίδραση στη φυσιολογία των φυτών των σιτηρών, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής, ακόμη και σε συνθήκες απουσίας ορατών συμπτωμάτων της ασθένειας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1. Εφαρμόστε το ENVELIS 20 EC προληπτικά ή όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας.
2. Σε περίπτωση υψηλής έντασης προσβολής της ασθένειας, σε υψηλές βροχοπτώσεις ή σε υψηλό ρυθμό αύξησης της βλάστησης, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται η υψηλότερη δόση διατηρώντας ένα μεσοδιάστημα για τον επόμενο ψεκασμό ίσο με 21 ημέρες.
3. Συστήνεται η χρήση των όγκων του ψεκαστικού υγρού κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται μια πλήρης και ομοιογενής κάλυψη της βλάστησης.
4. Στον αραβόσιτο, το ENVELIS 20 EC έχει σημαντική δευτερεύουσα δράση στην Αλτερνάρια και στο Ωίδιο
Συνθήκες εφαρμογής: Το ENVELIS 20 EC έχει επίδραση στη φυσιολογία των φυτών των σιτηρών, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής, ακόμη και σε συνθήκες απουσίας ορατών συμπτωμάτων της ασθένειας. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 1. Εφαρμόστε το ENVELIS 20 EC προληπτικά ή όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας. 2. Σε περίπτωση υψηλής έντασης προσβολής της ασθένειας, σε υψηλές βροχοπτώσεις ή σε υψηλό ρυθμό αύξησης της βλάστησης, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται η υψηλότερη δόση διατηρώντας ένα μεσοδιάστημα για τον επόμενο ψεκασμό ίσο με 21 ημέρες. 3. Συστήνεται η χρήση των όγκων του ψεκαστικού υγρού κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται μια πλήρης και ομοιογενής κάλυψη της βλάστησης. 4. Στον αραβόσιτο, το ENVELIS 20 EC έχει σημαντική δευτερεύουσα δράση στην Αλτερνάρια και στο Ωίδιο
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/01/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS08+GHS09