Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Εγκατάσταση της εφαρμογής σε κινητό Blackberry Βρείτε μας στο Facebook

LUNA DEVOTION SC

Triadimenol 25% / fluopyram 25%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 55.33%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΕΠΟΝΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Ωϊδιο (Erysiphe cichoracearum)
Ωϊδιο (Sphaerotheca fuliginea)
9-40 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 30 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Εφαρμογές με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της ασθένειας και επανάληψη ανάλογα με την εξέλιξή της, από το στάδιο εμφάνισης των πρώτων ανθοταξιών της καλλιέργειας μέχρι το τέλος της ωρίμανσης.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 3
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το Luna Devotion SC είναι μίγμα της νέας δραστικής ουσίας fluopyram και του triadimenol. Εφαρμόζεται σε ευρύ φάσμα καλλιεργειών όπως τομάτα, μελιτζάνα, αγγούρι, κολοκύθι, πεπόνι, καρπούζι, κολοκύθα, πιπεριά και αγκινάρα. Το fluopyram δρα στην επιφάνεια των φυτικών ιστών και ταυτόχρονα παρουσιάζει διεισδυτική δράση, διελασματική κίνηση καθώς και ακροπέταλη κίνηση μέσω των αγγείων του ξύλου. Σε βιοχημικό επίπεδο παρεμποδίζει τη μιτοχονδριακή αναπνοή μπλοκάροντας τη μεταφορά των ηλεκτρονίων στην αναπνευστική αλυσίδα του Succinate DeHydrogenase (σύμπλοκο II – παρεμποδιστής SDH). Το fluopyram δρά παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη της ασθένεις σε πολλά στάδια από τη βλάστηση και την ανάπτυξη των σπορίων, την ανάπτυξη του μυκηλίου μέχρι και τη σποριογένεση. Το triadimenol είναι διασυστηματικό μυκητοκτόνο της ομάδας των DMIs, (υποομάδα τριαζολών), με προληπτική, θεραπευτική και εξοντωτική δράση σε ευρύ φάσμα μυκήτων. Απορροφάται άμεσα από τους φυτικούς ιστούς και κινείται ακροπέταλα μέσω του ξύλου σε όλους τους νέους αναπτυσσόμενους ιστούς. Σε βιοχημικό επίπεδο δρα παρεμποδίζοντας τη βιοσύνθεση εργοστερόλης στη θέση της απομεθυλίωσης του C-14 (Demethylation Inhibitors- DMIs).
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Να μην εισέρχεστε στην ψεκασμένη περιοχή προτού στεγνώσουν εντελώς τα φύλλα. Οι εργάτες πρέπει να φορούν προστατευτική ενδυμασία και γάντια αν εισέλθουν στον αγρό αμέσως μετά την εφαρμογή.’
Το σκεύασμα διατηρείται για τουλάχιστον τρία (3) χρόνια, σε συνήθης συνθήκες αποθήκευσης, στην αρχική του κλειστή συσκευασία.
Συνθήκες εφαρμογής: Να μην εισέρχεστε στην ψεκασμένη περιοχή προτού στεγνώσουν εντελώς τα φύλλα. Οι εργάτες πρέπει να φορούν προστατευτική ενδυμασία και γάντια αν εισέλθουν στον αγρό αμέσως μετά την εφαρμογή.’ Το σκεύασμα διατηρείται για τουλάχιστον τρία (3) χρόνια, σε συνήθης συνθήκες αποθήκευσης, στην αρχική του κλειστή συσκευασία.
Συνδυαστικότητα:
Συνιστάται το Luna Devotion SC να εφαρμόζεται μόνο του.
Φυτοτοξικότητα:
Δεv είναι φυτoτoξικό στις εγκεκριμένες καλλιέργειες, για τις συνιστώμενες δόσεις και οδηγίες εφαρμογής.

Συσκευασία:
-Είδος: Φιάλες.
-Μέγεθος: 10 κ.εκ., 20 κ.εκ, 40 κ.εκ., 60 κ.εκ., 80 κ.εκ., 100 κ.εκ., 150 κ.εκ., 200 κ.εκ., 300 κ.εκ., 400 κ.εκ., 600 κ.εκ..
-Υλικό: Φιάλες HDPE, Coex HDPE/EVOH, Coex HDPE/PA.

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/08/2020
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Division Crop Science, Environmental Science
16, rue Jean-Marie Leclair, CP 90106
69266
Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
BAYER ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ
Σωρού 18-20, ΜΑΡΟΥΣΙ
15125
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
FAX: 210 6109100
e-mail: aikaterini.achimastou@bayer.com