Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Εγκατάσταση της εφαρμογής σε κινητό Blackberry Βρείτε μας στο Facebook

EXPLICIT 15 EC

Indoxacarb 15%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 83%


Οδηγίες εφαρμογής για ΛΑΧΑΝΟ ή ΚΕΦΑΛΩΤΕΣ ΚΡΑΜΒΕΣ ή ΛΕΥΚΟ ΛΑΧΑΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Πιερίδα (Pieris rapae)
Προνύμφες φυλλώματος (Plutella maculipennis)
Φυλλοφάγες κάμπιες (Spodoptera sp.)
17 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 30 - 70 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 10 - 14 ηµέρες
Ψεκασμός φυλλώματος από το στάδιο των 3 φύλλων έως την πλήρη ωρίμανση. Η έναρξη των ψεκασμών θα πρέπει να γίνεται με την εμφάνιση των αυγών ή των νεαρών προνυμφών, επαναλαμβάνοντας τις εφαρμογές ανάλογα με ένταση της προσβολής.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 3
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για την καταπολέμηση κύρια Λεπιδοπτέρων. Περιέχει indoxacarb που ανήκει στην ομάδα οξαδιαζινών. Δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων, και συγκεκριμένα στους διαύλους των ιόντων Na στους νευράξονες των νευρικών κυττάρων των εντόμων. Mετά την εφαρμογή του τα έντομα σταματούν κάθε κίνηση και πρόσληψη τροφής. Τα ευαίσθητα έντομα θανατώνονται μέσα σε 24-60 ώρες από την εφαρμογή. Έχει δράση σε όλα τα προνυμφικά στάδια των λεπιδοπτέρων αλλά και σε ακμαία ορισμένων ειδών. Παραμένει δραστικό και στις υψηλές θερμοκρασίες.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος κατά προτίμηση νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Να αποφεύγεται ο διασκορπισμός του ψεκαστικού νέφους εκτός της ζώνης εφαρμογής και ιδιαίτερα πλησίον επιφανειακών υδάτων. Μειώστε τον κίνδυνο διασποράς ρυθμίζοντας τον εξοπλισμό να παράγει μεγαλύτερες σταγόνες ή χρησιμοποιώντας ακροφύσια χαμηλής διασποράς. Εφαρμόστε μόνο όταν οι επιβλαβείς πληθυσμοί εντόμων φθάσουν τα όρια οικονομικής ζημίας που καθορίζονται από τον αρμόδιο τεχνικό ή σύμβουλο της περιοχής σας. Πριν αποφασιστεί η εφαρμογή του προϊόντος, θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι πληθυσμοί των ωφέλιμων εντόμων. Μην εφαρμόζετε εάν η καλλιέργεια είναι σε κατάσταση στρες.
1. Ειδικότερα, με την εμφάνιση της σποντόπτερας (Spodoptera spp.), συνιστάται η εναλλαγή με άλλο αποτελεσματικό εντομοκτόνο, με διαφορετικό τρόπο δράσης, όπως το Altacor® 35 WG.
2. Οι ψεκασμοί γίνονται με βάση την εμφάνιση των εντόμων και την τελευταία επέμβαση πριν τη συγκομιδή και όχι με το στάδιο της καλλιέργειας εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.
3. Οι ψεκασμοί να γίνονται σύμφωνα με τις κατά τόπους γεωργικές προειδοποιήσεις.
4. Μην εφαρμόζεται το σκεύασμα αν οι καλλιέργειες βρίσκονται σε κατάσταση στρες.
5. Ο ψεκασμός δεν χρειάζεται να επαναληφθεί αν ακολουθήσει βροχή μετά από 2 ώρες.+6
Συνθήκες εφαρμογής: 1. Ειδικότερα, με την εμφάνιση της σποντόπτερας (Spodoptera spp.), συνιστάται η εναλλαγή με άλλο αποτελεσματικό εντομοκτόνο, με διαφορετικό τρόπο δράσης, όπως το Altacor® 35 WG. 2. Οι ψεκασμοί γίνονται με βάση την εμφάνιση των εντόμων και την τελευταία επέμβαση πριν τη συγκομιδή και όχι με το στάδιο της καλλιέργειας εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. 3. Οι ψεκασμοί να γίνονται σύμφωνα με τις κατά τόπους γεωργικές προειδοποιήσεις. 4. Μην εφαρμόζεται το σκεύασμα αν οι καλλιέργειες βρίσκονται σε κατάσταση στρες. 5. Ο ψεκασμός δεν χρειάζεται να επαναληφθεί αν ακολουθήσει βροχή μετά από 2 ώρες.+6
Συνδυαστικότητα:
Το προϊόν δεν είναι συμβατό με σκευάσματα που έχουν αλκαλική αντίδραση.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Φιάλη 50 κ.εκ. - 5000 κ.εκ. HDPE/EVOH (High Density Polyethylene with Ethylene Vinyl Alcohol layer).

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/10/2019
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09