Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

CELADA LB 320

(e,z)-7,9-dodecadienyl acetate 8.2%

Διαχυτήρες εμποτισμένων δακτυλίων (VP) / Βοηθητικές ουσίες: 91.8%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΜΠΕΛΙ: ΣΤΑΦΙΔΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του CELADA LB 320 για χρηση σε ΑΜΠΕΛΙ: ΣΤΑΦΙΔΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το CELADA LB 320 είναι ένα σκεύασμα σε μορφή διαχυτήρων ελεγχόμενης απελευθέρωσης φερομόνης για την καταπολέμηση της Ευδεμίδας (Lobesia botrana) στην καλλιέργεια του αμπελιού, παρεμποδίζοντας τη σύζευξη των ακμαίων και δεν επηρεάζει άλλο είδος. Το προϊόν δρα μέσω παρεμπόδισης της σύζευξης (επίδραση στα ακμαία αρσενικά) και δεν επηρεάζει άμεσα τα αυγά, τις προνύμφες ή τα θηλυκά.
Μέθοδος εφαρμογής: Τοποθετήστε τους διαχυτήρες σε κληματίδες ή στα σύρματα υποστήριξης αποφεύγοντας την άμεση έκθεση στον ήλιο. Κατανείμετε τους διαχυτήρες ομοιόμορφα σε όλον τον αμπελώνα μέχρι να επιτευχθεί η συνιστώμενη δόση εφαρμογής. Σε περίπτωση που υπάρχει διαρκής και επικρατέστερος άνεμος, προτείνεται η ενίσχυση της προστασίας στην πλευρά που εκτίθεται στον άνεμο και ομοιόμορφη κατανομή των υπόλοιπων διαχυτήρων στον αμπελώνα.
Χρόνος εφαρμογής:
Για τον καθορισμό του χρόνου εφαρμογής χρησιμοποιείστε παγίδες παρακολούθησης πληθυσμού των ενήλικων της Ευδεμίδας (Lobesia botrana) στον αγρό (monitoring) και ελέγχετε κάθε εβδομάδα τις συλλήψεις και συμβουλευτείτε τις γεωργικές προειδοποιήσεις.
Τοποθετείστε τους διαχυτήρες με την πρώτη σύλληψη εντόμων. Είναι πολύ σημαντικό να τοποθετηθούν οι διαχυτήρες την άνοιξη, πριν αρχίσει η πτήση των ακμαίων της γενιάς που διαχειμάζει, δηλαδή με την έναρξη της πτήσης των πρώτων ακμαίων και στη συνέχεια καθ’ όλη την καλλιεργητική περίοδο
1.Σε περίπτωση παρουσίας ήδη γονιμοποιημένων θηλυκών ατόμων στον αμπελώνα,
συμπληρωματικές εφαρμογές με εντομοκτόνα μπορεί να κριθούν απαραίτητες για τον έλεγχο των προνυμφών και των αυγών που θα προέλθουν από τα ήδη γονιμοποιημένα θηλυκά.
2.H μετανάστευση ήδη γονιμοποιημένων θηλυκών από γειτονικές καλλιέργειες δεν επηρεάζεται
από το προϊόν και μπορεί να μειώσει το επίπεδο καταπολέμησης.
3.Η χρήση άλλων μέσων καταπολέμησης μπορεί να κριθεί απαραίτητη έπειτα από παρακολούθηση του πληθυσμού και επιτόπιο έλεγχο.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Σε περίπτωση παρουσίας ήδη γονιμοποιημένων θηλυκών ατόμων στον αμπελώνα, συμπληρωματικές εφαρμογές με εντομοκτόνα μπορεί να κριθούν απαραίτητες για τον έλεγχο των προνυμφών και των αυγών που θα προέλθουν από τα ήδη γονιμοποιημένα θηλυκά. 2.H μετανάστευση ήδη γονιμοποιημένων θηλυκών από γειτονικές καλλιέργειες δεν επηρεάζεται από το προϊόν και μπορεί να μειώσει το επίπεδο καταπολέμησης. 3.Η χρήση άλλων μέσων καταπολέμησης μπορεί να κριθεί απαραίτητη έπειτα από παρακολούθηση του πληθυσμού και επιτόπιο έλεγχο.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής της Φερομόνης

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.