Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

PRORADIX

Pseudomonas sp. strain DSMZ 13134 3%

Βρέξιμη Σκόνη (WP) / Βοηθητικές ουσίες: 97%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Ριζοκτόνια (Rhizoctonia solani) (χρήση ήσσονος σηµασίας)
Φουζάριο (Fusarium spp.) (χρήση ήσσονος σηµασίας)
12.5 γραμμάρια στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 200 - 2000 λίτρα / στρέμμα
Αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 2 έως 3
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 15 - 30 ηµέρες
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Εφαρμογή με τεχνητή βροχή Εφαρμογή με στάγδην άρδευση Πρώτη εφαρμογή κατά τη μεταφύτευση (BBCH12-BBCH42)
Για την καλλιέργεια "ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο με ζωντανούς μικροοργανισμούς για την αντιμετώπιση μυκήτων εδάφους σε διάφορες καλλιέργειες, καθώς και για την επένδυση κονδύλων πατάτας και άλλων κονδύλων πριν ή κατά την φύτευση. Αποτελείται από φυσικά στελέχη του Pseudomonas sp. στέλεχος DSMZ 13134. Δρα συνδυάζοντας διαφορετικούς τρόπους δράσης: Ανταγωνίζεται αποτελεσματικά τα φυτικά παθογόνα για το χώρο και τα θρεπτικά συστατικά, ενισχύει την φυσική αντίσταση του φυτού ενεργοποιώντας την δράση πρωτεϊνών (PR-Pathogenesis-related proteins), ενισχύει την δημιουργία καλλόζης στα κύτταρα της επιδερμίδα των ρίζων, αυξάνει την παρουσία σαλικυλικού οξέος και την παράγωγη Indol Acetic Acid (ΙΑΑ) στο φυτό καθώς και την μεταφορά ατόμων σιδηρού.
Μέθοδος εφαρμογής: Η εφαρμογή γίνεται με στάγδην άρδευση, πότισμα με τεχνητή βροχή ή εμβάπτιση ριζών κατά την μεταφύτευση. Συνιστάται η προετοιμασία του διαλύματος να γίνεται 3-6 ώρες (maximum 24 ώρες) πριν την εφαρμογή.
Χρησιμοποιείστε νερό με θερμοκρασία 15-25°C.
Ειδικά για εφαρμογή σε κονδύλους σε εσωτερικούς χώρους (Πριν τη φύτευση ή μετά τη συγκομιδή) ή σε εξωτερικούς χώρους (κατά την φύτευση):
Πριν τη φύτευση: το Proradix εφαρμόζεται με ψεκασμό χαμηλού όγκου (ULV) επί κυλιόμενου τάπητος σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή σε επίπεδο παραγωγού όταν υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός.
Κατά την φύτευση: το Proradix εφαρμόζεται με ψεκασμό των κονδύλων κατά τη φύτευση, με 6 – 8 λίτρα ψ.υ. /στρ.
1.Όγκος νερού για εφαρμογή με τεχνητή βροχή.
2.Όγκος νερού για εφαρμογή μεσώ στάγδην άρδευσης.
3.Η εμβάπτιση ριζών χρησιμοποιείται μόνο για την 1η εφαρμογή πριν ή κατά τη μεταφύτευση.
4.Πριν την εφαρμογή του σκευάσματος στα καλλωπιστικά φυτά να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή του σε μικρή κλίμακα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κόνδυλοι πατάτας επενδεδυμένοι με PRORADIX® που απέμειναν από τη φύτευση και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλο χωράφι δεν επιτρέπεται να διατίθενται για τροφή ανθρώπων ή ζώων.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Όγκος νερού για εφαρμογή με τεχνητή βροχή. 2.Όγκος νερού για εφαρμογή μεσώ στάγδην άρδευσης. 3.Η εμβάπτιση ριζών χρησιμοποιείται μόνο για την 1η εφαρμογή πριν ή κατά τη μεταφύτευση. 4.Πριν την εφαρμογή του σκευάσματος στα καλλωπιστικά φυτά να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή του σε μικρή κλίμακα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Κόνδυλοι πατάτας επενδεδυμένοι με PRORADIX® που απέμειναν από τη φύτευση και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλο χωράφι δεν επιτρέπεται να διατίθενται για τροφή ανθρώπων ή ζώων.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό, όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις συνιστώμενες οδηγίες χρήσης και δόσεις. Το σκεύασμα δεν επηρεάζει αρνητικά την φυτρωτική ικανότητα του πατατόσπορου όταν χρησιμοποιείται στις συνιστώμενες δόσεις και τρόπο εφαρμογής.
Συνδυαστικότητα:
Tο σκεύασμα χρησιμοποιείται μόνο του.
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Pseudomonas sp. Strain DSMZ 13134 No MRL Required mg/kg

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/01/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Παρασκευάζεται από την:
SP Sourcon Padena GmbH
Sindelfinger Strasse 3
72070
Tubingen
GERMANY
TEL: +49 7071 975520
FAX: +49 7071 9755250
e-mail: gamenta@sourcon-padena.de
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Anthesis Ι.Κ.Ε.
Εμ. Μπενάκη 8
14561
Κηφισιά, Αθήνα
TEL: (+30)210 8012367
e-mail: info@anthesis.gr