Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

DEMETRINA

Deltamethrin 1.54%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 98.45%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΑΡΟΤΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του DEMETRINA για χρηση σε ΚΑΡΟΤΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο επαφής - στομάχου κατά μυζητικών και μασητικών εντόμων. Δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων και συγκεκριμένα στις διαύλους των ιόντων Na στις προσυναπτικές μεμβράνες των νευρικών κυττάρων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Στα μηλοειδή η δόση των 80 κ.εκ. σκευάσματος /hl πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκαστικού υγρού (100 lt/στρεμμα) έτσι ώστε η τελική δόση του σκευάσματος να μην ξεπερνάει τα 50κ.εκ. σκευάσματος στο στρέμμα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει υπέρβαση του Μέγιστου Επιτρεπόμενου Ορίου Υπολειμμάτων.
• ** Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων στα οποία έχει γίνει χρήση με το φυτοπροστατευτικό προϊόν.
Η εφαρμογή του προϊόντος στο καλαμπόκι οδηγεί στη μείωση των επιπέδων των μυκοτοξινών, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς αντιμετώπισης των εντόμων Ostrinia spp. και Sesamia spp.
Διαχείριση ανθεκτικότητας, Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα κ.λ.π.
Δεν υπάρχει γνωστή περίπτωση ανθεκτικότητας στην Ελλάδα.
Το κλειδί για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας είναι να μειωθεί η πίεση επιλογής που προκαλείται από την υπερβολική χρήση ή κατάχρηση, επειδή αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιλογή των ανθεκτικών μορφών του εντόμου και την επακόλουθη εξέλιξη των πληθυσμών που είναι ανθεκτικά σε αυτό το εντομοκτόνο ή ακαρεοκτόνο (IRAC).
Σύμφωνα με τις αρχές του IPM (Insecticide Resistance Management) και του ICM, το IRAC προτείνει μια λίστα από κατευθυντήριες οδηγίες διαχείρισης ανθεκτικότητας προκειμένου να διαθέτει αξιόλογα εργαλεία προστασίας που λειτουργούν αποτελεσματικά και ελαχιστοποιούν τα κόστη χρήσης (MIIIA1Sec7_meteor).
- σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας: Δεν εφαρμόζεται, το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του βλαστητικού κύκλου του φυτού.
Συνθήκες εφαρμογής: Στα μηλοειδή η δόση των 80 κ.εκ. σκευάσματος /hl πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκαστικού υγρού (100 lt/στρεμμα) έτσι ώστε η τελική δόση του σκευάσματος να μην ξεπερνάει τα 50κ.εκ. σκευάσματος στο στρέμμα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει υπέρβαση του Μέγιστου Επιτρεπόμενου Ορίου Υπολειμμάτων. • ** Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων στα οποία έχει γίνει χρήση με το φυτοπροστατευτικό προϊόν. Η εφαρμογή του προϊόντος στο καλαμπόκι οδηγεί στη μείωση των επιπέδων των μυκοτοξινών, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς αντιμετώπισης των εντόμων Ostrinia spp. και Sesamia spp. Διαχείριση ανθεκτικότητας, Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα κ.λ.π. Δεν υπάρχει γνωστή περίπτωση ανθεκτικότητας στην Ελλάδα. Το κλειδί για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας είναι να μειωθεί η πίεση επιλογής που προκαλείται από την υπερβολική χρήση ή κατάχρηση, επειδή αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιλογή των ανθεκτικών μορφών του εντόμου και την επακόλουθη εξέλιξη των πληθυσμών που είναι ανθεκτικά σε αυτό το εντομοκτόνο ή ακαρεοκτόνο (IRAC). Σύμφωνα με τις αρχές του IPM (Insecticide Resistance Management) και του ICM, το IRAC προτείνει μια λίστα από κατευθυντήριες οδηγίες διαχείρισης ανθεκτικότητας προκειμένου να διαθέτει αξιόλογα εργαλεία προστασίας που λειτουργούν αποτελεσματικά και ελαχιστοποιούν τα κόστη χρήσης (MIIIA1Sec7_meteor). - σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας: Δεν εφαρμόζεται, το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του βλαστητικού κύκλου του φυτού.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 15/08/2027
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
DIACHEM S.p.A. (Alessandro)
Via Tonale 15
24061
Albano S.Alessandro (BG)
ITALY
TEL: +39 0363 355611
FAX: +39 0363 355610
e-mail: emanuela.andreini@diachemagro.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΦΑΡΜΑΧΗΜ ΑΒΕΕ
Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, Τ.Θ. 1026
57022
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2310 569630
FAX: 2310 797047
e-mail: registration@farmachem.gr