Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

SERCADIS 30 SC

Fluxapyroxad 30%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 72.9%


Οδηγίες εφαρμογής για ΦΙΣΤΙΚΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Καμαροσπόριο (Botryosphaeria dothidea)
30 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 100 - 120 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 14 ηµέρες
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Εφαρμογές από την άνθηση και μέχρι την ωρίμανση των καρπών.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 14
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο για την αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών σε αμπέλι, μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, ακρόδρυα, πατάτα κολοκυνθοειδή, σολανώδη, καρότα, φυλλώδη λαχανικά, ανθοκράμβες, κεφαλωτές κράμβες και φράουλες με προστατευτική και θεραπευτική δράση και μεγάλης διάρκειας αποτελεσματικότητα. Το fluxapyroxad ανήκει στην ομάδα των καρβοξαμιδικών μυκητοκτόνων και δρα σε βιοχημικό επίπεδο ως παρεμποδιστής της αναπνευστικής αλυσίδας στο σύμπλοκο ΙΙ (παρεμποδιστής του ενζυμικού συμπλόκου της αφυδρογονάσης του ηλεκτρικού οξέος - SDHI, κατάταξη FRAC C2). Παρεμποδίζει την βλάστηση των σπορίων, την επιμήκυνση του βλαστικού σωλήνα, την ανάπτυξη του μυκηλίου και τη σποριογέννεση.
Μέθοδος εφαρμογής: 1.Ψεκασμός καλύψεως της φυλλικής επιφάνειας.
2.Επένδυση πατατόσπορου, με εξαιρετικά μικρού όγκου ψεκασμό (ULV). Η επένδυση πραγματοποιείται με ειδικό εξοπλισμό, σε ραουλόδρομο (τροχιόδρομος κύλισης) με θάλαμο ψεκασμού (τύπου MAFEX).
«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες: αμυγδαλιά, φιστικιά, καστανιά, καρυδιά, παντζάρι, σελινόριζα, χρένο, ηλίανθος κονδυλόριζος, παστινάκι, ριζώδης μαϊντανός, ραπάνι, λαγόχορτο, γουλί, γογγύλι, ρίζα βαλεριάνας, ρίζα τζίνσενγκ, πράσο, κρεμμύδι φρέσκο, αγκινάρα, σέλερι, φινόκιο, άγρια αγκινάρα, ραβέντι, κοκκινόφυλλο κιχώριο/ραντίτσιο από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του».
**Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα στην κλαδοσπορίωση στις καλλιέργειες κολοκύθας (Υ), κολοκυθιού (Υ) και μελιτζάνας (Υ). Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος.
1.Ο ψεκασμός αυτός πραγματοποιείται πάνω σε ραουλόδρομο (τροχιόδρομος κύλισης) με θάλαμο ψεκασμού, τύπου MAFEX.
2.Η χρήση στη Ροδακινιά περιλαμβάνει και τη Νεκταρινιά.
3.Η χρήση στο Μαρούλι περιλαμβάνει και το μαρούλι iceberg, το μαρούλι σαλάτα, το στρογγυλό μαρούλι και το κοινό μαρούλι.
4.Η χρήση στη Σκαρόλα περιλαμβάνει το κιχώριο/ραντίτσιο και τα κατσαρά αντίδια.
5.Η χρήση στο Λάχανο περιλαμβάνει το κόκκινο λάχανο και το λάχανο σαβόι.
Συνθήκες εφαρμογής: «Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες: αμυγδαλιά, φιστικιά, καστανιά, καρυδιά, παντζάρι, σελινόριζα, χρένο, ηλίανθος κονδυλόριζος, παστινάκι, ριζώδης μαϊντανός, ραπάνι, λαγόχορτο, γουλί, γογγύλι, ρίζα βαλεριάνας, ρίζα τζίνσενγκ, πράσο, κρεμμύδι φρέσκο, αγκινάρα, σέλερι, φινόκιο, άγρια αγκινάρα, ραβέντι, κοκκινόφυλλο κιχώριο/ραντίτσιο από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του». **Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα στην κλαδοσπορίωση στις καλλιέργειες κολοκύθας (Υ), κολοκυθιού (Υ) και μελιτζάνας (Υ). Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος. 1.Ο ψεκασμός αυτός πραγματοποιείται πάνω σε ραουλόδρομο (τροχιόδρομος κύλισης) με θάλαμο ψεκασμού, τύπου MAFEX. 2.Η χρήση στη Ροδακινιά περιλαμβάνει και τη Νεκταρινιά. 3.Η χρήση στο Μαρούλι περιλαμβάνει και το μαρούλι iceberg, το μαρούλι σαλάτα, το στρογγυλό μαρούλι και το κοινό μαρούλι. 4.Η χρήση στη Σκαρόλα περιλαμβάνει το κιχώριο/ραντίτσιο και τα κατσαρά αντίδια. 5.Η χρήση στο Λάχανο περιλαμβάνει το κόκκινο λάχανο και το λάχανο σαβόι.
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Fluxapyroxad (Λιποδιαλυτή Χημική Ουσία)0.04 mg/kg

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/05/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09