Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

VOLARE 687,5 SC

Propamocarb Hydrochloride Hydrochloride 62.5% / fluopicolide 6.25%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 34.18%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του VOLARE 687,5 SC για χρηση σε ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο για την αντιμετώπιση του περονόσπορου στην Πατάτα, στο Αγγούρι, στο Κολοκυθάκι, στην Κολοκύθα, στο Πεπόνι, στο Καρπούζι, στο Μαρούλι (στρογυλό), στο Λάχανο, στο Μπρόκολο και στο Κουνουπίδι. Το fluopicolide είναι ένα νέο μυκητοκτόνο με διελασματική δράση και αποπλαστική κίνηση, ανήκει σε μια νέα χημική ομάδα (ακυλοπικολίδια) και δρα σε πολλά στάδια του βιολογικού κύκλου του περονόσπορου. Το propamocarb hydrochloride παρουσιάζει μικρή διασυστηματική κίνηση και η δράση του φαίνεται να επηρεάζει το σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών με συνέπεια την παρεμπόδιση της μυκηλιακής ανάπτυξης καθώς και της παραγωγής και βλάστησης των σπορίων του περονόσπορου.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
1.Η δόση των 120 κ.εκ/ στρ. θα πρέπει να εφαρμόζεται προληπτικά ενώ η δόση των 160 κ.εκ/ στρ. θα πρέπει να εφαρμόζεται προληπτικά σε περίπτωση που ο κίνδυνος εμφάνισης της προσβολής είναι υψηλός ή θεραπευτικά στα αρχικά στάδια έναρξης της προσβολής.
2.Για όγκους νερού μεγαλύτερους των 100 λίτρα / στρ, η μέγιστη δόση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 160 κ.εκ/ στρ.
Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες αρωματικά φυτά, ρόκα και σπανάκι από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές , ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Το προϊόν να μην εφαρμόζεται σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση και αμμώδη εδάφη.
Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας των παθογόνων στο Volare 687,5 SC συνιστάται οι εφαρμογές να γίνονται σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων διαφορετικού τρόπου δράσης με τα οποία δεν εμφανίζεται διασταυρωτή ανθεκτικότητα.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Η δόση των 120 κ.εκ/ στρ. θα πρέπει να εφαρμόζεται προληπτικά ενώ η δόση των 160 κ.εκ/ στρ. θα πρέπει να εφαρμόζεται προληπτικά σε περίπτωση που ο κίνδυνος εμφάνισης της προσβολής είναι υψηλός ή θεραπευτικά στα αρχικά στάδια έναρξης της προσβολής. 2.Για όγκους νερού μεγαλύτερους των 100 λίτρα / στρ, η μέγιστη δόση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 160 κ.εκ/ στρ. Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες αρωματικά φυτά, ρόκα και σπανάκι από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές , ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Το προϊόν να μην εφαρμόζεται σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση και αμμώδη εδάφη. Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας των παθογόνων στο Volare 687,5 SC συνιστάται οι εφαρμογές να γίνονται σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων διαφορετικού τρόπου δράσης με τα οποία δεν εμφανίζεται διασταυρωτή ανθεκτικότητα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/08/2027
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Division Crop Science, Environmental Science
16, rue Jean-Marie Leclair, CP 90106
69266
Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ
Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι
15123
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
e-mail: ioannis.tsoutsanis@bayer.com